Divat cikkek,  Luxus

Fendi 2022/2023 őszi-téli kollekció

Fendi 2022/2023 őszi-téli kollekció

 

Fendi 2022/2023 őszi-téli kollekció

Fendi 2022/2023 őszi-téli kollekció – A Fendi egy olasz luxus divatház, amely szőrmét, ready-to-wear, bőrárukat, cipőket, illatokat, szemüvegeket, órákat és kiegészítőket gyárt. Az 1925-ben Rómában alapított Fendi szőrme- és szőrmekiegészítőiről, valamint bőráruiról ismert.

A Fendi-házat 1926-ban alapította Adele és Edoardo Fendi (1904-1954) szőrme- és bőrboltként a római Via del Plebiscito-ban. 1946-tól az öt nővér, Paola, Anna, Franca, Carla és Alda a második generációban családi vállalkozásként csatlakozott a vállalathoz és mindegyik 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett.

Karl Lagerfeld 1965-ben csatlakozott a Fendihez és az 1977-ben indított luxus divatmárka szőrme és női ready-to-wear kollekciójának kreatív igazgatója lett. 1994-ben Paola Fendi átadta a vállalat elnökségét húgának, Carlának. Silvia Venturini Fendi, Anna lánya szintén csatlakozott a divatházhoz 1994-ben és azóta a kiegészítők és a férfi vonalak kreatív igazgatója.

 

 

 

DIVAT TREND

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Nagyszerű dolog blogot írni.