Az önismeret fejlesztése
Életmód

Az önismeret fejlesztése

 
 

Miért fontos fejleszteni az önismeretet? Az önismeret egy olyan fontos készség, amelyet erősítve segíthetjük a személyes fejlődésünk útját. Az önismeret magában foglalja önmagunk különböző aspektusainak tudatosítását, beleértve a jellemvonásainkat, viselkedésünket és érzéseinket.

 

A stresszes, modern életben nagyon könnyen kerülhetünk abba a csapdába, hogy passzív módon reagálunk a környezetünk által felénk küldött impulzusokra és kihagyjuk a valódi kapcsolódási lehetőségeket.

 

Ha megkérnélek arra, hogy írd le egy papírra azt, hogy ki vagy, mit írnál? Próbáljuk ki! Mik azok a definíciók, amelyekkel meghatározod saját magadat? Neved? Életkorod? Szakmád?
Minél sokrétűbb az öndefiníciód annál nagyobb eszköztárral rendelkezel. Az önismeret fejlesztése előtt van néhány fontos kérdés, amelyet fel kell tenned saját magadnak.

 

Mi az, amin változtatni szeretnél? Hol tartasz az önismeretben jelen pillanatban? Kik azok az emberek, akiket elveszítesz majd a környezetedből abban az esetben, hogy ha az önismereted nőni fog? Felkészültél az érzelmi hullámvasútra?

 

Lehetséges, hogy nagyon hosszú és fájdalmas az út, amelyen végig kell mennünk. Azonban többet tudhatunk meg saját magunkról, mint korábban bármikor. Vannak olyan esetek, amikor az élet nagyon nehéz megpróbáltatások elé állít minket.
Mindfulness

A mindfulness gyakorlatok segítségével a meditációt és a jógát használhatjuk arra, hogy a jelen maradjunk és a mindennapok zaját lehalkítva a fontos dolgokra összpontosítsunk.
Napló

A meditációnak egy nagyon jó alternatívája a naplóírás. Amikor naplót írunk nem teszünk mást, mint beszélgetünk saját magunkkal. Rögzítjük azt, hogy milyen hatások értek minket és arra, hogyan reagáltunk. Később, amikor már nem vagyunk az esemény hatása alatt, elemezhetjük a döntéseinket, reakcióinkat.
Az önismeret fejlesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.