Divat,  Divat cikkek,  divat show,  divatbemutató,  Film,  Hírességek,  kedvencek,  Luxus,  művészet

A legjobb olaszországi divatmárkák

A legjobb olaszországi divatmárkák

A legjobb olaszországi divatmárkák

 

A legjobb olaszországi divatmárkák – Franciaország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság mellett Olaszország a világ vezető országa a divattervezés területén. Az olasz kulturális életnek mindig is fontos része volt a divat. La bella figura tartja az olasz közmondás, amelynek jelentése magyarul: a jó megjelenés, megtartja jelentőségét.

2014-ben a világ divatfővárosának Milánót tekintették, New Yorkon, Párizst, Rómát és Londont is megelőzve, a globális médiában történő említés gyakorisága alapján. Számos nagy olaszországi divatmárka székhelye találtható Milánóban.Évente két alkalommal kerül sor a Milánói divathétre. A divathetek menetrendje szerint a londoni divathát után és a párizsi divathét előtt rendezik meg. A pontos dátumokat a Camera Nazionale della Moda Italiana határozza meg.

A legjobb olaszországi divatmárkák

A legjobb olaszországi divatmárkák között szerepelnek azoka a divatmárkák, amelyek olaszországhoz, az olasz divathoz kapcsolódnak. A lista nem teljes, csak a leghíresebbek közül válogattunk. A jövőben szeretnénk bővíteni, vagy újabb listát létrehozni, az olaszországi divattal kapcsolatban.A legjobb olaszországi divatmárkák

Versace

 

Gianni Versace 1978-ban alapította. A logója egy Medúza, amely a görög mitológiából származik. Híres a Versace innovatív divatterveiről és az élénk színek használatáról. Versace azon kevés független divattervezők közé tartozott, akik mindent irányítottak a márkával kapcsolatban.

Versace sok híres ügyfelet tudhat a magáénak. Tervet készítettek Michael Jacksonnal, Elton Johnnak, a walesi hercegnőnek és Karolina monacói hercegnőnek is.1997 július 15-én Versace 50 éves volt, amikor úgy döntött, hogy nem az asszisztense, de saját maga fog elsétálni reggel az újságárushoz, hogy megvásárolja a magazinokat.

Már éppen hazaért, amikor Miami Beach-i kúriájának lépcsőjén haladva fejbe lőtték és a sérülés következtében a Jackson Memorial Hospitalban 9 óra 21 perckor megállapították halálának tényét. Gianni egy 807 millió dollárra becsült divatbirodalmat épített az élete folyamán, amely 130 butikkal rendelkezett szerte a világon.

Dolce & Gabbana

 

1985-ben Domenico Dolce és Stafano Gabbana alapította. Központja Milánóban található. A világ egyik legrangosabb divatmárkája.

A negyedik kollekciójuk, amely jelentős hatást gyakorolt az olasz divatpiacra. A gyűjtemény reklámkampányát Ferdinando Scianna fotós készítette, fekete-fehér képeken mutatta be Marpessa Hennink holland divatmodellt, amely képeket az 1940-es évek olasz mozija ihletett.

1988-as női tavaszi/nyári kollekció divatbemutatója a II Gattopardo/The Leopard címet viselte, folytatták azt a megoldást, hogy az olasz mozit inspirációként használják.

Termékeiket Japánba és más országokba kezdték exportálni. Többek között az Amerikai Egyesült Államokba is, ahol 1990-ben alapítottak saját bemutatótermet.

1990-ben dobták a piacra első parfümjüket, abban az évben, amikor első alkalommal mutatták be férfi kollekciójukat. A 90-es évek végére a vállalat 500 millió dollár bevételt értek el. 2005-re pedig a forgalmuk 600 millió euró lett.


 

Gucci

 

Guccio Gucci 1921-ben alapította, ma a világ 3 legjobb márkáinak egyike. 2011-ben a márka 90. évfordulójának tiszteletére megnyitották a Gucci Múzeumot. Firenzében a XIV. századi Palazzo della Mercanzia épületében működött. Alessadro Michele kreatív igazgató 2016-ban két további szobát hozott létre Tom Ford gyűjteményei számára. A Tribeca Filmfesztiválon mutatják be azokat a filmeket, amelyek a Gucci által létrehozott 80 000 dolláros alapból készülnek és a társadalmi változásokat segítik elő.

A Gucci holdingcége, a Guccio Gucci S.p.A. székhelye az olaszországi Firenzében található, és a keringi francia luxuscsoport leányvállalata. 2018-ban a Gucci 540 üzletet üzemeltetett 14 628 alkalmazott számára. A vállalat 9,628 milliárd EUR bevételt termelt (2018-ban 8,2 milliárd EUR) és 3 947 milliárd EUR nyereséget (2018-ban 3,2 milliárd EUR).

