Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?
Divat

Hogyan tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?
Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?
Mit jelent a dopamin öltözködés?

 

A 2022-es év trendjei közé tartozik a dopamin öltözködés. A dopamin öltözködés kifejezés alatt azt értjük, hogy a ruháink kiválasztása során elvárásként támasztjuk a viselet felé, hogy javítsa a hangulatunkat. A színek, a stílus és a textúra mind lehet a hangulatjavítás okozója.

 

Azonban a legtöbb alkalommal emlékekhez kötődnek és azok a pszichológiai asszociációk váltják ki a hangulatunk javítását. Az öltözködéssel kapcsolatban a dopamin felszabadítását a komfortzónából történő kilépés is elősegítheti.

 

A ruháink és a lelkiállapotunk közötti kapcsolat egy kiemelet figyelmet kap napjainkban. 2022-ben és az elkövetkező években a dopamin öltözködés egy népszerű trend, amely alatt egy olyan öltözködési módszert értünk, amely örömet okoz és javítja a hangulatunkat.

 
Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

 

A kutatók szerint az öltözködésünk befolyásolhatja a közérzetünket és a teljesítményünket is. A módszer lényege komplex. Minden arról szól, hogy olyan ruhát tudjunk viselni, amiben jól érezzük magunkat.

 

Ha meg tudjuk valósítani azt, hogy olyan ruhákba öltözködjünk, amelyben mikor magunkra tekintünk pozitív érzelmek keletkeznek, akkor sokkal kevesebb az esélye annak, hogy negatívan gondolkozzunk a nap folyamán és kevésbé érezzük szükségességét annak, hogy másokkal hasonlítsuk össze magunkat.

 

A dopamin öltözködés lényege az önérzékelésről szól. Ha olyan ruhát sikerül választanunk, amelyben jól érezzük magunkat, amelyre szívesen nézünk rá, akkor az lendületet adhat annak is, hogy jobban érezzük magunkat. A külvilág, a barátaink vagy munkatársaink megerősítése, pedig megerősítheti a folyamatot.

 
Az elemek kiválogatása

Nagyon sokan vagyunk, akik beleestünk az impulzívvásárlás hibájába, majd az adott darab bekerült egy olyan gardróbba, amelyek tele vannak olyan elemekkel, amelyeket igazából nem szeretünk. A tételeket most egyenként végig kell néznünk és naplóznunk annak érdekében, hogy pontosan meghatározhassuk a ruhatárunkat.

 

Gondoljuk át, hogy hogyan éreztük magunkat, amikor viseltük, milyen élmények, emlékek fűződnek az adott darabhoz, milyen érzetet kelt, amikor felvesszük? Milyen visszajelzéseket kaptunk amikor viseltük? A naplónk egy nagyon fontos forrása lesz az ismereteinknek, ha megfelelően és alaposan elkészítjük.
A színek használata

Mindenkinek van kedvenc színe. Évről évre vannak olyan színek, amelyek dominálnak a divatban, de most nem a divatiparról van szó, hanem rólad. Elképzelhető, hogy a színpszichológia a rózsaszínt nyugatóként definiálja viszont lehetséges, hogy te visszataszítónak találod. Találjuk most meg a saját színedet. Mi az, amelyik vonz téged? Melyek azok a színek, amelyek jó érzéssel töltenek el téged? Amikor megvan össze kell vetned a fenti naplóddal és meg kell állapítanod, hogy mennyire dominál a ruhatáradban?
Textúra

A ruha tapintásának különleges érzete van. A selyem vagy a velúr tréningnadrág önmagában is jó érzést kelt. Mindenkinek megvannak a saját élményei és elvárásai a ruha textúrájával kapcsolatban. Biztosan rendelkezel olyan emlékekkel, amely során szerettél volna egy ruhát, az alapanyaga miatt, vagy az illeszkedése miatt.

 

Most ezt kell elemezned. Fel kell jegyezned a naplódba, a színek mellé a textúrát is és szintén össze kell vetned azzal, hogy a meglévő ruhatárad mekkora százalékban elégíti ki az igényeidet, most csak ebben a vonatkozásban.
Divatkiegészítők

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

A megjelenésünk nem csak ruhából áll. A divatkiegészítők, mint a táska, a kalap vagy a sapka vagy a sál vagy a különböző ékszerek szintén meghatározóak lehetnek. Mindannyiunkban két erő lakozik, amelyet fontos azonosítani.

