Divat

A Londoni divathét bemutatóit lemondják a márkák II. Erzsébet királynő halála után

A hagyomány szerint a „Nagy Négy”-ek a divat négy fővárosai egymás után rendezik meg a divatheteiket. New York után London következik, majd Milánó és Párizs.

Szeptember 16 és 20 között került sor a Londoni Divathétre. A királynő halála után a márkák azonban folyamatosan mondják le a Londoni Divathéten történő szereplésüket.

A Burberry, a Raf Simons luxus márkák elálltak a szerepléstől. A brit kiskereskedők a Selfridges, a Luberty bezártak a királynő halálának emlékére.

„Mélyen elszomorít minket a pusztító hír, hogy őfelsége II. Erzsébet királynő halálának híre volt, aki életét hazája szolgálatának szentelte. Platina jubileumi évében 70 évét ismerik el a trónon” – ezt már a BFC a British Fashion Council tette hivatalos nyilatkozatként.

Az ország hivatalos gyászidőszaka egybeesik a londoni divathéttel. A BFC bejelentette, hogy a Divathetet nem törlik el. A tanács szerint a márkáknak meg kell tartaniuk a divatbemutatókat. Azonban a nem alapvető szükségletű eseményeket el kell halasztani.

A szervezet a kiskereskedelmi egységeknek 24 órás zárva tartást, majd pedig a személyzet által viselt fekete karszalagot ajánlotta. Továbbá a temetés napjára történő bezárást.

A BFC arra kérte a médiát és a márkákat, hogy tartsák vissza a képeket a londoni divathétről és bemutatókról annak érdekében, hogy tiszteletben tartsák ezt az időszakot a királynő számára. A BFC kommunikációs csatornái szünetelnek, azokon a királynő emlékének szentelt képek jelennek meg.

Nagyszerű dolog blogot írni.