Prada

 

Mario Prada 1913-ban alapította két testvérével kis olaszországi bőráruüzletként. Az olasz luxus divatmárkák közül a Prada vezető olasz luxus divatmárka lett. Kínálatuk között dominál a kézitáskák hatalmas választéka.

1978-ban Miuccia örökölte a céget. Az eladások ekkor 450 000 dollárt is elérhették. 1979-ben ta ki első hátizsákját. A női ready-te-wear kollekció 1988-ban jelent meg és a divatvilág felfigyelt a márka letisztult vonalaira, fényűző szöveteire és alapszíneire. A 90-es években a prémium státusz szimbólumává vált.

1998-ban az árbevétel már felülmúlta a 30 millió dollárt. A Prada folyamatos sikerét a „munkásosztály” témájának tulajdonították, amely Ginia Bellafante a The New York Times Magazine-ban kijelentette, hogy „az 1990-es évek elején a csúcstechnológiás, IPO-vezérelt időszakban egyre elegánsabbá vált”.

 

Giorgio Armani

 

1975-ben Giorgio Armani saját nevével fémjelzett márkát alapított. Amely az egyik vezető luxus divatház Olaszországban. Használatra kész ruhákat és bőrárukat, cipőket, órákat, ékszereket, divat kiegészítőket tervez és gyárt. Együttműködött a L’Oreallal parfümök és kozmetikumok, szépségápolási termékek gyártására és forgalmazására.

2018 óta a Velencei Filmfesztivál egyik fő támogatója és 2019-ben az esemény fő szponzora volt. A 2009-es FINA vizes világbajnokságon öltönyöket tervezett az Olaszországi küldöttség számára.

Luxusszállodák és üdülőhelyek láncolatát hozza létre számos nagyvárosban az Emaar Properies-szel történő együttműködés, többek között Milánóban, Párizsban, New Yorkban, Londonban, Hongkongban, Los Angelesben, Tokióban, Sanghajban, Szöulban és Dubajban.

 

Valentino

 

Valentino Clemente és Ludovico Garavani alapította a márkát 1960-ban. A luxus divatpiac felső részében található termékei. Az egész világon számos különböző címke alatt forgalmazza.

Valentino olyan ügyfelekkel büszkélkedhet, mint Elizabeth Taylor, Anne Hathaway, Jennifer Lopez, Courteney Cox, Sophie Hunter és Madeleine svéd hercegnő esküvői ruháit is a Valentino tervezte.

A Valentino székhelye Milánóban található. 2008 októbere óta a kreatív igazgató Pierpaolo Piccioli. Alessandra Facchinetti Valentino kreatív tervezője volt 2007 és 2008 között.

 

 

Miu Miu

 

1993-ban Mario Prada legfiatalabb unokája Miuccua Prada alapította, Párizsban. Olaszország egyik legelismertebb luxus divatháza és a világ egyik leggyorsabban növekvő divat márkája.

Kollekciói fiatalosabbak, vonzóbbak, mint a Prada darabjai.

Miu Miu kereskedelmi egységek megtalálhatóak a világ számos nagyvárosában. New York, London, Firenze, Milánó, Tokió, Párizs, Szingapúr, Hongkong mind rendelkezik Miu Miu butikkal.

 

 

Fendi

 

Adele Fendi és Eldoardo Fendi 1925-ben alapította az olasz Fendi divatházat. Bőráruk és szőrmék gyártásával kezdte működését. Ma már a női divat és férfi divat, a szemüvegek és a parfümök is megtalálhatóak a termékeik között.

1946-tól kezdődően csatlakozott a vállalathoz Paola, Anna, Franca, Carla, és Alda, az öt nővér. Akik a második generációként húsz százalékot birtokoltak. Karl Lagerfeld 1965-ben kreatív igazgatója lett a Fendi szőrme és női ready-to-wear kollekciójának.

2001-től kezdődően a francia LVMH csoport divíziójának a tagja. Székhelye Rómában található.

 

Bottega Veneta

 

Michele Taddei és Renzo Zengiaro 1966-ban alapította. Exkluzív termékeket kínál, ma a Kering francia luxus divatvállalat része. New Yorkban 1972-ben nyitották meg üzletüket. 2001-ben 156 millió dollárért vásárolta fel a Gucci, a Kering leányvállalataként. Vezérigazgatónak Patrizio di Marco-t nevezték ki. A márka új stílusának leírására a Vogue megalkotta a lopakodó vagyon kifejezést.

 

Moschino

1983-ban Franco Moschino alapította az olasz luxus divatmárkát, amely híres színes, innovatív divattermékeiről. Moschino a kilencvenes évek elejét társadalmi figyelemfelkeltő kampányokat folytatott. 1994-ben egy ökológiai vonalat szeretett volna fejleszteni, amely a természetbarát ruházat címkéjét viselte volna.

