Hogyan növeljük az önbizalmunkat?
Életmód

Hogyan növeljük az önbizalmunkat?

Hogyan növeljük az önbizalmunkat?

Hogyan növeljük az önbizalmunkat? – Elképzelni sem tudunk fontosabb dolgot annál, mint az önbizalom növelése. A nők és a férfiak körében is rendkívül fontos, hogy azok közé tartozzunk, akik tudják, hogyan lehet nagyobb önbizalomra szert tenni. Szeretnéd növelni az önbizalmadat?

 

Minden bizonnyal olvastál már olyan bejegyzéseket vagy könyveket, amelyek a pozitív belső hangra hívták fel a figyelmedet. Minden bizonnyal előfordult már veled, hogy valakitől motiváló szavakat vagy elismerő gondolatokat hallottál. Az ilyen dolgoknak nagyon örülünk, az egész napunkat jobbá tehetik.

 

Miért várod, hogy valaki más mondja neked? Számos tudományos kutatás hívja fel a figyelmet arra, hogy a saját magunknak mondott bátorító szavak kedvezően befolyásolják az önbizalmunkat. A saját magunkkal folytatott pozitív beszélgetés is!

 

Önbizalom: Nincsen jobb módszer a pozitív belső monológnál!

önbizalom

Egy tanulmány megállapította, hogy az emberek sokkal hatékonyabban tudják megoldani a problémáikat, nagy stressz alatt, hogy ha önmegerősítő módszereket alkalmaznak.

 

Alfred Adler, híres pszichológus azokat az embereket tanulmányozta, akik magasabb életminőséget érnek el. A tanácsadás során bevezetett egy új modellt a jólét kerekét. A modellben központi helyet foglal el az önbecsülés kérdése.

 

A kamaszkorban az önbecsülést befolyásolják olyan tényezők, mint a rassz, etnikai hovatartozás, az egészség, a testmagasság, testsúly, testkép, a mentális egészség. Mindannyiunk önbizalma változhat az idők folyamán és különböző környezetben különböző lehet.

 

Hogyan növeljük az önbizalmunkat?

Elképzelni sem tudunk fontosabb dolgot annál, mint az önbizalom növelése. A nők és egyébként a férfiak körében is

Szerencse, hogy lehetőségünk van arra, hogy növeljük az önbizalmunkat. Számos dolgot tehetünk annak érdekében, hogy nagyobb legyen. Egy igen fontos dolog, hogy ne hasonlítsuk magunkat össze másokkal. Megnézzük és összehasonlítjuk magunkat, kinézetünket másokkal? Esetleg nálunk jóval nagyobb anyagi lehetőséggel elő, médiából ismert sztárral? Az összehasonlítás természetes dolog, de előfordulhat, hogy nem növeli az önbizalmunkat. Az is lehet, hogy csökkenti.

 

Nem csak a külső adottságaink, de például a fizetésünkkel is hasonló a helyzet. Ha észreveszed, hogy azért érzed rosszul magadat nap, mint nap mert összehasonlítod magad más emberekkel, először is emlékeztetned kell magadat arra, hogy az összehasonlítás nem segít.

 

Az élet igazából nem verseny. Ha az, akkor mindenki a saját versenyét futja, emlékeztesd magadat a saját erősségeidre és sikereidre.

Hogyan növeljük az önbizalmunkat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.