Jegyzetfüzet: Hogyan jegyzeteljünk, hogy sikeresebbek legyünk?
Karrier

Jegyzetfüzet: Hogyan jegyzeteljünk, hogy sikeresebbek legyünk?

Jegyzetfüzet: Hogyan jegyzeteljünk, hogy sikeresebbek legyünk?

Jegyzetfüzet: Hogyan jegyzeteljünk, hogy sikeresebbek legyünk? – Legyél akár álmodozó, akár megvalósító típus, a siker eléréshez szükség lesz egy jegyzetfüzetre. A gondolataink feljegyzéséhez, nyomon követéséhez, a következő nagy ötletünk feljegyzéséhez elengedhetetlen kellék. Teljesen mindegy, hogy egy olyan személy vagy-e, aki mindenről listát készít vagy egy olyan, képtelen arra, hogy lenyugtassa folyamatosan álmodozó elméjét. A jegyzetfüzet tökéletes arra, hogy feljegyezd a következő nagy ötletedet. Részekre bontsd. És tovább egészen addig amíg olyan cselekvésekhez nem jutsz el, amelyeket tökéletesen meg tudsz valósítani a mindennapjaid során.

 

Jegyzetfüzetbe írhatjuk azokat a feladatokat is, amelyekre már nem maradt időnk, így a következő napra, napokra kell időzíteni őket. A jegyeztüzet tökéletes megoldás arra, hogy az ötletek megszüld és az elmédből a fizikai valóságban kezdjenek testet ölteni.

 

Mikor nem lesz jó eszköz a jegyzetfüzet?

 

Nagyszerű eszköz arra, hogy nyomon kövessük a fontosabb feladatainkat és a kevésbé fontos, ám szükséges feladatokat is. Azonban a jegyzetfüzet nem lesz jó hatással a motivációnkra abban az esetben, hogy ha túl hosszúra sikerül a teendőink listája.

 

Ilyenkor úgy érezzük, hogy soha nem érünk a végére és a nagy álmunk megvalósítását elnyelik a dolgos és szürke hétköznapok. Abban az esetben is zavaró lehet, hogy ha a teendőink listája túl homályos. Fontos, hogy olyan dolgokat fogalmazzunk meg, amelyek olyan cselekvésre késztetnek minket, amelyeket meg tudunk tenni. És pozitív hatással lesz az életünkre.

 

Hogyan lehet működő tevékenységlistát készíteni?

Nem minden ember szeret tevékenységlistát összeállítani. Időt, energiát takaríthat meg és segít leküzdeni a saját kifogásaidat, amelyek ott állnak a célod felé vezető úton.

 

A lista készítése rendkívül személyes dolog. A döntő fontosságú kérdés az lesz, hogy a rajta szereplő tételek mennyire működnek majd a listát készítő személy életében.

 

A listánk legyen egyszerű. Kerüljük a mérföld hosszúságú cselekvéslistát. Minél hosszabb, annál nehezebb lesz magunkat motiválni és hozzálátni a cselekvéshez. A legfontosabb feladat kijelölése azokat a feladatokat jelöli meg, amelyeket mindenképpen el kell végezni. Az adott napon vagy, az adott héten, vagy az adott hónapban.

 

„Az emberi agyra és memóriára való támaszkodás csökkentése megkönnyíti a jövőbeli éned életét.”

 

Sokkal jobb, ha leírsz valamit, ami a fejedben jár és egy későbbi határidővel látod el, mint, ha hagyod, hogy ott munkáljon benned. A másik, hogy ha van egy futó gondolatod, amit a későbbiek során elfelejtesz. Jobb, ha feljegyzed a futó gondolatokat is, amelyek arról szólnak, hogy hogyan lehetne egy projektet sikeresebbé tenni. A legjobb ötletek úgy tűnnek el, hogy nem vagyunk hajlandóak felírni őket azután elfelejtjük. Gyakoroljuk az ötletgyűjtés azon módját, hogy feljegyezzük a futó gondolatainkat is.

 

A teendőlista alkalmazások virágzanak, abban az esetben, hogy ha nem szeretnél füzetet használni nézz körül az interneten és válasz egy olyan alkalmazást, amely számodra a legszimpatikusabb.

Jegyzetfüzet: Hogyan jegyzeteljünk, hogy sikeresebbek legyünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.