12. Fashion Awards Hungary
Divat,  Hírességek,  Karrier,  Szépség

12. Fashion Awards Hungary

Fashion Awards Hungary célja, hogy elismerje a hazai divatszakmában dolgozó legtehetségesebb emberek munkáját és hagyományt teremtsen Magyarországon az Európában már rangos díjnak. A díjátadó hosszú távú célja az, hogy a nyertesek Magyarországon és külföldön is nagyobb ismeretségre tegyenek szert a szakmában és a nagyközönség előtt is.

 

12. Fashion Awards Hungary

 

HELYSZÍN: Akvárium Klub Nagyhal
IDŐPONT: 2022 Május 19. 20:30h
A Gála fővédnöke: Tomán Szabina
Műsorvezető: Somogyi Zoltán – SlágerFM
Fellépő sztárvendégek: NEO, Fehér BalázsSajtó Regisztráció: office@fashionawards.hu
Weboldal: www.fashionawards.hu
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/465042738369096/

Megjelenítése / Dress code: felhívjuk vendégeink, a gála résztvevőinek figyelmét arra, hogy valamilyen színességgel a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat az „Európai Sokszínűségi Hónap” mellett.

 

A hazai Divat-Oscar története

A Fashion Awards Hungary Díjkiosztó Gála 2004-ben került először megrendezésre Magyarországon. 2022-ben 12. alkalommal kerül sor a hazai divatszakma rangos megmérettetésére! Az idei gála fővédnöke Tomán Szabina (RTL Klub Cápák között).

 

12. Fashion Awards Hungary

 

Szinte Loránd ötlete alapján a Fashion Awards Hungary alapítói: Szinte Loránd, Pordán Tamás, Sándor Lea. „A Fashion Awards Hungaryt internetezés közben találtam ki. A Fashion Cafefban az Almási Csaba barátom mindig mondta, hogy csináljunk valamilyen nagyon nagy bulit. Akkor már volt internet és elkezdtem ihletet meríteni az interneten fellehető forrásokból, leginkább külföldről. Találtam egy olyan zenei csatornát, hogy VH1 és ott működött a Fashion Awards. Elgondolkodtam, hogy akkor már Magyarországon mindenkinek volt díja, színészeknek, sportolóknak, a hónap dolgozója, az év embere és elkezdtem gondolkodni azon, hogy ilyen miért nincsen a divatszakmában? Azt gondoltam, hogy megcsinálom, de akkor még annyira kicsinek tartottam magamat, hogy leírtam egy szinopszist és miután bezárt a Fashion Cafe kerestem magamnak társakat, tehát nem hagytam abba, hanem nyomtam a gombot, hogy csináljuk. Megtaláltam a Pordán Tamást, aki a mai napig az üzlettársam ebben a dologban és ő hozta a Sándor Leát és a Jagicza Rékát és így már négyen voltunk és négyen már megtudtuk az első Fashion Awards Hungary-t rendezni.

 

Exkluzív társasági esemény

Az Európa-szerte népszerű, kiemelt ranggal bíró és nagy hagyománnyal rendelkező Fashion Awards magyarországi képviselőiként az volt a célunk, hogy a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseményét a szakma hazai képviselői számára megszervezhessük.

A nívós esemény egész Európában, az Egyesült Államokban és hazánkban is a divat Oscar-díjának is nevezett gála, amelyen már jelöltként is komoly rangot jelent szerepelni. A díjkiosztó eseményen való részvétel pedig igazi presztízskérdés a divatszakma és az üzleti élet meghatározó szereplői számára.

Ez az elismerés az amerikai filmes gálához hasonlóan a legszélesebb körben és kizárólag szakmai szavazatokon dől el. A nyertes az egyik legigazságosabb minősítés eredményeként születik meg. Mindenki arra szavazhat, akit az előző év eredményei alapján a legjobbnak tart. Nincs előzetes kiválasztás, szűkítés, egymástól függetlenül, külön-külön szavazatokat kapunk, amit egyenként és írásban nyújtanak be. Ezen szavazatok végső összesítése adja ki a kategóriák győzteseit.

