Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?
Divat

Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?

 

 

Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat? Miért jó dolog a kapszulagardrób? Képzeljük el az alábbi szituációt. A reggeli készülődés során a ruhaszekrény előtt állunk és nem találjuk azt a darabot, amit éppen fel szeretnénk venni.

 

Kezdünk idegeskedni, majd, amikor végre sikerült felöltözni, akkor megállapítjuk, hogy nem jól párosítottuk a darabokat egymással. Az idő egyre múlik, már indulnunk kellene, amikor újrakezdjük a ruhakeresést.

 

Végül kétségbeesetten állapítjuk meg azt, hogy „nincsen egy darab olyan ruhánk sem, amelyet fel tudunk venni.” Elfáradunk és frusztráltak leszünk. Gyors kompromisszumot kell hoznunk. Amikor az utcára kilépünk, nem érezzük magunkat a legjobb formában.
Miért jó megoldás a kapszulagardrób megtervezése és felépítése?

 

Ha ráfordítjuk a szükséges mennyiségű alkotómunkát, akkor összeállíthatunk magunknak egy olyan kapszula ruhaszekrényt, amely rendezi a gardróbunkat. Minden darab, ami a szekrényünkben található tökéletesen párosítható lesz egymással.

 

Továbbá minden darab, amely tökéletesen párosítható egymással, a saját személyiségünkhöz is tökéletesen illeni fog. A reggelek harmonikusan és kiegyensúlyozottan telnek el. Amikor pedig az utcára kilépünk, minden alkalommal jól összerakott outfitet viselünk, amely a kedvünket is pozitív irányba befolyásolhatja.

 
A kapszulagardrób női dolog?

Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?
Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?

A kapszulagardrób nem csak a hölgyek számára jár előnyökkel. A férfi ruhatár rendezése során is nagymértékben javíthatja a személyes stílust és emelheti a megjelenés eredményességét, ha a férfi saját kapszula ruhatárral rendelkezik.
A kapszula számos előnnyel jár!

 

Azon túl, hogy a szekrényben olyan darabok lesznek, amelyek tökéletesen párosíthatóak egymással és tökéletesen kifejezik a viselő személyes stílusát a kapszula ruhatár felépítésének számos előnye van.

 

A fenntartható divat egy olyan mozgalom, amely arra törekszik, hogy megreformálja a divatipart. A bolygó védelmén, a környezetvédelmen túl, az etikus kereskedelmi folyamatok is a fenntartható divat elképzelés részét képezik.

 

Ha saját kapszulagardróbot építesz, akkor sokat teszel azért, hogy a fenntartható divat elvei megvalósuljanak a mindennapokban. Nem csak nagyszerű lesz a megjelenésed, de azt is tudni fogod, hogy a viselkedéseddel sokat teszel a bolygó jólétéért.

 

 
Lehet szezonális a kapszulagardrób?

Ha olyan éghajlati övben élünk, ahol az évszakok váltják egymást, akkor bizony készülnünk kell arra, hogy az év folyamán más és más időjárási körülményeknek kell megfeleltetni a ruháinkat.

A téli hónapok során sokkal hidegebb az időjárás, ezért ennek megfelelő ruhákkal kell berendeznünk a ruhaszekrényünket. A kapszulagardróbban lehetnek olyan darabok, amelyek kapcsolódhatnak a különböző szezonokhoz.

Ezek azok a ruhák, amelyeket az év minden hónapjában viselhetünk. Gondoljunk például egy fehér ingre. Azonban léteznek olyan darabok, amelyek kifejezetten egy-egy évszakban viselünk.

Ebből adódik, hogy amikor a kapszula ruhaszekrény megteremtésén, összeállításán gondolkodunk, akkor nyugodtan meghatározhatjuk a különböző szezonokra a különböző kapszulákat.
Vásárolj kevesebbet, válaszd meg jól és vigyázz rá.

