bulvarhirek,  Életmód

Hamarosan indul a 2022/2023 tanév

Augusztus végén a figyelem középpontjába az újonnan induló tanév kerül. A nyár még egy pár napig kitart, azonban lassan becsöngetnek az iskolákban.

A hosszú nyári szünet után nem könnyű újra visszamenni az iskolába. Az osztálytársakkal történő újra találkozás azonban új élményeket hoz majd a gyerekeknek.

Itt van a 2022/2023-as tanév rendje, ami azért fontos, hogy megtudjuk mikor lesz a következő nagy szünet, az őszi szünet, hogy tudjuk, mikorra érdemes a szabadságot beidőzíteni a munkahelyünkön.

Az első tanítási nap

A Magyar Közlönyben megjelent adatok alapján az első tanítási nap a 2022/2023-as tanévben: 2022. szeptember 1. az utolsó pedig 2023. június 15. lesz.

Összesen 183 tanítási nap lesz. A középiskola végzős diákjai számára 2023. május 4-én lesz az utolsó tanítási nap.

  

Az őszi szünet

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 28-án lesz és a szünet utáni első tanítási nap pedig november 7 lesz.

A hétvégékkel együtt így tíz napot töltenek majd otthon a gyerekek. október 29. és november 6. között.

 
 

Téli szünet

A téli szünet december 22 és január 2 között lesz. Az első tanítási nap tehát január 3. lesz.

  

Tavaszi szünet

Április 6 és április 11 között lesz.

divat trend
trendi divat

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg:

“Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Ralph Lauren
Illyés Gyula szerint:

“Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Illyés Gyula

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Hamarosan indul a 2022/2023 tanév bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.