 

A vágy annak érdekében, hogy beilleszkedjünk a társadalomba és a vágy, hogy a társadalom egyénként ismerjen el minket. Ez a kettő ellentétes is lehet és egyensúlyba is kerülhet. A legfontosabb, hogy tudatosítsuk magunkban mindkettőt.

 

Elemezzük a naplónkban és határozzuk meg azt is, hogy hogyan, milyen kiegészítőkkel fejezhetjük ki ezeket a vágyakat és hozhatjuk őket egyensúlyba.
A saját stílusunk

 

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

Az öltözködésnek szórakoztatónak és örömtelinek kell lennie. A legjobb az, hogy ha szereted azokat a darabokat, amelyeket viselsz. Teljesen természetes, hogy ha az örömödet és a boldogságodat keresed az öltözködés során.

 

A dopamin öltözködés megvalósításához most már elég jó kis fegyver arzenállal rendelkezel! A fenti lépések során feltérképezted azt, hogy a különböző színek és textúrák milyen hatással lennének a közérzetedre. Elemezted, hogy a jelenlegi ruhatárad mennyire felel meg az igazi elvárásaidnak.

 

Elérkezett az idő, amikor a megszerzett ismereteket fel kell használni és a gyakorlatban megvalósítani, azonban annak érdekében, hogy biztosan sikerrel járj, még két fontos dolgot át kell tekintenünk.

 
Mit társítasz a magabiztossághoz?

 

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

A magabiztosság is egy olyan fogalom, amelyet nem lehet megtalálni a magazinok címlapjain. Nyilvánvalóan teljesen mást jelent a magabiztosság egy ügyvédasszony számára, mint egy fiatal lány számára, aki a hétvégi buli során szeretne magabiztosabb lenni.

 

Meg kell találnod azt, hogy számodra, mit jelent a magabiztosság. Amikor sikerült megfogalmazni, akkor a következő lépés az, hogy meg kell határozni azt, amit te személy szerint a magabiztossághoz és az örömhöz társítasz a viselet terén.

 

Ez szintén a lehetőségek végtelen tárházából, a saját egyéni elképzeléseid szerint alakul. Elképzelhető, hogy egy hatalmas kabátot, de az is elképzelhető, hogy egy testhez álló ruhát vagy éppen a lila színt? Saját magadnak kell választ adnod ezekre a kérdésekre.

 

Ha a saját ruhatáradon keresztül a saját hangulatodat szeretnéd javítani, akkor nincs más hátra, mint megtaláld azokat a képeket, amelyek viselése a saját magad számára meghozza a kívánt eredményeket. A fenti lépések után elképzelhető, hogy már néhány ruhadarab és kiegészítő képe megjelent a fejedben, amelyet birtokolni akarsz a jövőben.

 

Mindenképpen tekintsd át abból a szemszögből is, hogy mik azok a ruhák és divatkiegészítők, amelyeket a magabiztossághoz és az örömhöz társítasz! Ezeket szerezd meg és viseld.
Kilépés a komfortzónából

Hogyan tudod tudsz dopamin öltözködéssel jó hatást elérni?

Egyáltalán nem véletlen az, hogy a dopamin öltözködés trend lett ebben az évben. A szabadság egy rendkívül fontos érték lett az elmúlt években, amikor egy világjárvány leállította az addig ismert hétköznapjainkat. Az öltözködésünk során azoknak a daraboknak a viselése, amelyeket igazán szeretünk önmagában egy jó hangulatjavító elem lehet.

 

A fenti lépések akkor válnak igazán a hasznodra, ha be tudod azonosítani azokat a folyamatokat és elemeket, amelyeket nem vezérel más csak a megszokás. Mindannyiunknak vannak olyan dolgaink az életben, amelyeket csak megszokásból viselünk.

 

Lépj ki a megszokott felszerelésedből, hiszen az újdonság önmagában javíthatja a hangulatunkat, csökkentheti a stresszt és segíthet abban, hogy más fényben lássuk a világot. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.