cimlap,  Divat,  Divat cikkek,  Hírességek,  Karrier,  Luxus

Bernard Arnault a világ második leggazdagabb embere

Bernard Arnault a világ második leggazdagabb embere

 

Arnault a világ második leggazdagabb embere

Bernard Arnault a világ második leggazdagabb embere – Európa leggazdagabb embere, Bernard Arnault megelőzte Jeff Bezost, aki jelenleg 140 milliárd dollár vagyonnal rendelkezik. Bernard Arnault vagyona 158 milliárd dollár lett, így ő a világ második leggazdagabb embere, Elon Musk után.

Európa leggazdagabb embere az LVMH a világ legnagyobb luxuscikk-gyártó vállalat elnöke.

A Forbes REALTIME listája alapján, amely a világ leggazdagabb embereinek becsült vagyona alapján állítanak össze, Bernard Arnault megelőzte Jeff Bezost, 2022 május 30-án. 4,8 milliárd dollárral nőtt Arnault vagyona az elmúlt napokban.

 

A világ leggazdagabb emberei

1874 és 1960 között élt John D Rockefeller a valaha élt leggazdagabb amerikai. A legtöbb modernkori milliárdos megirigyelheti vagyonát. A semmiből indulva jutott a gazdagságig. Karrierjének csúcspontján a leggazdagabb amerikai lett. Számos filantróp tevékenységéről is ismertté vált. A nagy vagyon tulajdonosaként nagylelkű emberként viselkedett, segítette a rászorulókat. Richfordban született elszegényedett családban.

Napjainkban, a jelenben, ebben az évben Elon Musk, Jeff Bezos és Bernard Arnault álltak az első három helyen a világ leggazdagabb embereinek listáján. A valós idejű lista szerint változás történt a második helyen.

 

A világ leggazdagabb embere

Európa leggazdagabb embere lett a világ második leggazdagabb embere.  Honnan tudjuk, hogy ki a világ leggazdagabb embere? A Forbes évről-évre nyilvánosságra hozza a világ leggazdagabb embereinek listáját. A világ leggazdagabb embereinek listáját a Business Insider is elkészíti. A listákról azt kell tudni, hogy nagyon gyorsan és nagyon nagy mértékben változhatnak. A Forbes valós idejű listája szerint, amelyet a március 11-i napon érvényes tőzsde árfolyamok mellett érvényes az élen az amerikai Elon Musk végzett, aki a világ leggazdagabb embere. Az 50 éves amerikai üzletember 219 milliárd dolláros vagyonával, a Tesla és a SpaceX vállalatok tulajdonosa.

 

A második helyen az 58 éves Jeff Bezos található 171 milliárd dolláros vagyonával, az Amazon vállalat tulajdonosaként. A harmadik helyen Bernard Arnault és családja 158 milliárdos vagyont biztosító LVMH tulajdonosaként, amely a divat és a kiskereskedelem szektorban működik. A Business Insider 2021ben nyilvánosságra hozott listája szerint az első helyen Jeff Bezos, a második helyen Elon Musk és a harmadik helyen szerepel Bernard Arnault és családja. 2021-ben Bernard Arnault egy rövid időre a leggazdagabb ember volt a világon.

 

A Forbes A világ valós idejű listájából tudjuk, hogy változás történt a második helyen és 2022-05-30-án a divat mágnás Bernard Arnault megelőzte az addig második helyen álló Jeff Bezost. Elon Musk után így Európa leggazdagabb embere lett a világ második leggazdagabb embere.

 

Ki a világ leggazdagabb emebere?

A világ leggezdagabb embere továbbra is Elon Musk. A Forbes Real Time listája 230,1 milliárd dollárra becsüli vagyonát. Üzleti mágnás, befektető és filantróp. A SpeceX alapítója, vezérigazgatója és főmérnöke. A Tesla vezérigazgatója és a terméképítésze. A Queen’s University-n majd a Penssylvaniai Egyetemen tanult. Közgazdasági és fizikai diplomát szerzett. Az egyetem után megalapította a Zip2 webes céget. Társalapítója volt az X.com online banknak, amely 2000-ben egyesült a Confinity-vel, annak érdekében, hogy létrehozzák a PayPal-t. A céget 2002-ben az eBay vásárolta meg 1,5 milliárd dollárért.

2002-ben alapította a SpaceX repülőgépgyártót és űrszállítói szolgáltató vállalatot. 2004-ben csatlakozott a Tesla Moros Inc-hez. 2022-ben felvásárolta a Twittert 44 milliárd dollárért.

 

 

DIVAT TREND

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

 

 

 

Nagyszerű dolog blogot írni.