Divat

A 2022-es tavaszi/nyári Versace bemutató

A 2022-es tavaszi/nyári Versace bemutató

A 2022-es tavaszi/nyári Versace bemutató – Versace olasz luxus divatcéget 1978-ban alapította Gianni Versace. Olasz gyártású ready-to-wear és kiegészítőket, valamint haute coture darabokat gyárt a vállalat. Logójukat Medusa ihlette. Mitológiai istennő, akinek a haja kígyókból áll. Az emberek kővé válnak, ha a szemébe néznek.

A márka innovatív terveiről ismert. Stílusos, élénk színek és mutatós nyomatok szerepelnek a kollekciókban. 2018-ban az amerikai Michael Kors Holding 2,12 milliárd dollárért felvásárolta az összes részvényt.

1978-ban Gianni Versace Donna néven indult a márka. Első butikot Milánóban nyitották meg. Versace egyike volt azoknak a tervezőknek, akik mindent kézben tartottak. A tervezéstől a kereskedelemig. 1982-ben tevékenységüket kiterjesztették kiegészítő, ékszer és lakberendezés területére is. 1993-ban Donatella Versace hozta létre a Young Versace vonalat.

1994-ben Elizabeth Hurly fekete Versace ruhájának köszönhetően széles körű nemzetközi hírnévre tett szert a márka. Tekintettel arra, hogy Elton John és Michael Jackson számára is terveztek gyakran Rock’n Roll tervezőnek nevezték a Versacet.

Nagy médiafigyelmet kapott Jennifer Lopez zöld Versace ruhája, amit a 42. Grammy-díjátadón viselt. 2000-ben.

Donatella Versace szerint a foulard mindig is alapvető eleme volt a Versace örökségnek. Ikonikus nyomataikhoz vászonként szolgál, többféleképpen viselhető. Fejkendőként vagy éppen táska kiegészítőként. Ez egy módszer, hogy bármilyen megjelenés Versace attitűdöt kapjon.

 

A 2022-es tavaszi/nyári Versace bemutató

A sál átalakuló jellege azt jelenti, hogy bármivé válhat, a gomolygó ingektől a szexi, zsugorított szabású ruhákig. Az ikonográfiai nyomatokkal kombinálva a tervek összedobottnak, befejezetlennek és csiszolatlannak tűnnek. Olyan, mintha a darabokat szétszedték volna, majd gyorsan újra összerakták volna.

A ruhadarabok vágásait a márka ikonikus biztosítótűi véletlenszerűen rögzítik. Az élénk színekben modernizált Safety Pins egyszerre funkcionális rögzítés és merész díszítés. A sálak szorosan körbeölelik a testet, és látszólag véletlenszerűen elhelyezett hardverelemek tarkítják őket. A texturális elterelés elegáns latexruhák, felsők és szoknyák formájában érkezik, sokkoló palettában.

A díszes nyomatok a Versace foulard meghatározó jellemzői. Ebben a szezonban a La Greca márkakódot ünneplik, valamint friss terveket mutatnak be. A Royal Rebellion koronákat és címereket mutat be merész színvilágban, a Banquet Aftermath pedig a Versace Home kollekció edényeit és evőeszközeit vonultatja fel – az evőeszközöket kés- és villaékszerekre is lefordították. Az Acid Bouquet a Versace válasza a tavaszi virágokra, és jellegzetesen nem romantikus, összecsapó savas tónusokban.

A férfiruházat szintén a foulardból ered, és laza, laza szabású darabokat mutat be nyomtatott selyemből. A Versace férfiruha egyik alapelve a selyeming, amely eredetileg a nyomtatott sálból fejlődött ki. A laza ingek és pizsamakészletek formabontó aktív ruhákkal, szűk latexekkel és kacér zsebkendős felsőkkel kerülnek szembe. Az éles szabásvonalakat a sárga, narancssárga, rózsaszín és kék fluo árnyalataiban mutatják be.

Új sziluettek és árnyalatok jelennek meg a La Medusa táskacsaládban, köztük egy nagyméretű nyitott szállítmány és egy zsinóros tetejű vödrös modell, mindkettő beágyazott láncos részletekkel. A La Greca Signature vonal új színváltozatai is megjelentek. A sálak a táskák fogantyújához és a táskákról lecsúsztatva kapcsolódnak a kiegészítők sorához és a vibráló, foulardok által inspirált kollekcióhoz.

Nagyszerű dolog blogot írni.