Egy csodálatos testformáló szokás
Szépség

Egy csodálatos testformáló szokás

Egy csodálatos testformáló szokás

Egy csodálatos testformáló szokás – Csupán egy jó cipőre és elhatározásra van szükség ahhoz, hogy  éljünk ezzel a csodálatos testformáló szokással, a futást. Napi rendszerességgel akár negyedóra is elég ahhoz, hogy kifejtse pozitív hatását életünkre. Abban az estben, ha kezdők vagyunk ezen a téren és nem professzionális céljaink vannak, csupán egészségesebbek szeretnénk lenni, jobb alakkal rendelkezni, mindenképpen olvassuk el ezt a cikket.

Azonban, ha nem tudatosan építjük fel ezt a szokást és nem tudatosan építjük bele a napi rutin szokások közé, akkor a kezdeti lelkesedésünk gyorsan elszállhat. Ha nem vagyunk kitartóak, eredményünk sem lesz.

Sokan vannak, akik kifejezetten idegenkednek a futás gondolatától is. Vannak azonban, akik órákon keresztül képesek arra, hogy körbe-körbe fussanak egy futópályán. Talán a tornaórai kötelezettség emléke hozzájárul ahhoz, hogy néhányan idegenkedünk a futástól. Azonban az egészségünk megér annyit, hogy úrrá legyünk a negatív emlékeken és felépítsünk egy egészséges életet.

A plusz kilók leadása, az izmok tónusossá formálása tervezést és odafigyelést igényel. Ez nem egyik napról a másikra történik meg. Kitartóan és rendszeresen kell gyakorolnunk a testmozgásnak ezt a formáját.

 

Egy csodálatos testformáló szokás

Egy csodálatos testformáló szokás

Ha az elhatározás megszületik, legjobb, ha az elején csak gyors sétával kezdjük. Ne akarunk egyből a maraton lefutásán gondolkodni. Jobb, ha tudjuk, hogy a lassú víz partot mos. Ismerjük a határainkat és a szervezetünket.

Az intenzitást fokozatosan építsük fel, a sport türelemjáték és nekünk sokkal inkább ezt az önmagunkban, az elménkben vívott stratégiát kell megnyernünk. A fokozatosságon túl a megfelelő regenerációra is gondolni kell az edzéstervünk elkészítésekor.

A felszerelés kulcsfontosságú kérdés. Idővel a jó futócipő aranyat ér, a jó kialakítású lábbeli egy igazi társ lesz a futás során, a ruházatnál pedig a kényelem szempontján túl ügyeljünk arra is, hogy jól érezzük magunkat benne. Így majd alig várjuk, hogy eljöjjön a futás ideje.

A futáshoz a rendszeresség és az önfegyelem is szükséges. Ezt a készséget az életünk más területén is alkalmazni tudjuk majd, idővel sokkal felszabadítóbb élmény lesz a számunkra, hiszen ebben az időben csak saját magunkra figyelünk, levezetjük a napi stresszt és oldjuk a belső feszültséget.

Mindenkinek jár az a kényeztetést, hogy stressz és belső feszültség nélkül élje a mindennapjait, ezért az érzésért érdemes a kitartás és a napi rendszerességű erőfeszítések megtétele.

Egy csodálatos testformáló szokás

Egy csodálatos testformáló szokás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.