A beérkezett szavazatokat bármikor egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett bárki ellenőrizheti. A jelölések alakulását mindvégig szigorúan titokban tartjuk és csak a díjátadó estéjén leplezzük le azt, ahol a közönség elsőkézből ismerheti meg a végeredményt.

 

Az első díjátadóra 2004-ben került sor. Szinte Loránd így emlékezett vissza. „Nagyon örültünk, mert tényleg mindenki ott volt, ott volt minden győztes és a Hajas Laci nagyon szépet mondott arról, hogy végre van egy ilyen díj, örültek annak, hogy van egy fiatalokból álló csapat, akik összehozták a divatszakmát egy estére. Az egész magyar divatszakma ott volt egy teremben, teljesen hihetetlen volt, hogy ott vannak…”

 

A legfontosabb kategóriák

Az év (női és férfi) modellje, az év sminkese, az év fotósa, az év fodrásza, az év fiatal divattervezője, az év stylistja, valamint az év divattervezője mellett, időről-időre olyan alkalmi kategóriákkal bővültek az évek során, mint az év divat bloggere, az év divateseménye és A Magyar Divatért Életműdíja.

 

A Fashion Awards Hungary a teljes divatszakmát skálázza és lefedi annak minden szegmensét. Kezdve a modellektől, a modellügynökségektől a fodrászokon, fotósokon, a sminkeseken, stylistokon és divattervezőkön át, egészen a divat kiegészítő területeit képviselő cégekig. Valamint a divat témájával foglalkozó médiumokig, a lehető legszélesebb körben hozza össze egy helyre és ülteti le egymás mellé a divatszakma minden képviselőjét.

Nálunk az a jellemző, hogy az első sorokban egymás mellett ülnek a vezető divatlapok, a glossy magazinok főszerkesztői a kiadóik képviseletében, nincs médiapartner vagy támogatók szerinti szegmentálás.

 

12. Fashion Awards Hungary

 

 A 2022-es gála, a 12. Fashion Awards Hungary

A 2022-es gála abban is rendhagyó, hogy idén több új kategóriában adunk át díjat. Az év női- és férfiruha divattervezője, az év divatbloggere, a Magyar Divatért díj – életműdíj, valamint idén lesz az év férfi és női modellje kategóriában is díjátadás.

Az év modellje / A díjat átadja: MyEatrend
Rea Milla, Tóth Laura, Paksi Betti

Az év a fiatal divattervezője. A Díjat átadja: Maróy Krisztina
Demeter Richárd, Poprádi Flóra, Varga Viktória

Az év divatfodrásza – A díj Támogatója: Stylemagazin.hu. A díjat átadja:
Kozma Norbert, Koczka, Pásztor László

Az év divat sminkese. A díjat átadja: Nagy Alexandra- Volosinovszki György
Gyetvai Viktória, Tégely Laura, Magyar Eszter

Az év stylistja A díjat átadja:
Kiss Márk, Csík Melinda, Flórián Kata

Az év divatfotósa – a díj Támogatója DSAUTOMIBILES. A díjat átadja:
Ajkai Dávid, Oleg Borisuk, Makó Szilveszter

Az év nőiruha divattervezője. A díjat átadja:
Abodi Dóra, Nanushka, Szegedi Kata-Benus Dani

Az év kiegészítő tervezője. A díjat átadja: Czutor Zoltán / Guess
Kerényi Virág, The Sentimentalist, Ruszkai Jewellery

Az év felfedezettje – Pályázat. A díjat átadja:
NANA – sminkes, Kozák Bence -Divattervező, AGNIS táskatervező

Az év férfiruha divattervezője. A díjat átadja:
Maár Róbert, Lakatos Sándor, Zsigmond Dóra

Az év divatbloggere – a díj támogatója: DYESWAP. A díjat átadja: Tóbi László, Zimány Linda
Csalár Bence, Parádi Gabriella, Rohonczi Anita

Az Év Divateseménye A díjat átadja:
BCEFW, RandomShootingDay

+ Magyar Divatért díj – életműdíj. A díjat átadja: Tomán Szabina

Jelöltek: Náray Tamás, Sipos Zita, Hajas László.

