Hogyan találd meg a saját stílusodat?
Divat

Hogyan találd meg a saját stílusodat?

Hogyan találd meg a saját stílusodat?

 

A stílusunk megmutatja a világnak, hogy kik vagyunk. Amikor stílusérzékről beszélünk, akkor az fontos, hogy nem csak egyszerűen arról van szó, hogy milyen ruhát veszünk fel vagy hogy hogyan viseljük a hajunkat. Sokkal többről van szó. A személyiségünk külső megnyilvánulása jóval bonyolultabb és nehezebb kérdés.

 

A stílusérzék olyan, mint az izom. Fejleszthető. A karrier szempontjából meghatározó, hogy létrehozzunk egy olyan imázst, amely hiteles és megfelelően közvetíti azt az üzenetet, amelyet a világnak küldeni szeretnénk.
Hogyan találd meg a saját stílusodat?

 

Sokat tudunk tanulni a különböző forrásokból, azonban fontos, hogy a végén, mindent, amit tanultunk el kell engednünk és azt kell tennünk, ami számunkra jónak tűnik, azt kell viselnünk, ami bennünk jó érzést kelt és azt kell tennünk, ami jól esik.

 

Ennek következtében kifejlesztjük saját stílusunkat és saját személyiségünknek megfelelően, stílusos lesz a megjelenésünk.

 
Hogyan találd meg a saját stílusodat? A saját stílusunk meghatározása

 

Az első lépés, amellyel kezdeni kell a saját ruhatárunk teljes felülvizsgálata. A ruhatárunkból ki kell válogatni azokat a ruhákat, amelyeket kedvelünk, amelyben jól érezzük magunkat, amelyet sokszor felveszünk, amiket valamilyen okból ’jó’-nak tartunk.

 

Ezekből a ruhákból is ki kell választanunk a kedvenceinket. Majd azokat egyenként megvizsgálni. Fel kell tennünk magunknak a kérdést. Miért szeretjük ezt a ruhát? Miután a válaszok elkezdenek feltörni bennünk, a legjobb, hogy ha azokat feljegyezzük a naplónkba.Minden egyes ruhadarabnál meg kell vizsgálnunk néhány fontos szempontot. Fontos tudni, hogy az életben a legfontosabb dolgok nem egyszerűek. Egy adott ruhában olykor felfedezhetjük, hogy a szín vagy az anyag vagy a szabása a lehető legjobb.

 

Azonban ne álljunk meg. A legjobb amit tehetünk, hogy feljegyzünk mindent és majd később visszatérünk és rájövünk arra, hogy nem kettes számrendszerben működnek a dolgok, hanem sokkal bonyolultabb és összetettebb világban élünk. Íme 4 szempont, amelyet minden kedvenc ruhánkkal kapcsolatban elemeznünk kell.

 

 
Illeszkedés

 

Az első és legfontosabb kérdés amit elemeznünk kell, az az, hogy az adott ruhadarab hogyan illeszkedik a testünkhöz? Fedezzünk fel mindent. Az adott ruhadarab testhezálló vagy éppen bő szabású és zsákos hatást kelt?
Alapanyag

 

Milyen alapanyagból készült a ruha? Találhatóak rajta flitterek vagy más díszítések? Fodrok, ráncok vagy redők megtalálhatóak az adott ruhadarabon? Fogjunk most egy kis kutatásba és nézzünk utána az interneten annak, hogy mi az amit megtudhatunk az adott alapanyagról.
Szín

 

A szín meghatározásánál az alap kérdés, hogy egy szín szerepel-e a ruhán vagy több más szín is keveredik az adott ruhadarabon? Miután a színeket feljegyeztük, ne hamarkodjuk el a dolgot és ássunk még mélyebbre. Elemezzük az adott szín árnyalatait. Meg kell találnunk a módját annak, hogy valamilyen módon azonosítsuk, hogy az adott színnek melyik árnyalata szerepel.
Nyomtatás

 

Ha a ruha nem csak egy színt tartalmaz, akkor milyen minták találhatóak rajta? Szerepelnek rajta esetlegesen állatlenyomatok? 3D nyomtatás? Vannak rajta különleges minták?
Hogyan találd meg a saját stílusodat? A céljaink meghatározása

 

Miután alaposan szemügyre vettük és elemeztük saját meglévő ruhatárunk kedvenc darabjait, most el kell fordulnunk a realitás felől és a tekintetünket a jövő felé kell irányítanunk. Ahhoz, hogy meghatározzuk azokat az eseményeket, amelyben a jövőben meg szeretnénk élni, fontos hogy tudjuk használni a képzelőerőnket.

