Életmód

Hogyan legyen az alvás megfelelően pihentető?
Amikor állandóan fáradnak érezzük magunkat és soha nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat akkor fontos, hogy megtaláljuk azokat a praktikákat, amelyeknek az alkalmazásával javíthatjuk az alvás minőségünket.

 

Lehetséges, hogy azért alszunk kevesebbet, mert a vizsgákra készülünk? Azért dolgozunk nagyon keményen, hogy feljebb jussunk a ranglétrán? Ha az alvásidőnk kárára megy, akkor fontos tudni, hogy csak rövidtávon fog működni a stratégiánk.

 

Ha tartósan a szükséges időnél kevesebbet alszunk, akkor az egész hangulatunk megsínyli ezt a hiányt. Egy felnőtt ember naponta 7 és 8 óra közötti alvásszükséglettel rendelkezik. A mennyiségen túl azonban a minőség is nagyon fontos tényező.

 

Számos intézet és számos kutatás foglalkozik azzal, hogy az alvás, hogyan lehet minőségi és pihentető. Jelentős mennyiségű és tudományosan is alátámasztott szokás áll rendelkezésünkre, amelyek alkalmazásával jobb lehet az alvás.
A hálószoba besötétítése

Ha a hálószobában ragyog egy fényforrás, akkor az agyadhoz olyan információk juthatnak el, hogy még csak nappal van. A Harvard Orvostudományi Kar javaslata szerint, esténként csökkenteni kell a fény mennyiségét. Ezzel segíthetjük, hogy megfelelő legyen az alvás minősége.
Megfelelő kávéfogyasztás

A kávé koffeint tartalmaz, ami miatt hosszabb időbe kerülhet elaludni, így az alvás mennyisége rövidebb lesz. Ha megtaláljuk a kávéfogyasztási szokásinkban az egyensúlyt, növelhetjük a megfelelő alvás minőségét.
A hálószoba lehűtése

A könnyebb elalvás érdekében a végtagjainkat melegen kell tartanunk. Azonban a szobahőmérsékletet érdemes hűvösre állítani. Egyes kutatások szerint az alvászavarban szenvedők 16 fokban hosszabban és mélyebben aludtak és másnap sokkal koncentráltabban ébredtek.

 
 

Hogyan legyen az alvás megfelelően pihentető? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.