Hogyan teremt új divatipart a fenntarthatóság
Divat

Hogyan teremt új divatipart a fenntarthatóság?

Hogyan teremt új divatipart a fenntarthatóság? A divatipar a trendekkel és az idővel együtt folyamatosan változik. A világjárvány az egyéneket arra késztette, hogy kényelmes ruhákat viseljenek, amelyek jól mutatnak otthon.

 

A tervezők új utakat fedeztek fel és változtattak. A munkáik során alkalmazzák a fenntartható divat elveit. Kiépül egy új, környezetbarát gyakorlat. Ha most nem fogadjuk el a fenntartható divatot, a jövőnk nagyon sivár lesz.

 

Az előrejelzések és a már jól látható trendek szerint azonban az elkövetkező években uralkodni fog a fenntartható divat. Korábban a fast fashion olcsó, nem biztonságos anyagokból készült ruhákkal árasztotta el a boltokat, amelyek nem törődtek az etikával.

 

Egyetlen központi értéket képviseltek, hogy minél nagyobb nyereséget termeljenek. Minél inkább gazdagabbá tegye a márka csúcsvezetőit. Az egyenlőtlenségek soha nem látott mértéket öltöttek.

 

Míg az alkalmazottak a mindennapi megélhetésért küzdöttek, mivel olyan alacsony fizetést kaptak, amely az alapvető szükségleteiket sem elégítette ki, addig a csúcsvezetők elképzelhetetlen gazdagságra tettek szert.

 

Amikor megvásároltál egy divatos ruhát, amit igazából olyan sokszor nem is vettél fel és ugyanúgy néztél ki, mint mindenki más, akik a reklámok hatására öltözködtek, nem tettél mást, mint néhány csúcsvezető vagyonát gyarapítottad.

 

A pénztárcáddal, amikor egy kisebb autó árát elköltötted a trendi ruhára szavaztál. Jóváhagytad az etikátlan kereskedelem és a környezetszennyező eljárásokat, miközben semmi értéket nem kaptál.

 

A ruhád, amely szintén környezetszennyező alapanyagból készült, ott lapul valahol a szekrény alján, igazi értéket nem képvisel számodra. Csak egy pillanatnyi öröm volt, pár évvel korábban, amikor engedelmeskedtél az impulzusvásárlás hatásainak és megvásároltad.

 

A fenntartható divat foglalkozik az összes kihívással, amit a fast fashion okozott. Miközben a környezetvédelmet és az etikus kereskedelmet preferálja, kiváló minőségű ruhákat állít elő.

 

Hogyan teremt új divatipart a fenntarthatóság?

 

A British Fashion Council úgy gondolja, hogy különböző megközelítések segíthetnek a fenntarthatóság meghatározásában. A gondolkodásmód megváltoztatásától kezdődően az upcyclingen keresztül a társadalmi gyártásig.

 

Caroline Rush, a Britis Fashion Council vezérigazgatója szerint új üzleti modellek, tervezési elvek, termelései, fogyasztási és környezetvédelmi folyamatok feltárásával, új mércéket állítanak fel.

 

A környezetvédelem kategória azokat ünnepli, akik az iparág környezeti ártalmainak csökkentéséhez jelentősen hozzájárulnak és pozitív változásokat idéznek elő.

 

Az idei Fashion Awardson Gabriela Hearst, Bethany Williams, Priya Ahluwalia, Conner Ives és Marine Serre közösen viszik haza a környezetvédelmi díjat. A londoni rendezvényen sztárok hosszú sora nyilvánította ki a fenntartható divat elvei iránti elkötelezettségét.

 

2022-ben a Vintage ruhák rendkívül népszerűek voltak. A sztárok a vörös szőnyegen előszeretettel bújnak Vintage ruhákba. A buliszezonban is egy nagyon fontos igazodási pont a Vintage, amikor a fenntarthatóságról beszélünk.

 

 

 

 

Hogyan teremt új divatipart a fenntarthatóság? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.