Divat

Ezekre az értékekre figyelj, a fenntartható divat híveként

A fenntartható divatról nagyon sokat lehet olvasni az interneten. Tulajdonképpen megkérdőjeleződött az is, hogy fenntartható-e a fenntarható divat. Tekintettel arra, hogy az ily módon létrejött termékek között vannak olyanok is, amelyek jóval drágábbak, ezért a nagyközönség a széles tömegek, soha nem fognak átszokni a fenntarható divat termékeire. Azonban a termékek között szerepel olyan is, amelyik jóval olcsóbb, illetve a fenntarható divat nem egy újabb termékkategória.

A fenntartható divat sokkal inkább egy olyan gondolkodási rendszer, amelynek alkalmazásával a saját elveink szerint van lehetőségünk alakítani a körülöttünk lévő világot. Mik is ezek az elvek? Három legfontosabbat összeszedtünk ebben a cikkben, amelyeknek mindenképpen részeinek kell lennie a gondolkodásodnak, abban az esetben, hogy ha a fenntartható divat híve szeretnél lenni.

A fenntarthatóság egy nagyon fontos dolog, amelynek egyre inkább jelen kellene lennie a mindennapjainkban. Rengeteg olyan tippek és trükkök találhatóak az interneten, amelyeknek a megtartása nem igényel nagy erőfeszítést, ennek ellenére mégis hozzájárulhatunk a környezettudatoság növeléséhez.

A fenttarhatóság a divat területén is egy nagyon fontos kérdés. Az első és legfontosabb, hogy a vásárló tudatosan dönt, a saját magáénak vallott fenntarthatósági elvek mentén. Honnan származik az a ruha, amelyet meg szeretnénk vásárolni?

A cipőd vagy a táskád, amit nap mint nap viselsz honnan származik? Sokan vannak, akik nem foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy milyen körülmények között gyártottak egy-egy olyan darabot, amelyért fizetett. Azonban, ha a fenntarthatósági elvei szerint szeretnénk cselekedni, akkor nem adunk pénzt olyan darabért, amelyet alulfizetett munkavállalókkal készítettek el.

Számos módon tudomást szerezhetünk arról, hogy a különböző márkák, hogyan készítik el termékeiket. A fenntarthatóság elveihez hozzátartozik az is, hogy nem veszünk meg olyan terméket, amelyet rabszolgamunkával készítettek vagy rendkívül alulfizetett munkavállalók készítették.

A következő, a ruha címkén található információk. Amelyek arról is tájékoztatnak minket, hogy hol készítették a ruhát és arról is szerezhetünk információkat, hogy milyen anyagok felhasználásával készült. Számos márka a weboldalán teszi közzé azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a fenntarthatóságért tettek.

Amikor a bolygónk védelméről van szó egyre több márka igyekszik a fenntarthatóságra koncentrálni. Különböző innovatív eljárásokkal megkímélni a bolygót a káros hatásoktól.

A fenntartható divat híveként olyan termékeket kell keresned, amelyet olyan márka kínál, amelyik folyamatosan tesz a bolygó védelme érdekében. Innovációkkal kísérletezik, hogy a gyártási folyamat a lehető legkisebb környezetszennyezést okozza.

A Recycling a fenntartható divat egyik legizgalmasabb és leginkább kreatív gondolkodást igénylő területe. Arról van szó, hogy egy adott ruhadarabot a fantáziád, a kreatív energiáid és a munkád következtében átalakítasz valami mássá.

Ennek köszönhetően nem csak gazdasági érelemben jársz jól, de csökkented a hulladékot és jobban is fogod érezni magad, mert használod a kreativitásodat és így valósítasz meg alkotói folyamatokat az életedben.

Nagyszerű dolog blogot írni.