Film

A magyar mozikban is újra látható lesz az Avatar

A 2009-ben bemutatott Avatar című sci-fi film 237 millió dolláros költségvetéssel készült el. A folytatásra több mint egy évtizedet kellett várnia a rajongóknak, de idén decemberben a mozikban lesz látható a második rész. A film elkészítése közben James Cameron egy különleges háromdimenziós kamerát készített, amely két kamera együttese.

A film érdekessége, hogy még a korábban készített és hatalmas sikereket magáénak tudó Titanic című filmjének elkészítése előtt kidolgozta a történetet fejben, a forgatókönyvet azonban csak a Titanic bemutatása után írta le. További érdekesség még, hogy bár a film nagy részét stúdiókban forgatták, James Cameron rendező az egész stábot elvitte a Hawaii dzsungelekbe tréningezni.

Az Egyesült Államokban a Disney+ streaming szolgáltató kínálata közül eltűnt az Avatar. Erre az eseményre azért került sor, mert szeptember 23-án ismét bemutatják a mozikban James Cameron sci-fi eposzát. A decemberben érkező folytatás előtt így szeretnének kedvet csinálni a rajongóknak és felkelteni az érdeklődést a folytatás előtt. Az Avatar: A víz útja, az Avatar című film második része decemberben érkezik a mozikba.

 

 

 

 

 

 

A film valamikor az újra bemutató után és a második rész érkezése között visszakerül majd a streaming szolgáltató oldalára. Ezt a Variety derítette ki. Magyarországi rajongók számára viszont jó hír, hogy az Avatar című filmet a magyar mozik is újra műsorra tűzik. Egy nappal az amerikai újra bemutató előtt szeptember 22-én.

James Cameron és Jon Landau egyébként azt jelentették be korábban, hogy az Avatar című filmet trilógiává bővítik. A Sigorney Weaver által megformált Dr. Grace Augustine, akinek élete véget ér az első film végén nagy kérdőjeleket okozott a rajongók körében.

 

 

  

 

A nagy kérdés az volt, hogy a második részben Sigorney Weaver visszatér-e. Az Avatar program vezetőjeként egy nagyon szimpatikus és szerethető karaktert láthattunk a vásznon. A folytatásban visszatér, amelyben Weaver Jake és Neytiri örökbefogadott lányát alakítja.

Szokatlan megoldás és nem csak azért, mert Weaver egy tinédzsert fog alakítani a második részben, azt a kérdést is felveti, hogy Dr. Grace reinkarnálódott-e. További kérdések, hogy ha reinkarnálódott akkor hogyan és miért. A Na’vi misztikus szent helye képes volt arra, hogy megtartsa a tudatot. Lehetséges, hogy Kiriben benne van Grace Augustine valamilyen formában.

 

 

 

 
 

 

Ez az, ami segíthet abban, hogy megmagyarázza, miért Weaver az a színésznő, aki eljátssza ezt a karaktert. Grace Augustine őszintén szerette és tisztelte a Na’vi-t ás Pandora egészét. Halála előtt örömmel találkozott Eywával az első rész végén. Eywa jóindulatú istenségnek tűnik, logikus, hogy a Grace még egy esélyt kapna. Abban az esetben is, ha egy teljesen új emberként egyáltalán nincsen emléke a korábbi életéről.

Azonban további kérdéseket is felt, hogy Grace és Kiri hogyan kapcsolódnak egymáshoz, amely a folytatás nagy kérdése lesz. Akármi is legyen a megfejtés, Sigorney Weaver visszatérése megnyugtató lehet az Avatar rajongói számára és érdekes lesz, amikor decemberben megtudjuk a választ.

 

 

  

 

James Cameron filmje a magyar Disney+ kínálatában is szerepelt június 14-i indulását megelőzően. A filmet a magyar nézők sem találhatják meg, vélhetően a fenti okból adódóan. A magyar mozikba olyan klasszikus filmek is visszakerülnek, mint A cápa, az E.T. – A földönkívüli.

 

divat trend
trendi divat

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg:

“Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Ralph Lauren
Illyés Gyula szerint:

“Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Illyés Gyula

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Nagyszerű dolog blogot írni.