7 biztos módszer a népszerűségért
Életmód

7 biztos módszer a népszerűségedért

Amikor népszerűségről beszélünk akkor általában, a magazinok címlapjain szereplő, kívételes adottásgú, tehetségű, sorsú előadóművészek, sztárok jutnak az eszünkbe.

 

Ha vállalkozók vagyunk vagy tervezzük egy vállalkozás elindítását és sok olyan tananyagot olvasunk, amelyben marketing ismeretek is szerepelnek, akkor a népszerűség megint mást jelenthet. Számunkra most a népszerűség, a barátaink, ismerőseink körében elnyert népszerűséget jelenti.

Hét olyan egyszerű és biztosan működó módszert írunk le, amelyek segítségével biztosan megnövelhetjük a népszerűségünket, amelyeknek alkalmazásával emlékeztethetjük a hozzánk legközelebb álló embereket, arra, hogy barátaink és fontosak számunkra, sokat jelentenek nekünk.

Nem kell most óriási gesztusra, hatalmas költségvetésű ajándékra gondolni, olyan emberi cselekedetek ezek, amelyeknek a megvalósítása nem kerül pénzbe, mégis alkalmazásuk segítségével biztosan boldogabbá tehetjük a körülöttünk élő embereket.

Minden ember bizonyos mértékig felettem áll, abban amit tanulok tőle.

Ralph Waldo Emerson szerint hagynunk kell a saját teljesítményünkkel, vágyainkkal való foglalkozást. Helyette abba kell az energiáinkat fektetni, hogy megpróbáljuk kideríteni a másik ember jó tulajdonságait. Fontos gondolat azonban, hogy a hízelgést el kell felejtenünk, helyette meg kell tanulnunk, az őszinte méltánylást. „Ha valami tetszik, készségesen ismerd el és nyílvánosan dícsérd meg” – ezt az emberek dédelgetni fogják magukban és egész életükben kincsként őrzik meg a szavaidat. Tanuld meg a becsületes, őszinte méltánylást!

 

Mutass őszinte érdeklődést mások iránt

 

Két hónap alatt több barátot szerezhetsz abban az esetben, hogy ha őszintén érdeklődsz mások iránt, mint két év alatt, abban az esetben, ha arra törekszel, hogy mások érdeklődjenek irántad. Azok, akiket embertársaik nem érdekelnek, a legnagyobb nehézségekkelküzdenek az életben.

A barátaid rossz napjai

 

Az életben vannak nagyon rossz napok is, ilyen rossz nap például egy kapcsolat évfordulója, abban az esetben, hogy ha annak a kapcsolatnak már vége. A válással végződő házasságok esküvői évfordulói például kifejezetten rossz nap lehet. Ahhoz, hogy igazán nagyszerű barátok lehessünk fontos, hogy tudjuk, hogy mikor vannak a barátaink, hozzánk közel álló emberek rossz napjai.

Ha ezeken a napokon elérhetővé tesszük magunkat számukra vagy egy figyelmes üzenetet küldünk nekik, amelyben biztosítjuk őket arról, hogy nincsenek egyedül, akkor nagyon sokat tettünk a kapcsolat megerősítéséért. Egy ősi zsidó bölcsesség szerint, a gyászolók megvígasztalásának szabálya az, hogy ha odamegyünk hozzájuk, leülünk melléjük, nem teszünk fel kérdéseket és nem beszélünk. Engedjük, hogy ha a gyászoló akarja, akkor elmondhatja fájdalmát, emlékeit, meghallgatjuk őt.

A barátaid nehéz napjain fontos, hogy tudják, hogy támaszkodhatnak figylmességedre, rendelkezésükre állsz akkor is, hogy ha arra van szükségük, hogy valaki meghallgassa őket. Elterelje a figyelmüket. A legfontosabb, hogy kifejezd számukra azt, hogy nem jelentenek terhet számodra, tudod, hogy sokat jelenthet, ha valaki ott van nekik a bajban.

 

A legjobb barát, a legnagyobb rajongó

 

Minden ember szereti, ha dícséretet kap. Nagyon könnyű megtenni. Ha rendezvényt szervez, légy ott, ha a közösségi hálózaton osztja meg a munkáit, akkor oszd tovább. Küldj nekik olyan üzenetet, amelyben kifejezed, hogy büszke vagy rá.

 

Itt vagyok

 

Jelen lenni a barátaink életében akár virtuálisan, de személyesen is. Fontos tudni, hogy mi jelent a barátainknak, hozzánk közel álló embereknek nagy segítséget? Elképzelhető, hogy valakinek nagyon sokat jelent, hogy ha egy szakácskönyvel segítjük, a konyhai munkálatokban, de az is lehet nagy segítség, hogy ha csak pár percre némán leülhetünk és relaxálhatunk közösen egy csésza tea felett. Segítség lehet, hogy ha figyelmeztetjük a barátainkat, hogy néha fontos és hasznos lehet a város legjobb babysitterét alkalmazni, hogy vigyázzon a gyerekeinkre.

Ha videóchaten kereszül beszélünk egymással melyek lesznek azok a legfontosabb témák, amelyeket érinteni kell? Van valami amire szüksége van a barátunknak és kölcsön tudjuk adni neki? Sokszor a számunkra teljesen jelentéktelen dolgok jelenthetnek mások számára nagyon segítséget. Ezt csak abban az esetben tudjuk meg, hogy ha jelen vagyunk a másik ember életében és figyelünk arra, amit mond.

 

A szeretet nyelve

 

Mindenkinek más és más a szeretetnyelve. Minőségi idő, szívességi cselekedet, megerősítő szavak, fizikai érintés, ajándékok. Fontos, hogy ismerd a legjobb barátaidat, tudd, hogy mi az ő szeretet nyelvük és aszerint cselekedj. Van, aki számára csak az a fontos, hogy egy kis csend legyen körülötte, miközben a barátnőjénél van és közösen leülnek a kanapéra, más számára pedig az, hogy gyorsan megbeszéljék a háziasszonyok legfontosabb problémáit, esetleg tanácsra, segítségre van szükségük. Ha ismered a legjobb barátaid szeretet nyelvét, tudod, hogy hogyan teheted őket a legboldogabbá.

 

Hallgasd meg a barátaidat

 

Fontos, hogy a megfelelő kérdéseket tegyük fel az embereknek. A megfelelő kérdések hallattán a legzárkózottabb emberek is kinyílnak és elkezdenek beszélni. Mindenki számára fontos, hogy magáról beszélhessen. Ha valódi őszinteséggel érdeklődsz az emberek iránt, akkor el fognak látni azokkal az információkkal, amelyekből tudni fogod azt, hogy mire van szükségük. A megfelelő kérdések megtalálása és a valódi kíváncsisággal történő meghallgatás a kulcsa. A legnagyobb szeretet, ha meghallgatjuk és megértjük embertársainkat.

Hallgass figyelmesen és bátoríts másokat, hogy önmagukról beszéljenek!

 

7 biztos módszer a népszerűségedért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.