Karácsonyi készülődés - Jót tesz, ha a boldog pillanatokra támaszkodunk
Életmód

Boldogabbak leszünk, ha korábban elkezdjük a karácsonyi készülődést!
Az interneten megjelent egy olyan elmélet, amely szerint, ha korábban elkezdünk készülni a karácsonyra, akkor boldogabbak leszünk. Akár már a novemberi hónapban is megteremthetjük a karácsonyi hangulatot az otthonunkban.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés
Azonban vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy az ünnepi hangulat egyáltalán nem dátumhoz kötött és már októberben elkezdik a karácsony ünneplését. Mások már szeptemberben készítik elő a karácsonyfadíszeket.

 

Az ünnepi készülődést, a dekorációk kihelyezését, a forraltborozás megszervezését nagyon sokan kedvelik. A régi közmondás szerint, ahány ház, annyi szokás. Olyanról is tudunk, hogy valakinél egész évben áll a karácsonyfa és mindig az adott évszaknak megfelelő díszítés kerül rá.
Mindannyian ismerjük a business karácsony fogalmát, amikor már októberben elárasztják a boltok polcait a különböző karácsonnyal kapcsolatos termékek. Nagyon sokan megállapítják erről a jelenségről, hogy csak arra szolgál, hogy ösztönözze az eladást.

 

Sokan vannak, akik inkább saját kézzel készített dekorációkra és karácsonyi ajándékokra cserélték le a különböző, megvásárolható termékeket. Amikor az ünnepi készülődést előbb kezdjük el, akkor boldogabbá válhatunk. A boldogságérzetünk javítása érdekében pedig mindent el kell követnünk.
Jót tesz, ha a boldog pillanatokra támaszkodunk

Karácsonyi készülődés - Jót tesz, ha a boldog pillanatokra támaszkodunk

„Egy olyan világban, ami tele van stresszel és szorongással, az embereknek jót tesz, ha a boldog pillanatokra támaszkodnak, a karácsonyi, gyerekkori emlékek pont a boldogság érzését idézik fel olyan erősen, hogy a pillanatnyi hangulatukat is befolyásolják.

A dekorációk arra kellenek, hogy hidat képezzenek a régi idők örömteli, varázslatos, karácsonyi pillanatai és a jelen között. Ezért, ha korán feltesszük a karácsonyi dekorációt, meghosszabbíthatjuk a boldogság érzését.” – nyilatkozta egy pszichoanalitikus.
A dekorációk hatását növelheti, ha több érzékszervünket is bevonjuk. A karácsonyi zenék hallgatása fokozhatja a jó hangulat kialakulását. Adventi szokás szerint a karácsonyt megelőző negyedi vasárnaptól kezdődően számoljuk és a karácsonyig tartó időszakot úrjövet, vagyis advent időszakának nevezzük. Az ünnepkör advent első napjával kezdődik és vízkeresztig, tehát január 6-ig tart.

 

Advent első vasárnapja mindig november 27 és december 3 közé esik. Az első vasárnap jelenti a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör és az adventi időszak kezdetét is. Az advent szó eljövetelt jelent.
Nagyszerű dolog blogot írni.