bulvarhirek

Csodálatos és kreatív új felvételt tett közzé a NASA (+fontos figyelmeztetés olvasható a cikkben)

Csodálatos és kreatív új felvételt tett közzé a NASA – Az Űrkutatás területén egy teljesen új korszak kezdődött, amikor a NASA üzembe helyezte a James Webb űrtávcsőt. Napról-napra csodálatosabbnál csodálatosabb felvételekben gyönyörködhetünk. Minden korábbinál szebb, részletesebb és élesebb képeket képes készíteni a NASA új űrteleszkópja a világűr távoli, mesés és rejtélyes világáról.

Az egész világot körbejárták már a felvételek, amelyeket a szakértők folyamatosan vizsgálnak. Most egy kifejezetten egyedi és kreatív megoldásnak köszönhetően egy hangfelvételt közölt a NASA. A Carina-ködben található kozmikus sziklák adatait fordították hangokra.

 


A képen a kék résznél, ahol gázok találhatóak drónszerű hangok, a hegylánc emelkedésénél és süllyedésénél kanyargó dallamok szólalnak meg. Azok a részek, amelyek fényesebbek, felvételen hangosabban szólnak.

Fontos!

Ha emailben ismeretlen helyről kap üzenetet, amely Microsoft Officeban található képcsatolmánnyal rendelkezik, semmiképpen se nyissa meg! 

További információ: Vigyázat! Új módon támadnak a kiberbűnözők, (szoftverfejleszto-webfejleszto.hu)

 

Csodálatos és kreatív új felvételt tett közzé a NASA

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NASA (@nasa)
 

A NASA James Webb Űrteleszkópjának három első, teljes színű infravörös képét és adatait új, magával ragadó módon fedezhetjük fel – hangon keresztül. A hallgatók beléphetnek a Carina-ködben található Kozmikus sziklák komplex hangzásvilágába, felfedezhetik a Déli Gyűrű-ködöt ábrázoló két kép kontrasztos tónusait, és azonosíthatják a forró gázóriás exobolygó, a WASP-96 b transzmissziós spektrumának egyes adatpontjait. Ha többet szeretne megtudni és megtalálja az összes szonizációt, látogasson el a @NASAWebb linkre a bioban.

Ebben a videóban a Carina-ködben lévő Webb „kozmikus sziklák” adatait szonifikálták, vagyis hangra fordították. A kép kék részén lévő gáz és por szeles, drónszerű hangokat ad, míg a „hegylánc” rész emelkedését és süllyedését egy kanyargó dallamvonal jelképezi. Minden csillagot hangmagasságok és feldolgozott zongorahangok kombinációja reprezentál, de a legfényesebb, hosszabb diffrakciós tüskékkel rendelkező csillagoknál cintányérokból származó csattanások és csörömpölések is hallhatók.

A fényesebb fény a képen hangosabb. A fény függőleges helyzete a hang frekvenciáját is meghatározza. Például a kép tetejéhez közeli fényes fény hangosan és magasan szól, de a középsőhöz közeli fényes fény hangos és mélyebb hangú. A képen lejjebb megjelenő, halványabb, poros területek alacsonyabb frekvenciákat és tisztább, torzítatlan hangokat képviselnek.

Kredittartalom: A hangok a következő hangzást mutatják be: Kép: NASA, ESA, CSA és STScI; Hozzáférhetőségi produkció: NASA, ESA, CSA, STScI és Kimberly Arcand (CXC/SAO), Matt Russo és Andrew Santaguida (SYSTEM Sounds), Quyen Hart (STScI), Claire Blome (STScI) és Christine Malec (tanácsadó).

 Csodálatos és kreatív új felvételt tett közzé a NASA (+fontos figyelmeztetés olvasható a cikkben) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.