A gluténmentes fekete-erdei brownie receptje
Receptek

A gluténmentes fekete-erdei brownie receptje

A gluténmentes fekete-erdei brownie receptje

Igazi kedvenccé válik ez a kis desszert csemege, amely a tortából merít ihletet. Azonban a gluténmentes változata nagyszerűen fogyaszthatóvá teszi. Készítsd el a gluténmentes fekete-erdei browniet, amely mindenkinek a kedvence lesz.

 

Hozzávalók

 

270 g vaj

270 g csokoládé, apróra vágva

6 tojás

330 g porcukor

75 g kakaó

Háromnegyed csésze kukoricaliszt

75 g mandula

200 g magozott cseresznye

 

Cseresznye szirup

125 ml cseresznyelé

110 g porcukor

 

Krém

60 g mascarpone

60 g porcukor

165 ml tejszín

 

 

A gluténmentes fekete-erdei brownie receptje – Elkészítés

 

ELSŐ LÉPÉS

 

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy kerek tortaserpenyőt megkenünk és kibélelünk sütőpapírral.

 

MÁSODIK LÉPÉS

 

Egy hőálló tálban olvasztjuk a vajat és a csokoládét. Egy serpenyőben párolt víz fölé helyezünk, úgy, hogy nem engedjük azt, hogy a tál hozzáérjen a vízhez.

 

HARMADIK LÉPÉS

 

A tojást és a cukrot összekeverjük. A pároló víz fölé helyezzük. Habverővel addig verjük, amíg a térfogata megduplázódik.

 

NEGYEDIK LÉPÉS

 

Egészen addig amíg sima nem lesz fokozatosan habverővel keverjük a csokoládé keveréket a tojáskeverékbe. Az előkészített serpenyőbe töltjük.

 

ÖTÖDIK LÉPÉS

 

35 percig sütjük, majd húsz percre félretesszük, amíg kihűl.

 

HATODIK LÉPÉS

 

A sziruphoz összekeverjük a gyümölcslét, a cukrot és a vizet egészen addig amíg a cukor fel nem oldódik egy serpenyőben, közepes lángon. Felforraljuk, majd 10 percig főzzük.

 

HETEDIK LÉPÉS

 

A krém összes hozzávalót egy tálban elkeverjük.

 

NYOLCADIK LÉPÉS

 

A browniehoz adjuk, majd a cseresznyeszirupot is. Reszelt csokoládéval megszórjuk.

 

 

 


Receptek

A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

A gluténmentes fekete-erdei brownie receptje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.