Hogyan valósítható meg az upcycling a régi ruhákkal kapcsolatban?
Divat

Hogyan valósítható meg az upcycling a régi ruhákkal kapcsolatban?
 

Mit jelent az upcycling?

 

Ha az újrafelhasználás és az újrahasznosítás egymás testvérei, akkor az upcycling a jófej unokatesó, aki érkezik a nyáron és csuda izgalmas kalandokat hoz magával. Az upcycling nem más mint kreatív újrafelhasználás.
Miért jó az upcycling?

 

Ha a fenntartható divat elvei szerint szeretnél élni, akkor mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy a ruhák élettartamát megnöveld. Sok módszer létezik, amelyek alkalmazásával képes vagy megakadályozni, hogy a szemétlerakóba kerüljön.

 

Ha eltökélted magad, hogy a bolygó védelme érdekében megváltoztatod a ruhákkal kapcsolatos hozzáállásodat és alkalmazod a fenntartható divatot, akkor az upcycling az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a bolygó védelmében.

 

Ha elkezded fejleszteni a tudásodat és a kézügyességedet, akkor az upcycling alkalmazásának nagyon nagy pénzügyi előnyei is lesznek a jövőben. Ezen kívül egy nagyon kreatív folyamat és tökéletes hobbi. Még abban az esetben is, ha nem saját magad végzed, hanem megbízol egy varrónőt, egy szabászatot vagy egy ruhajavítót, hogy végezze el a szükséges műveleteket.

 
Hogyan valósítható meg az upcycling a régi ruhákkal kapcsolatban?

 

A saját, régi ruháinkkal megvalósított upcycling nagyon szórakoztató és rendkívül kreatív módja, a fenntartható divat elveinek megvalósítására.

 

Az egyik legfontosabb dolog, ha úgy döntünk, hogy nekiállunk, kezdjük kicsiben, egyszerű lépésekkel, adjunk magunknak elegendő időt és legyen türelmünk. Ha hibáztunk, ne felejtsük el, hogy saját magunkat szórakoztatjuk, kreativitásunkat fejlesztjük és közben megmentjük a bolygót! A régi pólókkal kezdhetjük a munkát. Adjunk hozzá más szövet maradányokat vagy kiegészítőket. Ez egy nagyon egyszerű dolog, de igazán hatásos végeredményt is produkálhatunk.

  
 

 

 

 

A következő lépés egy ruha megváltoztatása lesz. Változtassuk meg a ruha hosszát, de azt is megtehetjük, hogy további szövet hozzáadásával megváltoztatjuk a régi ruháink illeszkedését. Egy nagyon nagy mérföldkő lehet a varrástudásunk fejlődésében, amikor megnézzük, hogy a ruhák hogyan épülnek fel. Ha ezt a hobbit igazán komolyan akarod űzni, akkor fel kell térképezned, hogy milyen szöveteket hogyan varrnak össze. Egy már nem használt ruhából szedd ki a varrást.
Miután ezt megtanultuk, nagyszerű lehetőségeink lesznek az upcycling területén. A következő nagy terület, amely az upcycling során egy kiváló eszköz lesz a kezedben a nagyszerű végeredmények produkálására az a ruhafestés.

A ruhafestés során elrejtheted a foltokat vagy éppen megváltoztathatod az adott ruha jellegét. Például egy régi koszorúslányruhának teljesen új életet adhat, ha mondjuk feketére festjük. Kiváló minőségű szövetbiztos ruhafestékekkel kedvünkre kisérletezhetünk a különböző alapdarabokkal, a különböző színekkel.

 

Amikor már igazán belejöttünk, akkor eljött az ideje annak, hogy a ruhákat átalakítsuk más tárgyakká. Készíthetünk belőlük mondjuk takarót vagy éppen egy környezetbarát kézitáskát is.

 

Ha úgy érezzük, hogy már mindent kipróbáltunk eljött az ideje, hogy ismételten szintet lépjünk és elkezdjünk kutatni az interneten olyan online boltok után, amelyek felvásárolják a környezetbarát, upcycle ruhákat. A PreLoved szintén egy nagyszerű lehetősége annak, hogy a hobbidat egy következő szintre emeld az életedben. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.