Haj és smink a Blonde című filmben
Film

Haj és smink a Blonde című filmben

Haj és smink a Blonde című filmben – Amikor megnézünk egy filmet, a színész, a rendező és a forgatókönyv munkája teljesen nyilvánvaló. Őket szoktuk dicsérni, hogy ha jó filmet láttunk, illetve korholni, hogy ha nem szórakoztunk annyira jól.

 

Vannak azonban a háttérben olyan rendkívül fontos szereplők is, akiknek professzionális munkája nélkül a végeredmény nem lenne az, ami. Ilyen igazán fontos szereplő például a sminkes és a fodrász.


A mindennapokban tudjuk, hogy mennyire fontos tényező a hajviselésünk. Egy igazán jól sikerült frizura jobbá teheti az egész napunkat. Ugyanígy működik ez a filmeknél is. Igazán különleges szerephez akkor jut a sminket és a fodrász egy filmben, amikor egy a történelemből jól ismert szereplő jelenik meg a filmben.

 

A Blonde című film pedig, igaz felvállaltan nem életrajzi film, ennek ellenére a főszereplő Marilyn Monroe mindenki által jól ismert, talán a huszadik század leginkább ikonikus filmszínésznője.

A Blonde című filmben a make up hatalmas vállalást vitt végbe, amikor újra megvalósították azokat az ikonikus jegyeket, amelyeket már annyira jól ismerünk és amelyekről mindenki azonnal felismeri Merilyn Monroe-t.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 100To Cine (@100tocine)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ana de armas italy (@dearmasitaly)


Az élénkszőke haj védjegyévé vált. A kihangsúlyozott macskaszemek és élénkpiros ajkak azok a smink trendek, amelyeket Tina Roesler Kerwin sminkes nagyszerűen valósított meg a Blonde című film stábjában.

 

Jaime Leigh McIntosh fodrász munkája pedig igazán eredetit hozott a film világába. Hollywood kedvenc ikonját keltette életre, precíz mestermunkájában.

 

A sminkes munkája a Blonde című filmben

„Az egyik dolog, amit Andrew Domink rendező kifejezetten mondott nekem, hogy nem kenhetem fel Marilyn sminkjét Anára – Anát Marilynné kell alakítanom ” – emlékezett vissza Kerwin a rendezői instrukcióra.

 

Kerwin szerint az átalakulás során volt néhány olyan mérföldkő, amelyet rendkívül pontosan kellett megvalósítani. Az egyik ilyen mérföldkő a megfelelő alapozó megtalálása. Egy másik, a szempillák tökéletes elhelyezése.

 

A fodrász munkája a Blonde című filmben

 

A film végig kíséri Marilyn Monroe életét a kezdetektől egészen a haláláig. Meglepő módon az egész film forgatása alatt csak három parókát használtak.

 

„Valószínűleg az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy Andrew megmutatta nekem ezeket a referenciaképeket, amelyeket újra akart készíteni, és én azt mondtam: De a haja olyan rövid, és ez sokkal hosszabb. Ez egy másik szőke itt, itt és itt” – emlékszik vissza McIntosh.

 

A parókákkal kapcsolatban McIntosh és a csapata váratlan kihívásokkal találta szemben magát. Egy szőke paróka, amelyet sötétbarna hajra helyeznek nagyon sokszor teljesen nyilvánvalónak tűnhet és ostoba jelenség lehet.

McIntosh úgy döntött, hogy protéziseket használ, részleges kopasz sapkát alakított ki. Ez a sapka természetesnek tűnő fejbőrként szolgált. Erre helyezte McIntosh a szőke parókát, majd kirajzolta Monroe haját.

 

A Blonde című filmben a színfalak mögött a stáb küzdelmet folytatott, hogy a munka végeredménye valóban professzionális legyen.

 

 

 

 

„Különösen egy ilyen forgatókönyvnél és egy ilyen történetnél mindig arra törekszem, és azon dolgozom, hogy a lehető legvalóságosabbnak tűnjön. Még ha szuper elbűvölő és gyönyörű megjelenésű is, akkor is azt akarom, hogy legyen benne valami valóság.”

 

 
 

Nagyszerű dolog blogot írni.