Film

Jim Carrey majdnem végzetes balesetet szenvedett a Truman Show forgatásán

Jim Carrey a 90-es évek elején szerepelt az Ace Ventura: Állati nyomozó, a Dump és Dumber és A maszk című filmekben, amellyel egy csapásra világhírűvé vált. A Truman Show forgatásának idején az élete nagyon hasonlított ahhoz a karakterhez, akit eljátszott. Mindenhová fotósok követték, akik folyamatosan fotózták a sztárt. A lesifotósok folyamatosan jelen voltak az otthona előtt és még egy privát üdülőhelyre is követték.

Jim Carrey abszolút azonosulni tudott a Truman Show című filmben megformált figurájával. A filmben egy olyan férfit játszik, akit születésétől kezdődően folyamatosan kamerák vesznek körül és figyelnek, hiszen egy valóság show műsorban éli az egész életét. A filmbeli producere  egy mesterséges vihart kreál annak érdekében, hogy Truman ne tudjon megszökni, amikor rájön, hogy mesterséges környezetben él. Carrey beszámolt róla, hogy majdnem nagyon súlyos balesetet szenvedett a forgatás alatt.

 

 

 

„Nem tudom, lehet-e látni a filmben, de a forgatáson, ami egy medencében zajlott, a víz alatt pedig búvárok vigyáztak a biztonságomra, azokat a jeleket adtam nekik, amelyek azt jelentik, hogy bajban vagyok, azaz összeszorítottam az öklöm. Ők viszont azt hitték, ez csak a színészkedés része, szóval lesüllyedtem a víz alá, ahol nem maradt semmi levegőm, és fulladozni kezdtem. Végül lesüllyedtem a medence fenekére, és az utolsó erőmmel, az utolsó levegőmmel, amikor épp, hogy csak a tudatomnál voltam, elkezdtem forogni, és néhány gigantikus karcsapással elirányítottam magam a szimulált vihar elől, így végül ki tudtam szabadulni, és végre kaptam levegőt. De teljesen kimerültem”

 

 

  

A filmet 1998-ban mutatták be. Gyakorlatilag még a Big Brother televíziós reality showk elterjedése előtt. Csak két évvel később 2000-ben debütált a Surviver és a Big Brother is csak 2000-ben lett széles körben ismert, amikor az amerikaiak bemutatták a saját változatukat a holland változat után.

 

 
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dreamlandia🍒 (@dreamy.page)divat trend
trendi divat

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg:

“Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Ralph Lauren
Illyés Gyula szerint:

“Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Illyés Gyula

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

Nagyszerű dolog blogot írni.