Divat,  Divat cikkek

Haute Couture szoknya

Magyarországon az apa férfi, az anya nő, a divatblogger európai

Haute Couture szoknya


Haute Couture szoknya – Charles Frederick Worth Angliában született, de Franciaországba költözött. Ott, Párizsban szerezte a hírnevét, ahol 1858-ban megalapította divatházát, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy Párizs ma a divat fővárosa. Őt tartják a Haute Couture apjának.

Az általa készített ruhák megalapozták a divatos sziluett alakját. Nem csak a ruhák tervezésében alkotott maradandót, egyéb kísérleteket is beépített az általa készített tervekbe. Technológiai és műszaki fejlesztéseket köszönhetünk neki. A kereskedelem és a művészet össze fonódott a műtermében, ahol alkotott.


Neki köszönhetjük a divat, mint ipar forradalmasítását. A prezentáció és eladási technikák fejlesztését. Kifogástalan alkotó hírében állt, ügyfelei körében európai királynők találhatóak. Eugénia császárnő és Erzsébet osztrák császárnő. A korszak nagy, híres színésznői, mint Lilli Langtry és Sarah Bernhardt színpadi ruháit és magán ruhatárába is készített darabokat.

Az amerikai ügyfélkört is sikeresen Párizsba csábította. A gazdag amerikaiak Párizsba utaztak, hogy az egész ruhatárukat Worth készítse el – és ez reggeli, délutáni és estélyi ruhákat, valamint úgynevezett „levetkőző” tárgyakat, például hálóingeket és tearuhákat jelentett. Különleges alkalmi ruhákat is tervezett, például esküvői ruhákat.

Úgy írtak róla a divattörténelemben, „Charles Frederick Worth másfél évszázaddal Galliano előtt diktálta a divatot Franciaországban”.

Magyarországon az apa férfi, az anya nő, a divatblogger európai

A gender szó

A gender szó a nőiességre és a férfiasságra vonatkozó jellemzők tudománya. Magában foglalja a nemi alapú társadalmi struktúrát is, a nemi szerepeket, nemi identitást. Madison Bentley már 1945-ben a nemet a szex szocializált előlapjaként határozta meg. John Money szexológust gyakran elsőként tekintik elsőnek, aki 1955-ben bevezette a biológiai nem és a „nemi szerep” terminológiai megkülönböztetését (amely az eredeti meghatározás szerint magában foglalja mind a nemi szerep, mind pedig a később nemi identitás néven ismertté vált fogalmakat).

A nem fogalma az emberi történelem legújabb találmánya. Az 1950-es és az 1960-as években kezdett elmozdulni afelé, hogy képlékeny kulturális konstrukció legyen.

Magyarországon az apa férfi, az anya nő, a divatblogger európai

A társadalomtudományoknak van egy ága, amely a nemek közötti egyenlőség tanulmányozására irányul. Más tudományok, például a szexológia és az idegtudomány is érdeklik a témát.

A társadalomtudományok néha a nemet társadalmi konstrukcióként közelítik meg, és különösen a nemi tanulmányokat, míg a természettudományok kutatása azt vizsgálja, hogy a nők és a férfiak biológiai különbségei befolyásolják-e a nemek fejlődését az emberekben; mindkettő arról szól, hogy a biológiai különbségek milyen mértékben befolyásolják a nemi identitás és a nemi viselkedés kialakulását.

Egyes angol szakirodalomban trichotómia is van a biológiai nem, a pszichológiai nem és a társadalmi nemi szerep között. Ez a keret először egy transzszexualizmusról szóló feminista tanulmányban jelent meg 1978-ban.

John Money szexológus alkotta meg a nemi szerep kifejezést, és ő volt az első, aki nyomtatásban használta egy tudományos szaklapban. Egy 1955-ös tanulmányban úgy határozta meg, mint „mindazokat a dolgokat, amelyeket egy személy mond vagy tesz, hogy felfedje magát, mint fiú vagy férfi, lány vagy nő státuszt”.

