Divat,  Divat cikkek,  Film,  Hírességek,  kedvencek,  Luxus,  művészet

Leghíresebb amerikai divattervezők

Leghíresebb amerikai divattervezők

LEGHÍRESEBB AMERIKAI DIVATTERVEZŐK

Leghíresebb amerikai divattervezők – Az Amerikai Egyesült Államok a divat vezető országa Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Németország és Japán mellett. Természetesen az amerikai divat része a professzionális üzleti öltözködés. Ezen kívül a divat amerikában túlnyomórészt kötetlen. Amerika meglehetősen sokszínű kultúrális gyökerekkel rendelkezik és ez a ruházatban is megjelenik. Emblematikus amerikai stílust képeznek a cowboy kalapok, a csizmák, a farmer és a bőr motoros kabátok. Az amerikai divatipar központja New York és Los Angeles. New York a divat négy nagy globális főváros egyike Párizs, Milánó és London mellett.Amerika számos divattervező székhelye például a Ralph Lauren Corporation, Calvin Klein, J.Crew, Michael Kors, Alexander Wang, Vera Wang, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg, Donna Karan és Victoria’s Secret. Az Egyesült Államokban a fenntartható divat felé mutató új tendencia amely a biopamut-pólók megjelenésében öltött testet amely a BeGood Clothing divat márka terméke.

A New York-i divathét a világ egyik legbefolyásosabb divathete. Minden évben nyár végén rendezik meg.

 

 

LEGHÍRESEBB AMERIKAI DIVATTERVEZŐK

Ebben a cikkünkben olyan amerikai divattervezőket mutatunk be olvasóinknak, akiknek az alkotása naggyá tették amerikát és az egész világon híresek lettek. A lista egyáltalán nem teljes. A jövőben törekedni fogunk arra, hogy újabb amerikai divattervezőket mutathassunk be.
LEGHÍRESEBB AMERIKAI DIVATTERVEZŐK

ROY HALSTON

Az 1960-as évek elején kalapkészítőként kezdte pályafutását. Innovatív kiegészítőket készített. 1968-ban hozta létre első saját női ruha kollekcióját. Az új kollekcióval azonnal sikert aratott. Elegáns ruháival a nőiességre összpontosított. Terveit Liza Minelli és más hírességek viselték.

Roy Halston Frowick (1932-1990) amerikai divattervező, aki az 1970-es évek során nemzetközi hírnévre tett szert. Minimalista, letisztult tervekkel egy teljesen új jelenségként robbant be a 70-es évek közepén, amelyek újra alkották az amerikai divatot. Arról volt híres, hogy nyugodt, városi életmódot teremtett az amerikai nők számára. A Studio 54-ben gyakran fényképezték barátai körében, mint például Liza Minnellivel, Bianca Jaggerrel, Joe Eulával és Andy Warhollal.

Az 1950-es években a Chicagói Művészeti Intézet növendéke volt. Kalap készítő vállalkozást kezdett. Női kalapok tervezésével és készítésével foglalkozott. 1957-ben saját üzletet nyitott. A csúcskategóriás New York-i Bergdorf Goodman áruház vezetője lett. Nagy hírnévre akkor tett szert, amikor megtervezte azt a pillbox kalapot, amelyett Jacqueline Kennedy viselt John F. Kennedy elnök 1961-es beiktatása során. Az 1960-as években a Madison Avenue-n nyitott butikot.

TOM FORD

New Yorkban dolgozott egy divatházban, a Perry Ellisben. A Gucci kreatív igazgatójává nevezték ki. A Gucci divatház jellegzetes stílusát alkotta meg. Az 1970-es évek divat trendjeire jellemző sziluettjeivel, provokatív kampányaival új megvilágításba helyezte a márkát. Ruháit olyan hírességek viselték, mint például Gwyneth Paltrow. A lázadó szelleme és az, hogy megértette a modern nőt első vonalbeli divattervezővé tette. Luxus napszemüvegek, parfümök és szakértői ruha tervezése emblematikusan kapcsolódnak nevéhez.

Tom Ford amerikai divattervező és filmrendező, aki saját divat márkát alapított, amely a nevét viseli. Luxusmárkájának megalapítása előtt a Gucci és az Yves Saint Laurent kreatív igazgatója volt. Az Amerikai Divattervezők Tanácsa igazgatótanácsának elnöke.

