Receptek

Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary

A Bloody Mary egy koktél, amely vodkát, paradicsomlevet és más fűszereket és aromákat tartalmaz, beleértve a Worcestershire szószt, forró mártásokat, fokhagymát, gyógynövényeket, tormát, zellert, olívabogyót, pácolt zöldségeket, sót, fekete borsot, citromlevet, lime levét és zellersót. Az Egyesült Államokban általában reggel vagy kora délután fogyasztják, és másnapossági gyógymódként népszerű.

Az 1920-as vagy 1930-as években találták fel. Különböző elméletek vannak az ital eredetéről és nevéről. Számos változata van, leginkább a Red Snapper (más néven Bloody Margaret), a Szűz Mária, a Caesar és a Michelada.

A koktélt 1942-ben „Red Hammer” néven új koktélként állították be a Life magazinban, amely paradicsomléből, vodkából és citromléből állt. Kevesebb, mint egy hónappal később a francia Worcestershire Sauce Life hirdetése azt javasolta, hogy a paradicsomlével, sóval és borssal együtt adják hozzá egy szűz „Paradicsomlé koktélhoz”. Ugyanebben az évben a Hearst International Combined with Cosmopolitan című művében szerepelt egy történetben, hogy a sót hozzáadják az alkoholos italhoz.

A Bloody Mary név eredete

A név számos történelmi személyiséghez kapcsolódik – különösen I. Mária angol királynőhöz, akit Foxe Mártírok könyvében „Bloody Mary” -nek neveztek, mert megpróbálta helyreállítani a katolikus egyházat Angliában – és a folklór kitalált nőihez.

Néhány italrajongó úgy véli, hogy a név inspirációja Mary Pickford hollywoodi sztár volt. Mások egy Mary nevű pincérnőre vezetik vissza a nevet, aki egy chicagói bárban dolgozott, a Bucket of Blood-ban. Alain Da Silva menedzser szerint a párizsi Harry’s New York Bar hagyománya az, hogy az egyik pártfogó, akinek a koktélt először keverték 1920-ban vagy 1921-ben, kijelentette: „Úgy néz ki, mint a barátnőm, akivel egy kabaréban találkoztam”. A kabaré neve a Vödör vér volt, a barátnőjét pedig Mary-nek hívták, így a mecénások és a csapos „Pete” Petiot beleegyeztek abba, hogy „Bloody Mary”-nek hívják.

Hozzávalók

4.5 cl vodka
9 cl paradicsomlé
1.5 cl citromlé
csipetnyi só
egy kicsi bors
egy öntet Tabasco szósz
egy öntet worcestershire szósz
Jégkocka

Elkészítés

1.
Egy jégkockákkal töltött magas golyós pohárban öntsük a vodkát, a paradicsomlevet, a citromlevet és a Worcestershire szószt.

2.
Adjuk hozzá a csípős szószt, a zellersót, a fekete borsot.

3.
Jól keverjük össze, majd próbáld meg forgatni az italt. Kóstolja meg és állítsa be a fűszereket tetszése szerint. Díszítsük citrommal, zellerszárlal.

 

 

 

trendi divat

 

 

 

Trendi divat

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Nagyszerű dolog blogot írni.