 

 

Vivienne Westwood sokat idézett mondatát, akár a fenntartható divat egy tömör definíciójaként is értelmezhetjük. A kapszulagardrób akkor vált többé, mint divatos elképzeléssé, ideológiává, amikor a fenntarthatóság egyre inkább össze kapcsolódott a divatiparral.

 

A kapszulagardróbnak az is a lényege, hogy kevés, azonban jó minőségű és általad szerethető, jól kombinálható így fenntartható ruhatárral rendelkezz. A divatipar a fast fashion modell alkalmazásával óriási túltermeléssel dolgozott.

 

Ennek elengedhetetlen következménye lett az a hatalmas ökolábnyom, amely hatalmas mennyiségű textil szemétdombokat hozott létre. Például az Atacama sivatagban.

 

 
Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat? ELSŐ LÉPÉS A SAJÁT SZEMÉLYES STÍLUSUNK

 

A stílusérzék olyan, mint az izom. Fejleszthető. A karrier szempontjából meghatározó, hogy létrehozzunk egy olyan imázst, amely hiteles és megfelelően közvetíti azt az üzenetet, amelyet a világnak küldeni szeretnénk.
A saját stílusunk meghatározása

 

 

Az első lépés, amellyel kezdeni kell a saját ruhatárunk teljes felülvizsgálata. A ruhatárunkból ki kell válogatni azokat a ruhákat, amelyeket kedvelünk, amelyben jól érezzük magunkat, amelyet sokszor felveszünk, amiket valamilyen okból ’jó’-nak tartunk.

 

 

Ezekből a ruhákból is ki kell választanunk a kedvenceinket. Majd azokat egyenként megvizsgálni. Fel kell tennünk magunknak a kérdést. Miért szeretjük ezt a ruhát? Miután a válaszok elkezdenek feltörni bennünk, a legjobb, hogy ha azokat feljegyezzük a naplónkba.

 

 

Minden egyes ruhadarabnál meg kell vizsgálnunk néhány fontos szempontot. Fontos tudni, hogy az életben a legfontosabb dolgok nem egyszerűek. Egy adott ruhában olykor felfedezhetjük, hogy a szín vagy anyag, vagy a szabása a lehető legjobb.

 

 

 

Azonban ne álljunk meg. A legjobb, amit tehetünk, hogy feljegyzünk mindent és majd később visszatérünk és rájövünk arra, hogy nem kettes számrendszerben működnek a dolgok, hanem sokkal bonyolultabb és összetettebb világban élünk. Íme 4 szempont, amelyet minden kedvenc ruhánkkal kapcsolatban elemeznünk kell.
 Illeszkedés

 

 

Az első és legfontosabb kérdés, amit elemeznünk kell, az az, hogy az adott ruhadarab hogyan illeszkedik a testünkhöz? Fedezzünk fel mindent. Az adott ruhadarab testhezálló vagy éppen bő szabású és zsákos hatást kelt?

 
Alapanyag

 

 

Milyen alapanyagból készült a ruha? Találhatóak rajta flitterek vagy más díszítések? Fodrok, ráncok vagy redők megtalálhatóak az adott ruhadarabon? Fogjunk most egy kis kutatásba és nézzünk utána az interneten annak, hogy mi az, amit megtudhatunk az adott alapanyagról.
Szín

 

 

A szín meghatározásánál az alap kérdés, hogy egy szín szerepel-e a ruhán vagy több más szín is keveredik az adott ruhadarabon? Miután a színeket feljegyeztük, ne hamarkodjuk el a dolgot és ássunk még mélyebbre. Elemezzük az adott szín árnyalatait. Meg kell találnunk a módját annak, hogy valamilyen módon azonosítsuk, hogy az adott színnek melyik árnyalata szerepel.
Nyomtatás

 

 

Ha a ruha nem csak egy színt tartalmaz, akkor milyen minták találhatóak rajta? Szerepelnek rajta esetlegesen állatlenyomatok? 3D nyomtatás? Vannak rajta különleges minták?