2006-ban indította saját divat márkáját, amely férfi ruhák, szemüvegek, divat kiegészítők és kozmetikumok gyártásával és értékesítésével foglalkozott. Tom Ford ügyfeleit nemzetközinek, kultúráltnak, sokat utazáson részt vett és megfelelő pénzügyi kondíciókkal rendelkező emberként irta le. A nők esetében a fentiekhez hozzátette, hogy erős nők, ingelligens nők, olyan nők, akik ismerik a saját stílusukat.

2011-ben Michelle Obama first lady egy földig érő elefántcsont színű estélyi ruhát viselt, a Buckingham palotában, amelyet Tom Ford készített. Olyan nagy nevek viselték ruháit, mint Beyoncé, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway, Daniel Craig, Tom Hanks, Johnny Depp, Ryan Gosling, Will Smith, Julianne Moore, Hugh Jackman, Jon Hamm és Henry Cavill.
RALPH LAUREN

Ralph Lauren története a törekvésről szól. 1963-as kollekciója a brit stílusról szól. A sportos amerikai elit körében lett népszerű. Olyan ruhákat készített, mint a jellegzetes pólóing. Kortárs kollekciói szakszerűen kidolgozott ruhákat tartalmaztak.

Ralph Lauren amerikai divattervező egy globális több milliárd dolláros vállalkozás alapítója. A Ralph Lauren Corporation vállalatán keresztül értékesíti a divat márkát, amely a saját nevét viseli. Ritka autógyűjteményéről ismert. 2015-ben lemondott vezérigazgatói pozíciójáról, továbbra is ügyvezető elnök és kreatív igazgató. Vagyonát 6,9 milliárd dollárra becsülték 2022 áprilisában.

1968-ban Polo-nak nevezte el első teljes férfi ruha kollekcióját. A nevet a sport iránti érdeklődése motiválta. Székhelye az Empire State Building egyik bemutatóterme volt és saját maga szállította ki a megrendelt termékeket. 1969-re a Manhattan áruház Bloomindale’s kizárólag Lauren férfi divat termékeit értékesítette. 1971-ben indította el női divat ruha részlegét. Az 1974-ben készült The Great Gatsby férfi szereplőgárdáját saját ruháival látta el. Az 1920-as évekbeli öltönyöket és pulóvereket viselte a teljes szereplőgárda. Kívéve a főszereplő Robert Redford, mert az ő számára készített egy rózsaszín öltönyt.

1978-ban jelent meg az első parfüm. Ez volt az első alkalom, hogy egy tervező egyszerre két illatanyagot mutatott be. Március 12-én a nők, majd március 26-án a férfiak számára készített parfümöt. 1981-ben a vállalat nemzetközi vállalatként működött, miután belépett az európai piacra.

CALVIN KLEIN

Amerika ruháinak királya címet viseli. A 70-es években alapította meg saját nevét viselő divatmárkáját.

1942-ben született New York-ban, Bronxban. 1962-ben a Dan Millsteinnél töltötte gyakornoki éveit. Első cégét gyermekkori barátjával Barry K. Scwartz-al közösen indította. Azonnal elismerték tehetségét, amikor a New York-i divathéten bemutatta első kollekcióját. Egy új Yves Saint Laurent-ként üdvözölték a szakmában.

Az 1974-ben általa tervezett farmer az eladások első hetében 200 000 dollár bevételt termelt. Ő lett az első tervező, aki díjat kapott férfi divat és női divat kategóriában egyaránt a Council of Fashion Designers of America díjátadó ünnepségen.

MARC JACOBS

A nyolcvanas évek végén alapította divatmárkáját. A Marc Jacobs terveiben a klasszikus és a couture egyaránt jelent van. Olyan hírességek figyelmét sikerült felkeltenie, mint Winona Ryder, Soffia Copola vagy Kate Moss.
Marc Jacobs amerikai divattervező, saját nevén hozta látre vállalatát. A Marc Jacobs divat márka a világ több mint 80 országában jelen volt és több mint 200 kiskereskedelmi üzlettel rendelkezett. Marc Jacobs a Louis Vuitton francia divatház kreatív igazgatója volt 1997 és 2014 között.

15 éves korában New Yorkban egy avantgárd ruhabutikban dolgozott a Charivariban, amely ma már nem működik. Első kollekcióját Rubert Duffy-val közösen tervezte. Az 1980-as évek közepén alapította a Jacobs Duffy Design-t munkatársaival és üzleti partnereivel közösen. 1986-ban első önálló kollekciója a Marc Jacobs címkét viselte. 1993-ban indult el a Marc Jacobs International Company, a Jacobs Duffy Design indította. 1994-ben jelent meg első férfi kollekciója.
Nagyszerű dolog blogot írni.