Hogyan készítsünk glutén- és cukormentes mogyorószeletet?
Receptek

Hogyan készítsünk glutén- és cukormentes mogyorószeletet?

 

 

Amikor elhatározzuk magunkat, hogy egészséges étrendre térünk, gyakran, tévesen úgy határozzuk meg, hogy a különböző édességeket, desszerteket elhagyjuk. Azonban léteznek egészséges desszertek is.

 

A megfelelő, egészséges alapanyagokból készült desszertek nagyszerűen helyt állhatnak az egészséges étkezés palettáján. A legfontosabb, hogy rendelkezzünk azokkal az alapanyagokkal és azokkal a receptekkel, amelyekből egészséges desszert készíthető.
Mit jelent a gluténérzékenység?

 

Azért, mert esetleg gluténérzékeny vagy, nem szükséges elkeserednek. Nagyszerű megoldások vannak a problémára. A gluténmentes termékek és receptek felhasználásával, te is élvezheted a különleges ételfinomságokat.

 

A gluténérzékenységet több különböző vizsgálat során lehet kimutatni. Az orvosi konzultáció ajánlott, hiszen számos más betegség vagy allergia is okozhatja a tüneteket. A különböző betegségek különböző diétákat igényelnek. Az öndiagnózis gyakran téves kezeléshez vezet.

 

 

 

 
 

Hogyan készítsünk glutén- és cukormentes mogyorószeletet?

Hogyan készítsünk glutén- és cukormentes mogyorószeletet?
Hogyan készítsünk glutén- és cukormentes mogyorószeletet?
Hozzávalók

 

150 g mogyoróvaj

130 g mandulaliszt

120 g kókuszliszt

40 g kakaó

75 g juharszirup

1 teáskanál vaníliakivonat

Víz

 
 

Hozzávalók az öntethez

 

50 g juharszirup

30 g kakaó

50 g mogyoróvaj

20 g mogyoróvaj
 

A glutén- és cukormentes mogyorószelet elkészítése

Első lépés

 

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Sima krémmé turmixoljuk a hozzávalókat, majd a tepsibe öntjük. Tegyük a hűtőbe addig, amíg elkészül az öntet.

 

Második lépés

 

Hasonlóan az első lépéshez, az öntet hozzávalóit turmixoljuk össze. Ízlés szerint édesítjük. Rákenjük a tepsiben található tésztára, majd visszatesszük a hűtőbe.

 

Harmadik lépés

 

Miután a hűtőben megdermedt, négyzetes alakú szeletekre vágjuk.

 
 

 


 

Receptek

 

A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

Nagyszerű dolog blogot írni.