 

 
Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat? MÁSODIK LÉPÉS A KAPSZULAGARDRÓB ÖSSZEÁLLÍTÁSA

 

A jelenlegi szekrényünk ellenőrzése

Fel kell mérnünk, hogy jelenleg milyen ruhatárral rendelkezzünk. Minden egyes darabon végig kell mennünk és felmérnünk, hogy melyik az a darab, amelyet rendszeresen viselünk és melyik az, amihez soha még csak hozzá sem nyúlunk.

 

A tevékenység során tehát kiválasztjuk kedvenc ruhadarabjainkat. Fel kell tennünk magunknak a kérdést és meg is kell válaszolnunk, hogy miért szeretjük pont azt a ruhadarabot.

 

Ha elvégezzük ezt az elemzést, akkor tulajdonképpen a saját stílusunkat ismerjük meg. Megtudjuk, hogy milyen színek illenek hozzánk, milyen szabást szeretünk és milyen anyagok a kedvenceink.
A téli gardróbunk megtervezése

Amikor megtudjuk, hogy milyen ruhákat szeretünk a legjobban és rendelkezünk az elemzésünkkel, amelyek tulajdonképpen körülírják a saját stílusunkat, itt az ideje, hogy hozzálássunk a tervezésnek.

 

Fontos, hogy semmiféle szabályt nem kell betartanunk. A legfontosabb az lesz, hogy számodra működőképes legyen ez az egész.

 
A ruhatárunk felépítése

Miután rendelkezünk egy tervvel eljött az ideje, hogy munkához kezdjünk. Szabaduljunk meg azoktól a ruháktól, amelyekre már nincsen szükségünk. Választhatunk aközött, hogy eladjuk az interneten vagy eladományozzuk a még ép és megfelelő állapotban lévő ruháinkat, amelyekre már nem tartunk igényt.

 

Ha ezzel végeztünk, akkor most olyan ruhák szerepelnek a ruhatárunkban, amelyek a kedvenceink, amelyek tökéletesen kifejeznek minket és a saját stílusunk szerintiek. Eljött az ideje annak, hogy bővítsük néhány darabbal a kapszulát. Ha a fenti lépéseket betartottuk, akkor nem kerül sok időbe és fáradtságba a bővítés.

 

 

 
Mely darabokról ne feledkezzünk el, amikor a saját téli kapszulagardróbunkat állítjuk össze?

 

Sál

A téli kapszulagardrób összeállítása során remek hangulatjavító hatása is lehet, ha megtaláljuk a megfelelő sálakat. Elengedhetetlen kiegészítőként funkcionál télen, továbbá a különböző darabokkal, különböző stílust adhatunk a megjelenésünknek.
Kötött ruha

A hidegebb hónapok során a kötött ruha nagyon praktikus ruhadarab. Könnyű stílusos megjelenést biztosítani a segítségével. Nagyon jó játékra ad lehetőséget, hogy ha a kötött ruhát egy hosszú szárú csizmával és egy túlméretezett kabáttal viseljük.
Kardigán

Egy időben a kardigánt a régi korok divatjaként kezeltük. Azonban mostanra ismét rendkívül trendi. Legyen szó akár hosszú vagy rövid változatáról a kardigán egy kihagyhatatlan ruhadarab.
Téli kabát

Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?

A téli ruhaszekrény egyik legfontosabb darabja a télikabát. A fekete szövetkabát mindig elegáns megjelenést biztosít. Most újra divatba jött és nagyszerűen hordható akár a sportos öltözet fölött is.
Kalapok és sapkák

Hogyan építsd fel a saját téli kapszulagardróbodat?

Igazán stílusos lehet a megjelenésünk, hogy ha megtaláljuk a saját fejformánkhoz nagyszerűen, tökéletesen illő, stílusos és egyedi kalapot.
Nagyszerű dolog blogot írni.