cimlap,  Receptek

El Papa Doble recept

El Papa Doble recept

El Papa Doble recept – Ernest Hamingway amerikai regényíró, novellaíró és újságíró erős hatással volt a huszadik századi irodalomra. A későbbi generációkból csodálatot váltott ki kalandos életmódja és különleges imázsa. 1954-ben irodalmi Nobel-díjat kapott.

 

A második világháborúban újságíróként jelen volt a normandiai partraszállásnál és Párizs felszabadításánál. Floridában és Kubában is volt lakóhelye az 1950-es években.

 

Világszerte ismerik félelmetes ivó hírnevét és ő volt az egyik első amerikai híresség, akinek a tiszteletére koktélt neveztek el.

 

El Papa Doble recept

 

3 1/2 feles rum

1 feles rózsaszín grapefruitlé

3/4 feles meggylikőr

1 feles lime-lé

1/2 adag egyszerű szirup

 

 

 

A Papa Doble koktél Kubából származik, ahol Hemingwayt az 1930-as években, amikor az Egyesült Államokban még a szesztilalom volt érvényben, szeretetteljes Papa néven emlegették.

 

A koktél a daiquirihoz hasonlítható – fehér rum, lime-lé, piros grapefruitlé és Maraschino keveréke, amelyet jéggel keverünk össze.

 

Figyelmeztetés

 

Ne felejtsük el soha, hogy mit mondott Hamingway az alkoholivásról: „Azért iszom, hogy másokat érdekesebbé tegyek.”. Ne felejtsük el azt a híres közmondást se, hogy a kevesebb, olykor több. Az orvosok között nincsen, aki az alkoholfogyasztást azért javasolná, mert annak jótékony hatása lenne. A mérsékelt fogyasztást azonban alacsony kockázatúnak tekintik.

 

 

 

Az alkohol túlzott fogyasztásával kapcsolatos ártalmak közé tartozik a magas vérnyomás, az agyvérzés, a szívelégtelenség a különböző daganatos megbetegedések, köztük a májrák megnövekedett kockázata.

 

 

 

Egy tanulmány szerint, úgy tartható megfelelő keretek között az alkoholfogyasztás, hogy ha előre átgondoljuk, hogy mikor és mennyit fogunk inni. Ha italozni támad kedvünk, mindenképpen jegyezzük fel, hogy mikor és mennyi alkoholt fogyasztottunk. Sokat segít, hogy ha nem az alkohollal szeretnénk oldani a napi stresszt. Ha úgy érezzük, hogy valamilyen problémával nem tudunk megküzdeni, ne féljünk segítséget kérni.

Nagyszerű dolog blogot írni.