És egyszer csak: Aidan visszatér
Film

És egyszer csak: Aidan visszatér

 

 

És egyszer csak: Aidan visszatér –  Egészen pontosan 17 év telt el azóta, hogy az HBO sokak által szeretett sorozata véget ért. 17 év eltelt, amíg egy új folytatásos sorozat az And Just Like That… debütált az HBO Max streaming szolgáltató kínálatában.

A két egész estés film, amely a két sorozat között készült követte a szereplők történetét, egészen addig amíg visszatértek és az 50-es éveik közepén teljesen más életeseményekkel kell megküzdeniük.

A sorozat első évad első 10 részéről nagyon sokat beszélt a nyilvánosság. Többek között Chris Noth által játszott Mr. Big halála és a Sara Ramirez által alakított Che karakter került a figyelem középpontjába.
A sorozatot megújították a második évadra, amelyet most várnak a rajongók. A figyelem pedig Carrie egykori vőlegényének visszatérésére összpontosul. A John Corbett által alakított Aidan visszatér a második évadban.

Az első évadban megismert új karakterek. Sarita Choudhury által alakított Seema. Nicole Ari Parker által játszott Lisa és Karen Pittman által alakított Nya mind visszatérnek, ők jelen pillanatban New Yorkban forgatnak.
Seema
Lisa
Nya

Mi történt az első évadban?

 

A három főszereplő jelentős változáson ment keresztül. Carrie elvesztette férjét, akinek a hosszú gyászév letelte után, hamvait Párizsban, a Szajna folyó partjain szórta szét.

Miranda elhagyja férjét Stevet. Rádöbben új identitására. Miután gyermeke már igazából felnőtt férfi lett, házassága pedig a televíziónézésre és desszertevésre koncentrálódott, új kalandokba és új felfedezésekbe bonyolódik.

Charlotte gyermekei tinédzserek lettek és az anyaság egy új dimenziójával kell megküzdenie, az oly régóta vágyott családi életben.
Mi az, amit a második évadról tudunk?

 

A konkrét cselekményről nem sokat tudunk. Azonban a forgatás a média figyelmének abszolút középpontjába került! „A 2. évad a rugalmasságról, a visszapattanásról és a nevetésről szól, és arról, hogy könnyebben megtalálják a nevetést azok számára, akik esetleg bánatot éltek át” – nyilatkozta Sarah Jessica Parker.

 

Azt is tudjuk, hogy a következő évadban további új szereplőket ismerünk meg, akiket szeretni fogunk. Michael Patrick King azt nyilatkozta, hogy a következő évadban több Che lesz.  „Meg akarom mutatni Che dimenzióját, amelyet az emberek bármilyen okból nem láttak – mert megvakultak, félelemből vagy rettegésből. Che-ből többet akarok mutatni, nem pedig kevesebbet Che-ből. Mint, tényleg.”
És egyszer csak: Aidan visszatér

 

Aidan visszatér. „Corbett jelentős, több epizódos ívre készül a második évadban… a szimpatikus bútorkészítő szerepének újragondolása.” A visszatérésről Parker azt mondta „már nem lehet titok”, tehát megerősítette Aidan visszatérését.

 

Első alkalommal a 3. évadban tűnt fel, majd a rajongók kedvencévé vált. Legútóbb a 6. évadban, majd a második egész estés mozifilmben is szerepelt.

 
 

Willie Garson, a Stanfordot alakító színész 2021 szeptemberében hunyt el.

 


Halála előtt még három epizódot forgatott. A tervek szerint mind a 10 epizódban szerepelt volna, de sajnos a negyedik részben már nem tudott személyesen részt venni. A sorozatból úgy írták ki, mint aki gyorsan Tokióba költözött.
Premier

 

Az HBO Max még nem erősítette meg, hogy mikor érkezik a második évad. A filmet szeptembertől forgatják. Szeptembertől a sorozat szereplőiről New York-szerte készültek képek. Hivatalos megerősítés nincsen, de 2023 januári, illetve 2023 nyári megjelenésről olvashattunk információkat a különböző forrásokban.
 

A film, magyarul mozgókép, képekből álló sorozat, amely a vásznon olyan gyorsan változik, hogy azt az illúziót kelti, mintha mozogna. A filmet egyszerre tekintjük művészetnek és iparágnak. Lehet készíteni úgy, hogy valódi jeleneteket filmezünk le egy kamerával; vagy rajzokat fotózunk le, így tradicionális rajzfilmeket készítve, ill. CGI-t, vagyis a számítógép által kreált animációt használunk – vagy úgy, hogy eme technikákat egyaránt használjuk.

A mozi vagy filmszínház azt a helyet jelöli, melyet ama célból hoztak létre, hogy benne filmeket vetítsenek. Angol megfelelője, a „cinema” (ejtsd: szinema) azonban már az iparágat is, illetve a filmművészetet is jelenti. Modern definíciója szerint olyan művészeti ág, melynek lényege élmények szimulálása, történetek, ötletek, érzések vagy atmoszféra közvetítése mozgóképpel, illetve más stimulációkkal, például zenével.
A film kulturális ereklye, amely rengeteg kultúrában jelen van. Reflektál a kultúrára, mi több, hat arra. Az egyik legfontosabb művészeti forma, modern szórakoztatási eszköz és remek módszer a nevelésre, ismeretterjesztésre, vagy éppenséggel propagandák sulykolására. A film vizualitása hatalmas erő a kommunikációban. Egyes filmek világhírűek lettek, hála a feliratozásnak, illetve a szinkronizálásnak, mely módszerekkel más nyelvekre lehet fordítani a szövegüket.

Szokás a filmművészetre, mint a hetedik művészeti ágra hivatkozni. Radványi Géza filmrendező egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az objektíven keresztül „objektíven kell nézni a világot, és felnagyítani az ember és ember, ember és világ közötti összefüggéseket – a láthatatlan összefüggéseket is”.
És egyszer csak: Aidan visszatér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.