Egy másik korban játszódó Hollywoodi történet
Film

Egy másik korban játszódó Hollywoodi történet

Egy másik korban játszódó Hollywoodi történet. Az első vélemények alapján megosztó filmre számíthatunk a Babylon című filmmel kapcsolatban. A bemutató egyre inkább közelebb kerül. Úgy, ahogyan a Volt egyszer egy… Hollywood című filmben, ismét egy más korszakban játszódó Hollywoodi történetet ismerhetünk meg.

 

Margot Robbie és Brad Pitt a főszereplő. A színésznő saját bevallása szerint kihasználta az alkalmat és improvizált egy csókjelenetet, amelyet a film készítői nem terveztek.

 

Egy showműsorban volt vendég Margot Robbie és a beszélgetés során elmondta, hogy nem volt benne a forgatókönyvben a csók. Azonban a színésznő igen merész volt, mind mondta „Mikor máskor lesz módom megcsókolni Brad Pittet? Egy ilyen lehetőséget nem lehet nem kihasználni.”
Azonban azt is elárulta, hogy meg kellett küzdenie a rendezővel Damien Chazelle-lel, hogy megtörténhessen ez a pillanat. Azt mondta, szerinte a főhősnő fogná magát és megcsókolná Jacket, akit Mr. Pitt alakít.

 

A rendező végül beadta a derekát: „Végül is, megtehetné – de várjunk csak! Te Brad Pitt-tel akarsz csókolózni! Én pedig az válaszoltam, hogy ‘Ó, hát perelj be engem! Talán soha többé nem lesz rá lehetőségem!”

 

„Végső soron a karakterépítést szolgálja”, mire én: ’Én is így gondolom'” – fejtette ki a ravasz Margot Robbie.

 

Egy másik korban játszódó Hollywoodi történet
 
 

A film, magyarul mozgókép, képekből álló sorozat, amely a vásznon olyan gyorsan változik, hogy azt az illúziót kelti, mintha mozogna. A filmet egyszerre tekintjük művészetnek és iparágnak. Lehet készíteni úgy, hogy valódi jeleneteket filmezünk le egy kamerával; vagy rajzokat fotózunk le, így tradicionális rajzfilmeket készítve, ill. CGI-t, vagyis a számítógép által kreált animációt használunk – vagy úgy, hogy eme technikákat egyaránt használjuk.

A mozi vagy filmszínház azt a helyet jelöli, melyet ama célból hoztak létre, hogy benne filmeket vetítsenek. Angol megfelelője, a „cinema” (ejtsd: szinema) azonban már az iparágat is, illetve a filmművészetet is jelenti. Modern definíciója szerint olyan művészeti ág, melynek lényege élmények szimulálása, történetek, ötletek, érzések vagy atmoszféra közvetítése mozgóképpel, illetve más stimulációkkal, például zenével.
A film kulturális ereklye, amely rengeteg kultúrában jelen van. Reflektál a kultúrára, mi több, hat arra. Az egyik legfontosabb művészeti forma, modern szórakoztatási eszköz és remek módszer a nevelésre, ismeretterjesztésre, vagy éppenséggel propagandák sulykolására. A film vizualitása hatalmas erő a kommunikációban. Egyes filmek világhírűek lettek, hála a feliratozásnak, illetve a szinkronizálásnak, mely módszerekkel más nyelvekre lehet fordítani a szövegüket.

Szokás a filmművészetre, mint a hetedik művészeti ágra hivatkozni. Radványi Géza filmrendező egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az objektíven keresztül „objektíven kell nézni a világot, és felnagyítani az ember és ember, ember és világ közötti összefüggéseket – a láthatatlan összefüggéseket is”.
Egy másik korban játszódó Hollywoodi történet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.