A divatipar legnagyobb trendje a használt ruha
Divat

A divatipar legnagyobb trendje a használt ruha
A használtcikkek piaca egyre növekszik és új kultúrák alakulnak ki a használt ruha piacon. A fenntartható divat elképesztő erővel történő növekedése magával hozta az a gondolkodásmódot is, amely arról szól, hogy a ruhák élettartamát meg kell növelni.

 

A ruhák élettartamának megnövelésére tett erőfeszítések közül a lehető legegyszerűbb módszer, hogy ha használt ruhát vásárolunk. Napjainkban a divatipar legforróbb trendjeként a használt ruházatot nevezhetjük meg.
A statisztikák szerint a használtcikkek piaca az elkövetkező öt évben megduplázódik. 2020-ban 33 millió ember életében első alkalommal vásárolt használtcikket és 76%-uk úgy nyilatkozott, hogy a következő évben növeli a használtcikkekre fordított kiadásait.

 

A GlobalData jelentése alapján állíthatjuk, hogy a viszonteladási piac 53,3 %-al növekedett az elmúlt 5 évben. 2030-ra pedig az amerikai fogyasztók körében pedig eléri a 353 milliárd dollárt.
Számtalan üzlet létezik, ahol lehetőségünk van használtcikkek vásárlására. Az online piacterek pedig tovább bővítették ennek a lehetőségét. Minden eddiginél könnyebb hozzájutni a használt ruhákhoz.

Számos ismert márka dolgozik azon, hogy megvalósítsa saját használtcikk rendszerét. Az emberek hozzáállása megváltozott azzal kapcsolatban, ahogyan a használt ruhákról beszélnek. Korábban az emberek, amikor megtudták, hogy egy ruha használt, ódzkodtak annak megvásárlásától.
Ma már sokkal pozitívabban állnak hozzá a használt ruhákhoz. Ez leginkább a sokkal tudatosabb fiatalabb generációnak köszönhető. Ők sokkal jobban a sajátjukként kezelik az átgondolt és tudatos vásárlás elméletét. Választásukban pedig szerepet játszik a környezetvédelem és az etikus kereskedelmi folyamatok elveinek érvényesítése.

Az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy a használtruha kereskedelem gyorsabban fog növekedni, mint a környezetszennyező fast fashion. A használtruha elősegíti a fenntartható divatot és így a bolygó védelmét is. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.Nagyszerű dolog blogot írni.