Film

Dame Anna Wintour és A Szeptemberi szám

A Szeptemberi szám című dokumentumfilmről a kritikusok úgy nyilatkoztak: „Ez a dokumentum a Vogue legnagyobb számának elkészítéséről és annak fagyos főszerkesztőjéről lenyűgöző szemet gyönyörködtető és könnyű a lábán szórakozás.”

 

A Vogue amerikai divat- és életmódmagazint, 1892-ben alapították. Kezdetben hetilapként indult, majd havilap lett. Számos színészt, zenészt, modellt, sportolót és más hírességet mutatott be. Alsó-Manhattan pénzügyi negyedében a One World Trade Centerben található a székhelye.

 

 

 

1988-tól kezdődően Dame Anna Wintour a főszerkesztője és 2020-tól kezdődően ő a Condé Nast globális tartalomügyi igazgatója. A Condé Nast művészeti igazgatója és a Vogue globális szerkesztői igazgatója is. 1985 és 1987 között a brit Vogue szerkesztője volt, majd a következő évben átvette az irányítást a New York-i magazin felett.

 

A Szeptemberi szám

2009-ben RJ Cutler rendezett egy dokumentumfilmet, amelynek a címe A Szeptemberi szám volt. Ez a dokumentumfilm bemutatja azokat a színfalak mögötti eseményeket, amelyek Anna Wintour főszerkesztővel és munkatársaival történnek, miközben az Amerikai Vogue magazin 2007. szeptemberi számát állítják össze.

Ausztráliában 2009. augusztus 20-án mutatták be, miután már számos filmfesztiválon szerepelt, többek között a Sundancen, Zürich-ben, a Doc/Fest-en, augusztus 28-án pedig bemutatták az Egyesült Államokban.

A Szeptemberi kiadás az év legnagyobb, legfontosabb száma, a következő szezon kezdés miatt. Grace Coddington egy korábbi modellből lett kreatív igazgató, aki gyakran Wintour agresszív személyiségének fő áldozataként jelenik meg.

Wintour és Coddington kapcsolata szimbiotikusnak mutatkozik, Wintour elismeri Coddington szakértelmét és a divat iránti szenvedélyét. A végén jóváhagyja ötleteinek nagy részét, amely megjelenik a szeptemberi szám végleges változatában.

A filmben a divatvilág számos nagyon ismert tervezője is megjelenik, többek között John Galliano, Oscar de la Renta, Jean-Paul Gaultier, Nicolas Ghesquière, Karl Lagerfeld, Thakoon Panichgul, Stefano Pilati, Jane Thompson, Isabel Toledo és Vera Wang.

A film népszerűsége után a Vogue 2007. szeptemberi száma lett egy egyik legkeresettebb szám, a 840 oldalas kiadás azonban nem a legvastagabb, hiszen 2012. szeptemberében 916 oldalas Vogue magazint adtak ki.

 

 

Nagyszerű dolog blogot írni.