2023 január 19-én érkezik a Babylon
Film

2023. január 19-én érkezik a Babylon

A Babylon című film az 1920-as években játszódik. Margot Robbie és Brad Pitt játszák a főszerepet. A filmben Tobey Maguire is feltűnik. A filmet pedig az Oscar-díjas rendező jegyzi. Damien Chazelle által rendezett La La Land vagy magyarul Kaliforniai álom című filmjéért kapta meg a legnagyobb filmes elismerésnek számító aranyszobrot.

Új filmjéről a Vanity Fairnek nyilatkozva azt mondta: „Az alapötlet annyi volt, hogy egy nagy, epikus, több karakterre fókuszáló filmet csináljak, ami Los Angeles és Hollywood korai éveiben játszódik, amikor kialakultak azok a dolgok, amiket ma is ismerünk.”

A film középpontjában a metropolisszá váló város a felszálló ágban lévő filmiparnak köszönheti erejét. A rendező azt szeretné elmesélni a filmjében, hogy a csillogó felszín alatt, a gyors fejlődésért igen nagy árat kellett fizetni.

A főszerepben pedig napjaink két legnagyobb sztárját láthatjuk. Robbie és Pitt, akik korábban a Volt egyszer egy… Hollywoodban dolgoztak együtt. A rendező úgy nyilatkozott a világsztárokkal kapcsolatban: „Azért is volt varázslatos velük dolgozni, mert mindkettőjükön azt éreztem, hogy képesek életük legszemélyesebb alakítását nyújtani ezekben a szerepekben.”

A Babylon című film igaz történeten alapul, de fiktív karakterekről szól. Pitt által játszott Jack Conrad egy olyan nagy mozisztár, aki nagyon keményen partizik. Attól tart, hogy már túl van a csúcson. Robbie pedig egy feltörekvő színésznőt alakít, Nellie LaRoyt, aki hirtelen találja magát a reflektorfények középpontjában.

Az amerikai mozik december 25-én mutatják be a filmet, Magyarországon 2023. január 19-én láthatjuk.

Nagyszerű dolog blogot írni.