A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat
Életmód

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat – A testmozgás a legjobb módja annak, hogy a tested támogassa az elmédet. Elképzelhető, hogy a te fejedben található a világ legokosabb elméje, a legtehetségesebb művésze, azonban, ha a tested nem támogat, akkor az önbizalmad nem lesz megfelelő.

A megfelelő testmozgás alapvető szükséglet. Leginkább modern korunkban, amikor amúgy is megnövekedett a számítógép előtt töltött idő. A világjárvány az otthonunkba, home officeba terelt minket így még inkább csökkent a mozgásunk. Ha nem figyelünk oda a megfelelő testmozgásra, hamar kiéghetünk és negatívak lehetünk.

 

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat

Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy a megfelelő testtartás, az egyenes ülés is segíthet abban, hogy növeljük önbecsülésünket, nagyobb optimizmusra tegyünk szert.

A megfelelő testmozgás segíthet a stressz leküzdésében is. ha csökkentjük a mindennapok során felhalmozódó stresszt, akkor közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz, amelyben kialakulhat a megfelelő önbecsülés és önbizalom.

Te mit sportolsz? Milyen testmozgást végzel nap, mint nap? Fontos, hogy szokásunkká és a mindennapjaink részévé tegyük az egészséghez és megfelelő önbecsüléshez elengedhetetlenül fontos testmozgást.

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat

 

 

 

Ne feledjük el Mike Tyson híressé vált mondását: „Ha százszor elesel, és százszor felállsz, azzal száz leckét megtanulsz”.

Természetesen az esést most jelképesen értjük. Arra gondolunk, hogy ha nem sikerült az adott héten vagy az adott hónapban elérni a kitűzött célokat, akkor jobb, ha tovább megyünk és újra megpróbáljuk.

 

Sokkal jobb, ha újra megpróbáljuk, mintha úgy döntünk, hogy nekünk ez nem megy és feladjuk az egészet. Ferenc Pápa szerint „A közelség értékes balzsam, amely támogatást és vigaszt nyújt a betegségben szenvedőknek”. Fontos döntést kell meghozni, abban a kérdésben, hogy egyedül szeretnénk futni. Esetleg segíteni fog a motivációnk megtartásában, hogy ha közösségben, barátainkkal együtt. Abban az esetben, ha sikerül sport barátra találnunk, akivel egymást segíthetjük át a nehéz pillanatokon, kivételes szerencsében van részünk.

A megfelelő testmozgás növeli az önbizalmat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.