 

Egyszerű és kényelmes

Mielőtt azonban a konzervatívok, valamilyen óriási világméretű összeesküvést gyanítanának, ahol a hagyományos értékek ellen egy szűk elitista csoport intézné a támadásait, jobb, hogy ha rögzítjük, Magyarország Alaptörvényben továbbra is szerepel az „apa férfi, az anya nő”.

 

A Vogue szakértője szerint a 2018-as tavaszi szezon óta egyre nagyobb teret hódítanak a szoknyák a férfi divatbemutatókon. Igaz, hogy Jean Paul Gaultier 2002-es tavaszi kollekciójában szerepelt egy jellegzetes nyakkendő szoknya, de nem indított el szélesebb mozgalmat.

A férfi divat rajongói minden stílusú ruhát magukévá tesznek.

 

Trendi divat a kimonó

 

A mozgalom rajongói úgy nyilatkoznak, hogy szoknyát viselni egyszerű és kényelmes dolog. Mindenképpen egy olyan lépés, amely a szokásos határokon kívül található. Ha segítségre van szükség, megérteni azt a divat trendet, hogy férfiak miért viselnek szoknyát, a férfi Haute Couture miért kezdi el másolni a női trendeket és a hírességek közül a férfiak miért bújnak szoknyába, fontos megérteni Jeff Lack férfi stylist és divatszakértő szavait.

 

 

Azt mondta, hogy senki sem csinál mást, mint amit David Beckhem tett húsz évvel ezelőtt. A divatszakértő hozzátette, hogy ez egy olyan dolog, amire a társadalom még nem áll készen.

A szoknyát viselő férfiak, a híreségek vörös szőnyegen történő vonulásán túl, természetesen a férfi haute couture tágabb kontextusában is előfordul, amely egyre inkább a hagyományosan nőies öltözködési módokat öleli fel, és az olyan nevek, mint Chanel, Gucci, Moncler és Saint Laurent a trend legszembetűnőbb támogatói közé tartoznak.

Fontos azonban megérteni, hogy a női öltözködés területén is megjelentek, olyan női hírességek, akik öltönyt viseltek, amely jellegzetesen a férfi divat és öltözködés része. Mégsem szakadt le a csillagos mennybolt. Ellenben vannak olyan események és alkotások, amelynek lényege az, hogy feszegessék a határokat az olyan dolgok körül, mint a divat és az önkifejezés.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Women in Suits (@iconic_female_suits)

Sajnálatos módon a közösségi médiában erős érzelmeket és olykor homofób megjegyzéseket is kiváltanak ezek a kísérleti alkotások. Igazából a befogadás és a szabadság jegyében a férfiaknak és a nőknek és minden neműnek meg kell engedni azt, hogy azt viseljen amit akar, a szabadság és az önkifejezés nevében.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Women in Suits (@iconic_female_suits)

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bejegyzésben található linkek némelyike társult link, és ha rájuk kattint a vásárláshoz, jutalékot kapok. Felhívjuk figyelmét, hogy ezekre a vállalatokra és termékeikre a minőségük miatt hivatkozom, nem pedig a vásárlásokból származó jutalékra. A választás a tiéd, és az, hogy úgy döntesz-e, hogy vásárolsz valamit, teljesen rajtad múlik.

 

trendi divat

 

DIVAT TREND – A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

ÉLETMÓD

Az életmód szó szerinti jelentése, olyan szokásokat, attitüdöket, erkölcsi normákat jelöl, amelyek együttesen egy személy vagy egy csoport életmódját alkotják. Szociológiai értelemben az egyén vagy a csoport érdekei, véleményei, viselkedése és viselkedési orientációi.

Vidéken más életet folytatunk mint városban. Az életmód általában tükrözi az egyén hozzáállását, életmódját, értékeit vagy világnézetét. Ezért az életmód az önérzet kovácsolásának és a személyes identitással rezonáló kulturális szimbólumok létrehozásának eszköze.

