Divat

A Preloved divat olyan izgalmas, mint a kincsvadászat
Igen sajnálatos dolog, amikor egy családnak meg kell válnia a kis házikedvencétől. Most ne vegyünk elő szomorú történetet. Mondjuk azt, hogy a családhoz tartozó állat kicsinyeket szült, amelyeket egy bizonyos idő után, bizonyos meghatározott számú hónapos korukban elajándékozunk.

 

Az élőlény elajándékozása, az új gazdi megtalálása azonban nem egy egyszerű folyamat. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az új állattartó megfelelő körülményeket tud biztosítani a kisállatnak, felelős állattartóként fog viselkedni és így a kis utód megfelelő körülmények közé kerül.

 

A preloved fashion kereskedelem annyiban különbözik a használtcikk kereskedelemtől, hogy itt a használt ruha kereskedése során bekapcsolódnak a kereskedelemtől eltérő további pozitív érzelmek is.

 

 

A ruhákat nem csak szeretni, de tisztelni is kell. A ruháknak megvan a saját történetük, amelyet meg kell ismerni. Egy nagyon menő fekete bőrkabátot rendkívül előnyös üzlet beszerezni a másodlagos piacon, használtan. Azonban, ha megismerjük azt a történetet, amely az adott ruhadarabhoz kapcsolódik, hogy azt a 80-as években egy fiatal fiú viselte, még értékesebb lesz.

 

A preloved fashion a fenntartható divat része. A fenntartható divat hívei szüntelenül törekednek, hogy a ruhák élettartamát megnöveljék. A preloved fashion során a folyamatba bekapcsolódnak a ruhák történetei is, amelyek az identitásteremtésben is szerepet játszhatnak.
A használtcikk kereskedelem növekedésnek indult

Megnövekedett az Egyesült Királyságban a Preloved divat és háztartási cikkek kereskedelme, az eBay-en 2020-ban több mint 60 millió használt terméket adtak el. A platform igazgatója szerint „Határozottan változás áll be a gondolkodásmódban, amelyet a 30 éves kornál fiatalabb fogyasztók hajtanak.”

 

Az olyan oldalakon, mint a Depop vagy a Vinted már évek óta zajlik egy másfajta fogyasztói magatartást képviselő, divattudatos gondolkodásmód, amelynek keretében a korábban tulajdonukban álló ruhákat eladják egymás között a tinédzserek.

 

Az újfajta fogyasztói magatartás pedig hatással van az egész világra, pontosabban az egész iparágra. Az Asda 2021-ben bejelentette, hogy 50 szupermarketben kezdi meg tesztelni használt ruha kereskedelmi programját.

 

Az Ikea használtbútor értékesítési programot indít. Az Asos weboldalon pedig 92%-kal növekedett a Vintege eladások. A GlobalData kiskereskedelmi elemzése szerint a használt cikk kereskedelemben megvan az a potenciál, hogy a mainstream része legyen.

 

Az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás szerint, 2019-ben a megkérdezett nők 70%-a hajlandó használt ruhát vásárolni. Ez a szám azért érdekes, mert négy évvel korábban, még csak 45% volt. Az előrejelzések szerint 2029-re a viszonteladói piac nagyobb lesz, mint a fast fashion.
Mit jelent az preloved divat?

 

„Az előszeretett tárgyak annyiban különböznek egymástól, hogy lehetnek vintage, kopott darabok számos hibával, vagy olyan viseletlen tárgyak, amelyekre előző tulajdonosa vigyázott.”

 

 

A Preloved divat olyan izgalmas, mint a kincsvadászat

A Preloved divat olyan izgalmas, mint a kincsvadászat

Sokan elképzelik a dohos adományboltokat, amelyek tele vannak régiségekkel. Az előszeretett divat azonban egy kicsit mást jelent. A preloved fashion termékeinek megvásárlásával olyan termékeket vásárolunk meg, amelyeket korábban valaki más birtokolt.

 

Ebből adódik, hogy lehetséges, hogy a tárgyak használtak, de az is lehet, hogy újszerűek. A preloved tehát kincsvadászatot kínál. Soha nem tudhatjuk azt, hogy mit fogunk megtalálni. Olyan termékeket találhatunk, amelyeket azokban az üzletekben, ahol csak új dolgokat lehet vásárolni sohasem.
Miért jó a preloved fashion?

 

A vásárlásnak tehát egy kreatívabb kulturáltabb módja. Gyakran azt is eredményezi, hogy kevesebbet költünk. A preloved fashion egyik nagyon nagy előnye az, hogy az árak a töredékei annak, mint ha a terméket újonnan vásárolnánk meg.

 

A preloved fashion, mint a használt tárgyak kereskedelme a fenntartható divat része. Ha használt árucikket vásárolsz akkor nagy mértékben hozzájárulsz a környezetvédelemhez és a fenntartható divat megvalósításához is. A preloved vásárlás „zöld” élményt kelhet benned.
A digitális világ megváltoztatott mindent

 

Érdekes figyelni azt, hogy a digitális kultúra hogyan változtatja meg a mindennapjainkat. A tudatosabb fogyasztást korábban az információhiány akadályozta. Egy másik jelentős akadály volt a hozzáférhetőség.

 

Az online tér viszont mind a kettő hiányosságot orvosolja. Így most már nincsen akadálya annak, hogy tudatosabb fogyasztók legyünk és megköveteljük a fenntarthatósági elveket.
A preloved ruhák vásárlása most fontosabb, mint bármikor korábban

 

A preloved vásárlás azt jelenti, hogy olyan ruhákat, táskákat, ékszereket, divatkiegészítőket vásárolunk, amelyek korábban egy másik ember magántulajdonában voltak. Volt egy történetük. Amely történet véget ért. És azzal, hogy mi megvásároljuk, egy új történet lehetőségét adjuk a tárgynak.

Egy igazán különleges élmény a preloved ruhák megtalálása és viselése. Ha sikerül olyan ruhát találnunk, amely közvetlenül megszólít minket, akkor az nagyon nagy kincs, más kereskedelmi megoldások során nem biztos, hogy ennyire személyes.

 

Végül a preloved vásárlás során lehetőségünk van arra, hogy sokkal jobban figyeljünk saját magunkra, összpontosíthatunk a saját stílusunkra. Ez egy újdonság, ami teljesen ellentétes a fast fashion által diktált divatvilággal. Ellenben fenntartható, költséghatékony, személyes. Nincs jobb módszer a ruhatárunk és a stílusunk felfrissítésére. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.