Karrier

Hogyan barátkozzunk a munkahelyen?
Hogyan barátkozzunk a munkahelyen?

 

Az, hogy mennyire érezzük magunkat jól a munkahelyünkön attól is függ, hogy milyen emberek környezetében kell eltöltenünk a munkaidőnket. Abban az esetben, hogy ha a munkahelyen sikerül igazi barátságokat kötnünk, akkor az növeli a teljesítőképességünket és az elkötelezettségünket is.

A munkahelyen a barátságok megtalálása egyáltalán nem egy könnyű feladat. A távmunka és a nem megegyező prioritások mind olyan tényezők, amelyek nagy mértékben megnehezítik az értelmes és jó minőségű barátságok kialakulását.

A Gallup felmérése szerint konkrét kapcsolat van a munkateljesítmény között és aközött, hogy van egy legjobb barátunk a munkahelyünkön. Azok a nők, akik azt válaszolták, hogy van egy legjobb barátjuk a munkahelyükön, több mint kétszer jobban elkötelezettek, mint azok akiknek nincsen.
1. A kis beszélgetések

A kis beszélgetések során időnként kínosan érezhetjük magunkat. Azonban elengedhetetlen az erős szövetségek létrejöttéhez. Vegyél részt a kis beszélgetésekben.
2. Fontos a testbeszéd

Abban az esetben, hogy ha keresztbe tett karokkal ülsz a munkahelyeden, az zavarhatja a kapcsolatok kialakulását és rossz benyomást tehet. Ha a testbeszédet nyitottságot sugároz, arra sarkallhatja az embereket, hogy közeledjenek hozzád.
3. Legyél hiteles és barátságos

Fontos, hogy ne legyünk túl rámenősek. Helyette legyen udvarias és barátságos a viselkedésünk.  Azonban, ha a véleményünket kérdezik és nem értünk egyet valamivel, azt ne titkoljuk el. Ha megmutatjuk az igazi személyiségünket az emberek kedvelni fognak.
További tippek, hogy megtaláljuk a barátainkat a munkahelyünkön

Beszélgess a munkatársaiddal

Mutatkozz be a munkatársaidnak, akikkel a közösségi terekben találkozol

Ebédelj az irodai pihenőszobában

Vegyél részt a csoporttevékenységekben

Ajándékozz munkatársaidnak péksüteményeket vagy más kisebb figyelmességi ajándékokat
Hogyan barátkozzunk a munkahelyen? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.