2022 őszi/téli szezon hajtrendjei
Divat

2022 őszi/téli szezon hajtrendjei

2022 őszi/téli szezon hajtrendjei

2022 őszi/téli szezon hajtrendjei – Legyen szó akár divatról, akár szépségápolásról vagy bármi másról szeretünk előrelátóak lenni és készülni a jövőre. Nincsen ez másképpen a hajtrendekkel kapcsolatban sem. Nagy segítségünkre vannak a divathetek, amelyek mindig a következő év kollekcióit mutatják be.

Most ebben az évben szeptember végén – október elején megtartott divatheteken a 2023 tavaszi/nyári kollekciókat mutatták be. Legközelebb 2023 februárban lesznek divathetek, amikor a 2023 őszi/téli szezon darabjait mutatják be.

Hagyományosan alakult ki a divathetek időzítésének ezen elrendezése. Azért tartják több hónappal a szezon előtt a bemutatókat, hogy a média és a vásárlók lehetőséget kapjanak a következő szezon terveinek megismerésére.

Februárban, illetve márciusban tehát minden évben az őszi és téli kollekciókat, szeptemberben és októberben pedig a tavaszi és nyári kollekciókat ismerhetjük meg. Ezen a módon elrendezett bemutatók segítenek minket abban, hogy megfelelő időnk legyen felkészülni a trendekre.
Számos inspiráció ér bennünket, amelyeket kipróbálhatunk. Az igazán jó hír pedig az, hogy nem is szükséges igazából vagyonokkal rendelkezni ahhoz, hogy egy-egy uralkodó irányzatot magunkon viseljünk. A divat feltétlenül uralkodik az öltözködésben, azonban bármi lehet divatos.

A ruhán túl, ami igazán fontos szerepet tölt be a divatban az a hajviselés, a különböző frizura trendek. Általánosan jellemző, hogy a divattrendek időről-időre visszatérnek a régi stílusokhoz, újabb formát öltve. Volt például olyan időszak, amikor idegenkedtünk a trapéznadrágtól, kifejezetten ciki volt, a 70-es évek sláger darabját felvenni.

Ma viszont a boltok tele vannak trapéznadrágokkal. A legfrissebb hajtrendekkel is hasonló dolog történt. A hetvenes évek lezser és elegáns stílusai sokáig cikinek számítottak, most viszont visszatértek és ismét uralják a divattrendeket.

 

Futurisztikus

A szorosan, zselével összefésült és szabálytalanul elrendezett konty erőteljesen futurisztikus hatást képvisel. Sok divatház választotta ezt az igazán különleges megjelenést a divatbemutatóján. Ennek a stílusnak magyar vonatkozása is van. Palvin Barbara viselte a Velencei Filmfesztiválon, ahol elképesztő sikert aratott.
 

A sztárfodrász Chris Appleton mindenkit lekötelezett, amikor ennek a különleges, de annál nehezebben elkészíthető frizurának egy könnyen elkészíthető és a hétköznapok során is viselhető változatának lépéseit közzétette az Instagramon:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

 

1

A hajunkat középen el kell választanunk és hátra kell fésülnünk

 

2

Egy csat segítségével össze kell csavarni a hajunkat, majd feltűzni

 

3

Ha könnyebb, akkor hajgumi használatával formázhatjuk a futurisztikus tincseket

 

4

Igazán különleges hatást érhetünk el, hogy ha két tincs segítségével, amit elől szintén alaposan fixálunk zselével, keretet adunk arcunknak.
 

További futurisztikus frizura inspirációk


 

 

Középen elválasztott frizura

A hetvenes évek laza hangulatát megidéző frizura remekül mutat. Számtalan formában elkészíthető, akár oldalra is fésülhetjük és frufrut is választhatunk hozzá.

Ennek a stílusnak egy igazán vonzó változatát készíthetjük el, ha rendelkezünk egy hajvasalóval, amelynek segítségével teljesen egyenes frizurát is készíthetünk magunknak.

 https://www.pinterest.com/pin/779333910536628201/
https://www.pinterest.com/pin/453737731217322052/

 

 

 

Frufru

A frufru szintén azokhoz a trendekhez tartozik, amelyek egy ideig pihentették magukat és nagyon sokan ódzkodtunk tőle. Azonban a trendek arról árulkodnak, hogy mostanra megfordult a széljárás és ismételten hatalmas sztár trend lett. Legyen akár egyenes a haj, akár göndör, a frufru rendkívül stílusos.

 

 

 Nagyszerű dolog blogot írni.