Az életmódnak nem minden aspektusa önkéntes. Hiszünk benne, hogy a jó élet nem csak egy szűk kíváltságos, nagy vagyonnal rendelkező rétegnek jár. Olyan bejegyzéseket próbálunk közzétenni, amelyeknek segítségével felfedezheted saját magadat, a vágyaidat.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy inspiráljuk olvasóinkat a jobb élet megteremtésében. Bárhol vagyunk is a világban, bármilyen körülmények között, minden embernek fontos, hogy az életében legyenek olyan pillanatai, amelyek a sajátja, amikor kifejezheti egyéniségét.

 

KARRIER

Életünk jelentős részét a karrier építésével töltjük. Lehet, hogy egy vállalatnál dolgozunk alkalmazottként vagy tanulunk, hisszük, hogy a szabadidő kellemes eltöltése mindannyiunk számára fontos érték.

Szeretnénk, ha minden ember olyan munkát végezhetne, ami feltölti és jobbá teszi a mindennapjait. Ha olyan munkát végzel amit szeretsz, akkor nem dolgozol.

A karrier egy másik igen jelentős területe az, amikor az ember nem alkalmazottként dolgozik, hanem saját vállalkozásba kezd. Amikor vállalkozni kezdünk fontos, hogy ne egy plusz munkahelyet hozzunk létre saját magunk számára.

Sokkal inkább egy olyan rendszert, amelynek segítségével több szabadidőre, nagyobb önkiteljesedésre van lehetőségünk. Nagyon sok vállalkozó ott rontja el, hogy egy saját munkahelyet teremt magának, ahelyett, hogy egy olyan rendszert teremtene, amely további lehetőségeket biztosít számára.

 

RECEPTEK

Receptek – A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

 

SZÉPSÉG

A szépség relatív fogalom, szép az ami érdek nélkül tetszik. Minden nő és férfi vágyik arra, hogy valaki szépnek tartsa. A szépség ipar meghatározza az aktuális trendeket.

Szerintünk a szépség eléréséhez nem feltétlenül van szükség arra, hogy elkülönített bankszámlával rendelkezünk az adott cél elérésére. Sokkal inkább fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Természetesen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat fontos, hogy meglegyenek azok az eszközök, amelyek szükségesek a lelki egyensúlyunk eléréséhez. Egy utazás, nyaralás vagy csak egy kisebb kirándulás is hozzájárulhat lelki békénkhez.

Nagyszerű kikapcsolódás elutazni egy másik városba és ott csak egy picit sétálni, majd hazatérni. A kényeztetés minden nőnek és férfinek jár az arc- és testápolás területén.

Olyan bejegyzéseket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat, hogy felfedezzék és megmutassák saját szépségüket.

 

HÍRESSÉGEK

A hírességek évszázadában, a XX. század elején indult a mozi világkörüli útjára. A század közepére a filmes világ központja Hollywood lett. A Hollywood-i álomgyár adta a világnak a sztár kultúrát. A filmvásznon szereplő csillagok fényűző életet éltek, vörös szőnyegen jelentek meg a filmbemutatókon és díjátadó esteken csodálhattuk őket.

A hírességek által élt fényűző, luxus élet azonban nem adatik meg mindenkinek. Ebben a rovatban a sztárok emberi arcát szeretnénk bemutatni. Azt gondoljuk és vitathatatlanul képviseljük, hogy lehet teljes életet élni abban az esetben is, hogy ha az ember nem luxus körülmények között éli mindennapjait.

A XXI. században egyre fontosabbá válik az önmagunk felé fordulás. Hisszük, hogy mindannyiunk számára elérhető eszközökkel életünk szebbé, jobbá, teljesebbé tehető. Olyan cikkeket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat abban, hogy felfedezzék értékeiket és életüket saját értékeik szerint, egészségesen és boldogan éljék.

férfi parfüm

vodka koktél

Mokány Csaba

Nagyszerű dolog blogot írni.