60-as évek sztár frizurái
Divat

60-as évek sztár frizurái

60-as évek sztár frizurái

60-as évek sztár frizurái – A Hollywoodi filmgyártás kezdeteitől a filmsztárok befolyásolták a divattrendeket. Egyáltalán nem szokatlan, hogy ha azt mondjuk, hogy az igazán különleges és izgalmas 1960-as évek női frizuráját a nagy hollywoodi filmszínésznők ihlették.

 

Az 1960-as évtized pedig igazán bővelkedik a különleges frizurákban. Mi az oka, amiért olyan nagyon egyedi ez az évtized? A hajlakknak köszönhetően ebben az évtizedben igazán különleges és nagy, egyedi frizurák készülhettek.

 

60-as évek sztár frizurái

A legikonikusabb 60-as évekbeli frizura a kaptár. Az igazán extravagáns megjelenés azt jelentette, hogy a hajat a fodrász kúpos formában a fej tetejére helyezte, majd nagy mennyiségű hajlakkal rögzítette.

A hétköznapi emberek között rendkívül népszerű viseletté vált. A híres személyek is szerették, legikonikusabb követője ennek a trendnek a francia Brigitte Bardot volt. 

Frufru

A frufru különböző hosszúságú lehet. A hajszálak a homlokot borítják egészen a szemöldökig. Kiemeli és kiegészíti az arcot, nagyjából ugyanazzal a hatással, mint ahogyan a függöny keretbe foglalja az ablakot. Kiváló trend azon hölgyek számára, akik bármilyen okból el szeretnék takarni a homlokát. Jane Fonda, Brigitte Bardot és Barbra Streisand színésznő is viselte.Bob

A bob frizura vezeti a listát, ha a leghíresebb hajvágásokat állítanánk sorrendbe. A bob frizura királynője a 60-as években Barbra Streisand volt. 

Bouffant

A nők minden korosztályában népszerű volt ez a frizura. Egyszerű volt az elkészítése és a viselése. A First Lady Jackie Kennedy tette igazán népszerűvé. A hajat egy hatalmas hajcsavaróba helyezték, majd beállítás után visszafésülték. A hatvanas évek jellegzetes frizurája, amely számos elegáns megjelenést eredményezett. 

Twiggy

Twiggy rövid frizurája új, modern megjelenést hozott a köztudatba. Vonzó külső és könnyen kezelhető frizura. A megjelenést forradalmasította a brit modell, Twiggy. Angyali arcvonásai és pixie haja ikonikus megjelenést eredményezett. Liza Minelli szintén rövid frizurával vált ismertté.
 Nagyszerű dolog blogot írni.