Receptek

Black Russian Koktél

Black Russian Koktél

Black Russian Koktél

Black Russian Koktél – A fekete orosz egy vodka és kávélikőr koktél. 50 ml vodkát és 20 ml kávélikőrt tartalmaz, az IBA által meghatározott összetevők szerint. Az italt úgy készítik, hogy a vodkát és a kávélikőrt jégkockákra öntik, vagy repedt jeget egy régimódi pohárba és keverik. A fekete oroszt gyakran citromszelettel és luxardo maraschino cseresznyével díszítik.

A fekete orosz koktél először 1949-ben jelent meg, és Gustave Tops belga csaposnak tulajdonítják, aki a brüsszeli Hotel Metropole-ban készítette Perle Mesta, az Egyesült Államok luxemburgi nagykövete tiszteletére. A koktél nevét a vodka használatának, egy tipikus orosz szeszes italnak és a kávélikőr feketeségének köszönheti.

Hozzávalók

50 ml vodka
20 ml kávélikőr
Maraschino cseresznye, opcionális, a díszítéshez

Elkészítés

Egy jéggel teli régimódi pohárba öntsük bele a vodkát és a kávélikőrt.

A vodka és a kávélikőr hozzáadása a jéggel teli pohárhoz a fekete orosz koktélhoz.

Keverje jól össze.

Tetszés szerint díszítse cseresznyével. Tálaljuk és élvezzük

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLAKE RESORT (@blakeresort)

trendi divat

 

 

 

Trendi divat

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Nagyszerű dolog blogot írni.