 

Meg kell határoznunk azt, hogy a jövőben, amikor megjelenünk mások előtt, milyen hatást szeretnénk kiváltani az emberekből. Egészen pontosan, mintha üzleti tervet készítenénk meg kell fogalmaznunk, hogy mik azok a szavak, amelyeket hallani szeretnénk akkor, amikor mások rólunk beszélnek.

 

Most újra jegyzetelnünk kell. Mit szeretnénk? Azt szeretnénk, hogy ha intelligensnek látnának minket vagy éppen azt, hogy merésznek és kísérletezőnek? Azt szeretnénk, hogy ha kifinomultnak vagy éppen barátságosnak látnának minket az emberek? Szeretnénk, ha saját területünk szakértőiként gondolnának ránk? Tekintélyt parancsoló megjelenést szeretnénk?

 

Ezt a játékot érdemes játszani olyan módon is, hogy a barátaink szavait halljuk, amikor megérkezünk hozzájuk és feltűnik nekik az, hogy teljesen máshogyan nézünk ki, mint ahogyan általában szoktunk. Azt mondják, „Jé… most úgy nézel ki, mint….”

 

Érdemes játszani ezt a játékot azonban úgy is, hogy nem a barátaink, hanem egy kicsit távolabb álló emberek, akiknek nem játszunk meghatározó szerepet az életükben, távolról ránk néznek és egymás között megbeszélik: „Oda nézz… pont úgy néz ki, mint…”

 

A saját képzeletünkben ne legyünk magunkkal barátságtalanok! Vigyázzunk erre! Most a céljainkat határozzuk meg és azt térképezzük fel, hogy pontosan mi is az amit valójában szeretnénk.

Hogyan találd meg a saját stílusodat?

 

 

Életmód és a tervünk dimenziói

 

A fenti két lépés során meg kell határoznunk az életmódunkat. Szemügyre kell vennünk bizony, hogy mennyi dimenzióban szeretnénk dolgozni. Munkába járásról beszélhetünk és a szabadidőről. Mennyi alkalommal akarunk tudatosan öltözködni?

 

Buliba, szórakozni járunk? Vagy éppen egy meghatározott közösségbe? A sport ruházatunkat szeretnénk még stílusosabbá varázsolni? Fontos, hogy meghatározzuk a különböző helyzeteket, amelyekben dolgozni szeretnénk.

 

Amennyi dimenziót adunk a munkának éppen annyi alkalommal kell elvégezni. Ezért határozzuk meg a szabadságunkat is. Nem kell minden pillanatban tiptop-nak lenni. Az esti sétáidat vagy a hétvégi kirándulásokat fogod úgy eltölteni, ahogyan éppen akarod és a jó kedved tartja?
Inspirációk keresése

 

Most már bizony ismered azokat a ruhákat, amelyeket kedvelsz, tudod, hogy mikor, milyen szituációban, milyen hatást szeretnél elérni. Itt az ideje az inspirációk begyűjtésének. A különböző online magazinok vagy képmegosztó oldalakon nézegesd a divatos ruhákat.

 

A legfontosabb, hogy ezeket a képeket ne parancsolatokként értelmezd. Sokkal inkább ötletgyűjtésnek, amelyeket majd a saját egyéni elképzeléseid szerint fogsz alakítani.
Hadjárat

 

Elérkeztünk a végső ponthoz.  Már rendelkezel egy ruhatárral, amelyből kiválasztottad a kedvenc darabokat. Egy kicsit jobban elemezted és tisztába jöttél azzal, hogy miért is kedvenc a kedvenc. Most új darabokra van szükséged, amelyet meg kell szerezned.

 

Bizony a stílus fejlesztésének egyik legjobb hajtóereje, ha sikerül találnod egy varrónőt, akivel át tudod beszélni azt, hogy melyik ruhán, mit kell átalakítani. Milyen alapanyagból, milyen szabással kell kihozni a legjobbat.

 

Ha rendelkezel egy ilyen kapcsolattal, akkor nagyon gyorsan fejlődhet a ruhatárad, költségkímélő módon. Mindenesetre a naplód, most már hozzásegít ahhoz, hogy a lehető legtöbb információval rendelkezz arról, hogy az új ruhadarabok beszerzésére indított hadjárataid a lehető legsikeresebbek legyenek. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.