Életmód

Egy nagyszerű módszer, amit használhatsz céljaid elérése érdekében

Egy nagyszerű módszer, amit használhatsz céljaid elérése érdekében

Egy nagyszerű módszer, amit használhatsz céljaid elérése érdekében – Amikor az átlagosnál nagyobb célt tűzünk ki magunk elé, vagy úgy döntünk, hogy nem várunk tovább. Az életünk a sajátunk. Hozzálátunk a nagy álmunk megvalósításához, céljaink megvalósítását több dolog is veszélyezteti. Az egyik veszélyes elem, hogy túl korán kiégünk. Elveszíthetjük a motivációnkat, amikor azzal szembesülünk, hogy számos akadályt kell legyőznünk.

 

Nehézséget jelenthet az is, hogy a célunk eléréséhez szükséges új szokásokat, nem sikerül egy-két hétnél tovább tartani a napi rutin feladatok között.

 

Létezik egy nagy titok, amelynek ismerete hozzásegíthet ahhoz, hogy sikeresen vegyük ezeket az akadályokat. Segít minket abban, hogy napról napra, minden nap tegyünk valamit a célunk elérése érdekében. Hozzásegíthet minket ahhoz, hogy sikeresen célba érjük és elégedetten vegyük tudomásul azt, hogy erőfeszítéseink meghozták a vágyott eredményeket.

 

Ez a nagy titok nem más, mint a részekre bontás. A nagy célt, amit el szeretnénk érni elkezdjük lebontani részeire. Egészen addig, amíg olyan kicsi cselekvésekre nem bontottuk, amit könnyedén meg tudunk tenni napról napra. Minden nap egymás után.

 

Ez nagy segítséget jelent számunkra hiszen tudatosítja bennünk, hogy az álmainkat nem egyik hétről a másikra, a szerencsének köszönhetően érjük el, sokkal inkább hosszú évek erőfeszítéseinek köszönhetjük, hogy ha sikerül elérni célunkat.

 

Egy nagyszerű módszer, amit használhatsz céljaid elérése érdekében

 

Lehetővé teszi azt is, hogy figyelemmel kísérjük a fejlődésünket és folyamatosan jutalmazzuk magunkat. Ha a világ nem jár örömtáncot, amiért elindultunk egy úton, ne tántorítson el minket a saját dolgunktól. Helyette tegyünk minden nap és jutalmazzuk magunkat. A magunk elismerése és jutalmazása kezdetben furcsának tűnhet. Ha nem tesszük, akkor hamar kiéghetünk és elveszíthetjük a motivációnkat.

 

Mi szükséges ahhoz, hogy elérjük a célunkat?

 

Első lépésként keressük meg azokat a nagy célokat, álmokat, amelyeket meg szeretnénk valósítani. Elemezzük és határozzuk meg azokat a lépéseket, amelyeket azért szükséges megtennünk, hogy elérjük a célunkat.

 

Amennyiben lehetséges, akkor ezeket a lépéseket is bontsuk fel még apróbb lépésekre. Tárjuk fel, fel a részleteket egészen addig, amíg könnyen kivitelezhető, egyszerű cselekvéshez jutunk.

 

Fontos, hogy a célok és a lépések lebontását leírjuk. Amikor rendelkezünk egy írásos tervvel, akkor lesz lehetőségünk arra, hogy átgondoljuk, napról napra tisztázzuk a feladatunkat és elkezdjünk cselekedni.

 

Egy nagyszerű módszer, amit használhatsz céljaid elérése érdekében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.