 

„A Magyar Divatért Díj-at csak az kapja, aki 20 vagy 25 évet eltöltött a szakmában és olyan munkásságot tudhat maga mögött, amelyet el lehet ismerni. Ezt lehet egy életmű díjnak is nevezni. Az Év Felfedezettje pályázatot azért indították, mert eddig a különböző kategóriákban a szakmai élet neves képviselői által történő nevezései alapján lehetett bekerülni. Az Év Felfedezettje kategóriában azok kapnak lehetőséget, akik jelenleg nincsenek a reflektorfényben. Itt pályázni lehetett három referencia munka megjelölésével.”

 

A Fashion Awards Hungary korábbi győztesei, a teljesség igénye nélkül

  • Modell: Ebergényi Réka (2004), Epress Panni (2006), Mihalik Enikő (2009, 2010), Palvin Barbi (2011, 2012), Axente Vanessa (2014).
  • Sminkes: Titkos Bernadett (2004, 2007), Tombor Sarolta (2005, 2008).
  • Divatfodrásza: Hairclub – Tüzes Tamás, Gepárd (2007), Szabó Ádám-East Side Hair (2008, 2009), Koczka Panni (2010).
  • Fotós: Pitrolffy Zoltán (2004), Perlaki Márton (2005, 2006), Almási J. Csaba (2008),
  • Fiatal divattervező: USE-Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila, Tóth András (2004, 2005),
  • Stylist: Lakatos Márk (2004, 2011),
  • Divattervező: Anda Emília (2004), Zoób Kati (2005), USE-Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila, Tóth András (2007, 2009), Konsánszky Dóra (2006, 2008)

 

 

A Divat Oscardíjának is nevezett gála most először költözik az Akváriumba, és a gála történetében először van lehetőség jegyek vásárlására is. Ne maradj le, mert csak 80 db jegy kerül értékesítésre!

 

A korábbi nyertesekről ezen a linken olvashat.

„A Tombor Zoltán, aki New Yorkban fotós, azt mondta, neki nagyon sokat jelentett ez a díj és miután megkapta egyre több munkát kapott. A Londonban élő Szabó Ádámnak is, aki fodrász sokat jelentett, de külföldről jönnek ide nagy stábok és filmekbe keresnek, fodrász, fotóst és akinek van ilyen díja annak nem kell mutatnia referencia munkát. Kiss Csilla mondta, aki sminkes kategóriában nyert, hogy több munkája lett és többen mondják ezt. Ez volt a cél, hogy az elismert emberek még több munkát kapjanak, nemzetközi munkát kapjanak és mindenki ismerje el, mert a szakmai elismerés a legnagyobb elismerés. A közönség elismerése nagyon fontos, de a szakmabeliek elismerése jelenti a nívót.”

2022. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozik a Fashion Awards Hungary is

 

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni a Fashion Awards Hungary követőit, hogy csatlakozunk ehhez az európai programhoz és meghirdetjük annak üzenetét és büszkén képviseljük értékeit. Bővebben ezen a linken lehet az adott témáról olvasni.

 

A sokszínűség és befogadás megjelenése az idei gálán

Megjelenítése / Dress code: felhívjuk vendégeink, a gála résztvevőinek figyelmét arra, hogy valamilyen színességgel a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat az „Európai Sokszínűségi Hónap” mellett.

 

Teljes joggal kijelenthetjük, hogy a magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, ugyanis ezen területen hagyományosan erős és széleskörű az elfogadás és a mindenféle újdonság és másság befogadása. Egyszerűen a divat ilyen, időről-időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit. Jellemzően itt hódít először minden, ami új, nem megszokott, más színű, más formájú, más anyagú, más szabású stb. Ezért is „teremti meg” újra meg újra a divat a legkorszakalkotóbb szakembereket, és „termeli ki” a nem megszokott formációkat, a legújabb „kreálmányokat”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Fashion Awards Hungary bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.