Divat

Hogyan készíthetek saját Trashion darabokat?
Trendi divat a Trashion

 

2004-ben Új-Zélandon megszületett a Trashion. Ezt a kifejezést művészetre, divatre, ékszerekre és otthon készített ruhákra egyaránt használjuk. Olyan újrafelhasznált vagy talált elemekből épül, amelyek egyébként hulladéklerakóba kerültek volna.

 

A Trashion napjainkban egy rendkívül forró divattrend, azonban jóval több annál, mint egy trend. Az embereket arra ösztönzi, hogy legyenek bátrak és gyakorolják a kreativitásukat, fejlesszék esztétikai érzéküket. A Trashion nagyon is része a fenntartható divatnak.

 

Ösztönzi a közösségek megalapítását és a közösségben történő részvételt és a részvételen alapuló művészeti kezdeményezéseket. A Trashion továbbá felhívja a figyelmet a divathulladékok problémáira. A bolygó szempontjából egy kritikus kérdés, hogy mennyire sikerül megújítani a divatipart és fenntarthatóbbá tenni azt.

 
Divattrend a Trashion

 

 

Az amerikaiak a világ szemetének 30%-át termelik. Ahhoz, hogy az egész világ úgy éljen, mint az amerikaiak még két bolygóra lenne szükségünk, azonban nekünk csak egy bolygónk van. Ennek következtében, gondolkodnunk kell azon, hogy hogyan csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásunkat.

 

Hogyan érhetjük el, hogy csökkentsük a szemetet, amelyet nap mint nap létrehozunk. Hasonlóan a ruhákkal kapcsolatban, folyamatosan keresnünk kell a módját annak, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy egy fenntarthatóbb divatot hozzunk létre, olyat, amelyik nem szemeteli tele a bolygót.

 

A becslések szerint minden egyes másodpercben egy textiliával megrakott teherautó szállítmányát hulladéklerakóba önti vagy káros széndioxid kibácsájtású égetőműbe kerül. A hihetetlen mennyiségű környezetszennyezés, amelyet divatipar produkál arra készteti az embereket, hogy gondolják újra a ruhákkal való kapcsolatukat és a hulladékkezelés újabb módjait.
Hogyan készíthetek saját Trashion darabokat?

 

A Trashion igényli a kreativitást. Olyan tárgyakat jelent, amelyek nem az ipar számára készültek, mégis hordható művészeti ruhák vagy divatkiegészítők, amelyek hulladék újrafelhasználásából készültek. Nincsenek pontos szabályok, hiszen inkább művészetről van szó, ezért a belső kreativitásunkra kell támaszkodnunk, amikor elkezdünk Trashiont alkotni.
Használj inspirációkat a művészetedhez

 

A közösségi médiákban számos ötletet találhatunk, ha nem tudjuk gombnyomásra aktiválni a bennünk élő művészt. Az inspirációk begyűjtése után már sokkal könnyebb dolgunk less a saját alkotásunk megtervezése és elkészítése során.
Nagyon sokat segít, hogy ha tudjuk azt, hogy hogyan kell varrni. Az alapismereteken túl, a ruhák összeállítását, szabását is ismernünk kell ahhoz, hogy elkészíthessünk komolyabb alkotásokat. Lehetséges, hogy olyan darabokat alkotunk, amelyek nem a mindennapi, utcai viselet részei lesznek. Azonban most nem is a praktikumra, hanem a művészetre fókuszálunk.

 

 

Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.