Rossella Jardini a márka kreatív igazgatója volt, Franci Moschino halála után 2013-ig. A márka ruhákat tervezett Kylie Minogue, napszemüvegeket Madonna és hat ruhát Lady Gaga számára.

2013-tól Jeremy Scott lett az új kreatív igazgató.

 

trendi divat

 

DIVAT TREND – A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

ÉLETMÓD

Az életmód szó szerinti jelentése, olyan szokásokat, attitüdöket, erkölcsi normákat jelöl, amelyek együttesen egy személy vagy egy csoport életmódját alkotják. Szociológiai értelemben az egyén vagy a csoport érdekei, véleményei, viselkedése és viselkedési orientációi.

Vidéken más életet folytatunk mint városban. Az életmód általában tükrözi az egyén hozzáállását, életmódját, értékeit vagy világnézetét. Ezért az életmód az önérzet kovácsolásának és a személyes identitással rezonáló kulturális szimbólumok létrehozásának eszköze.

Az életmódnak nem minden aspektusa önkéntes. Hiszünk benne, hogy a jó élet nem csak egy szűk kíváltságos, nagy vagyonnal rendelkező rétegnek jár. Olyan bejegyzéseket próbálunk közzétenni, amelyeknek segítségével felfedezheted saját magadat, a vágyaidat.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy inspiráljuk olvasóinkat a jobb élet megteremtésében. Bárhol vagyunk is a világban, bármilyen körülmények között, minden embernek fontos, hogy az életében legyenek olyan pillanatai, amelyek a sajátja, amikor kifejezheti egyéniségét.

 

KARRIER

Életünk jelentős részét a karrier építésével töltjük. Lehet, hogy egy vállalatnál dolgozunk alkalmazottként vagy tanulunk, hisszük, hogy a szabadidő kellemes eltöltése mindannyiunk számára fontos érték.

Szeretnénk, ha minden ember olyan munkát végezhetne, ami feltölti és jobbá teszi a mindennapjait. Ha olyan munkát végzel amit szeretsz, akkor nem dolgozol.

A karrier egy másik igen jelentős területe az, amikor az ember nem alkalmazottként dolgozik, hanem saját vállalkozásba kezd. Amikor vállalkozni kezdünk fontos, hogy ne egy plusz munkahelyet hozzunk létre saját magunk számára.

Sokkal inkább egy olyan rendszert, amelynek segítségével több szabadidőre, nagyobb önkiteljesedésre van lehetőségünk. Nagyon sok vállalkozó ott rontja el, hogy egy saját munkahelyet teremt magának, ahelyett, hogy egy olyan rendszert teremtene, amely további lehetőségeket biztosít számára.

 

RECEPTEK

Receptek – A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

 

SZÉPSÉG

A szépség relatív fogalom, szép az ami érdek nélkül tetszik. Minden nő és férfi vágyik arra, hogy valaki szépnek tartsa. A szépség ipar meghatározza az aktuális trendeket.

Szerintünk a szépség eléréséhez nem feltétlenül van szükség arra, hogy elkülönített bankszámlával rendelkezünk az adott cél elérésére. Sokkal inkább fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Természetesen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat fontos, hogy meglegyenek azok az eszközök, amelyek szükségesek a lelki egyensúlyunk eléréséhez. Egy utazás, nyaralás vagy csak egy kisebb kirándulás is hozzájárulhat lelki békénkhez.

Nagyszerű kikapcsolódás elutazni egy másik városba és ott csak egy picit sétálni, majd hazatérni. A kényeztetés minden nőnek és férfinek jár az arc- és testápolás területén.

Olyan bejegyzéseket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat, hogy felfedezzék és megmutassák saját szépségüket.

 

HÍRESSÉGEK

A hírességek évszázadában, a XX. század elején indult a mozi világkörüli útjára. A század közepére a filmes világ központja Hollywood lett. A Hollywood-i álomgyár adta a világnak a sztár kultúrát. A filmvásznon szereplő csillagok fényűző életet éltek, vörös szőnyegen jelentek meg a filmbemutatókon és díjátadó esteken csodálhattuk őket.

A hírességek által élt fényűző, luxus élet azonban nem adatik meg mindenkinek. Ebben a rovatban a sztárok emberi arcát szeretnénk bemutatni. Azt gondoljuk és vitathatatlanul képviseljük, hogy lehet teljes életet élni abban az esetben is, hogy ha az ember nem luxus körülmények között éli mindennapjait.

A XXI. században egyre fontosabbá válik az önmagunk felé fordulás. Hisszük, hogy mindannyiunk számára elérhető eszközökkel életünk szebbé, jobbá, teljesebbé tehető. Olyan cikkeket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat abban, hogy felfedezzék értékeiket és életüket saját értékeik szerint, egészségesen és boldogan éljék.

férfi parfüm

vodka koktél

Mokány Csaba

Nagyszerű dolog blogot írni.