cimlap,  Divat,  Hírességek

Boldog születésnapot Valentino

 

Boldog születésnapot Valentino – Jacqueline Kennedy 1966-ban azt mondta „Valentino, élj 100 évig!” 1932. május 11.-én született Valentino a 90. születésnapját ünnepli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Boldog születésnapot Valentino

Valentino Clemente Ludovico Garavani olasz divattervező, a Valentino márka alapítója. Lombardiában, Voghera-ban született. Édesanyja Rudolph Valentino után nevezte el. Szülőhazájában, már általános iskolában érdeklődött a divat után. Párizsba költözött és a Chambre Syndicale de la COuture Parisienne-ben tanult.

1960-ban Rómában a Via Conotti-n nyitott divatházat. Vörös ruháiról vált ismertté, amely a Valentino vörös néven lett híres a divatipartban. A modellek Párizsből repültek az első show-ra. Firenze volt akkor az olasz divatfőváros. 1962-ben került sor a nemzetközi debütálásra.

1964-ben a New York-i kiállításnak köszönhetően Jacqeline Kennedy hat darab haute couture ruhát rendelt, amelyet az elnök meggyilkolását követő gyászévben viselt. Az 1970-es években Valentino jelentős időt töltött New Yorkban. Olyan személyiségek ölelték fel, mint Diana Vreeland vagy Andy Warhol.

„Valentinónak babonái vannak, amelyek státuszszimbólumokká váltak. Egyszer pirosat csinált, és most minden kollekcióban piros van” – mondta üzleti partnere, Giancarlo Giammetti a Vogue-nak 1985-ben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Nagyszerű dolog blogot írni.