Az őslakos amerikai tervezők munkai ragyognak a Met-en
Divat

Az őslakos amerikai tervezők munkai ragyognak a Met-en

 

Az őslakos amerikai tervezők munkai ragyognak a Met-en – Jamie Okuma 1977-ben született. Kaliforniában élő vizuális művész és divattervező. Élete első éveit Los Angelesben töltötte. Édesanyja sikeres festő és gyöngyfestő volt, aki az MCA Records grafikusaként dolgozott. Ötéves korában a család rezervátumba költözött. A középiskola után az Amerikai Indiai Művészetek Intézetében tanult.

Okuma hat Best in Show díjat nyert. Munkáit Németországban, Ausztriában, Franciaországban is bemutatták. Számos múzeumban láthatóak a kiállításai, többek között az American Art Museum Szívek: őslakos női művészek című kiállításán.

Az elmúlt év szeptemberében megnyílt Costume Institute kiállításon is látható az általa tervezett ruha. Izgalmas a Met gálán történő bemutatkozása. „Hihetetlenül hálás vagyok a Met-nek, hogy engem is bevont” – mondta a művész a Vogue magazinnak. „Az eddigi visszajelzések nagyon jók voltak.”

Az őslakos amerikai tervezők munkai ragyognak a Met-en

A Divat Lexikon című kiállítás az elmúlt év szeptemberében indult a The Met-en. 2022-ben frissült a kiállítás négy őslakos tervezővel. Okuma, Evan Ducharme, Margeret Roach és Justin Louis darabjai is megtekinthetőek.

Mint Okuma a bemutatott új tehetségek szintén meglepődnek azon, hogy a Met-en szerepelnek, műveik a couture ruháktól az utcai viseletig ragyognak és bemutatják az amerikai őslakos designt a nagyközönségnek.

 

 

 

 

 

 

Az őslakos amerikai tervezők munkai ragyognak a Met-en bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.