A téli depresszió legyőzhető!
Életmód

A téli depresszió legyőzhető!
Az évszakok váltakozása a kedélyállapotunkra is hatással van és ez a jelenség még az állatvilágban is megfigyelhető! Azoknál az embereknél, akik hajlamosak a depresszióra, megfigyelhető, hogy az őszi hangulatzavar téli depresszióvá válhat.

 

Szerencsére csak egy szezonális tünet a téli depresszió azonban nagyon fontos tudni róla, hogy ha esetleg érzékeljük saját magunkon a megjelenését, akkor tudjuk, hogy mit kell tenni ellene.

 

Télen a nappalok rövidebbek és ez azt eredményezi, hogy reggel, amikor felébredünk akkor még sötét van és nagyon korán, már a délután folyamán ismét besötétedik. Ráadásul egyre hidegebb van, amikor kilépünk az utcára. Ez mindenkinek elnyomja a jókedvét.

 

Télen a szervezetünknek több alvásra van szüksége. Ez teljesen természetes dolog, el kell fogadnunk, hogy nem terhelhetjük túl a szervezetünket és meg kell adnunk magunknak azt amire szükségünk van.

 
 

 

A téli depresszió legyőzhető!

A téli depresszió legyőzhető!
A téli depresszió legyőzhető!

Találkozás a barátokkal

Fontos, hogy megfelelően ápoljuk szociális kapcsolatainkat. Találkozzunk rendszeresen a barátainkkal. Töltsünk együtt minőségi időt. Járjunk társaságokba.
Sportolás, testmozgás

A rendszeres testmozgás kiváló feszültséglevezetést eredményez. A szervezetünkben a sportolás hatására felszabadul az endorfin. Akár futásról vagy tornagyakorlatokról van szó, meg kell találnunk azt a testmozgást, amelyben örömünket leljük és ezért rendszeresen végezzük.
Séta a szabadban

A téli depresszió legyőzhető!

Nagyon fontos, hogy minél több időt töltsünk a szabadban. Ez akkor is igaz, hogy ha hideg van és akkor is, amikor esik a hó. Ha esik az eső, akkor várjuk meg azt, amíg a vihar elül és sétáljunk egy nagyot a friss levegőn.
Hordjunk színes ruhákat

A téli depresszió legyőzhető!

A minimalizmus divattrend 2022/2023-ban, azonban nem feltétlenül szükséges az, hogy színtelen legyen a ruhatárunk. Ismerkedjünk meg a dopamin öltözködés jótékony hatásával és hordjunk színes ruhákat.
Örömforrások

Meg kell találnunk azokat a kreatív tevékenységeket, elfoglaltságokat, amelyben örömünket leljük. Kössük le a figyelmünket ezekkel a tevékenységekkel.

 

Ha úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk kilábalni a téli depresszióból, akkor mindenképpen pszichiáter szakorvossal kell konzultálnunk.

Fontos! A téli depresszió legyőzhető! címmű cikkünk nem a krónikus depresszióról szól! Amennyiben a tünetek kimerítik a klinikai depresszió fogalmát mindenképpen szakorvost kell felkeresnünk!

 
 

Nagyszerű dolog blogot írni.