Divat,  Divat cikkek,  Hírességek,  kedvencek,  Luxus,  művészet

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

 

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból – A divat négy nemzetközi nagy központjának egyike London. Olyan divattervezők otthona, mint Vivienne Westwood, Galliano, Stella McCartney, Manolo Blahnik vagy Jimmy Choo. A British Fashion Council egy nonprofit szervezet, amely a fenntartható növekedés és a brit divat erősítése céljából alapítottak 1983-ban. A London Fashion Week és a London Fashion Week Men’s a brit divattervezés legjobbjait népszerűsíti a nemzetközi közönség előtt.

Évente két alkalommal, februárban és szeptemberben rendezik meg Londonban a London Fashion Week ruházati szakkiállítást. A London Fashion Week egyike a négy nagy divathétnek, a New York, Milánó és Párizs által rendezett Fashion Week mellett. Első alkalommal 1983 októberében került megrendezésre. Olyan kereskedelmi esemény, amely a sajtó jelentős figyelme előtt zajlik. A divateseményen a média több mint 5000 képviselője vesz részt, több mint 250 tervezőt mutatnak be és a becslések szerint 100 millió font megrendelést bonyolítanak le.2012-ben bemutatták a London Collecions: Men-t. A kollekciók tavaszi/nyári és őszi/téli darabokat is tartalmaznak. 2015-ben már 77 különálló tervezőt vontak be. 2017-ben az őszi/tétéli szezontól kezdődően London Fashion Week Men’s lett az esemény megnevezése.

 

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

Ebben a cikkben olyan divat márkákat gyűjtöttünk össze, amelyek az Egyesült Királyságból hódították meg a világot. A lista nem teljes. A jövőben megpróbáljuk a listát bővíteni vagy pedig újabb listákat létrehozni a legjobb divat márkáknak, amelyek az Egyesült Királysághoz kapcsolódnak.

 

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

Burberry

 

A Burberrry egy brit luxus divatház. Székhelye Londonban található. Kabátokat, bőrárukat, lábbeliket, divat kiegészítőket, szemüvegeket, parfümöket és kozmetikumokat találhatunk a termékpalettáján. 1856-ban Thomas Burberry alapította. Eredetileg a kültéri öltözködés fejlesztésére.

1891-ben megnyitotta első Londoni üzletét. Független, családi vállalkozás volt. A társaságot ma a tőzsdén jegyzik és az FTSE 100 index egyik alkotóeleme. 2015-ben a 73. helyet foglalta el, az Interbrand Best Global Brands listáján. 59 országban vannak üzletei.

 

House of Sunny

 


A House of Sunny egy független női divatmárka, amit 2011-ben alapított Sunny Willams. Székhelye Londonban található. A könnyű mindennapokra tervezett minden egyes termék gondosan megmunkált, hogy tökéletes kiegészítője legyen bármelyik ruhatár feldobásának, amely át tud váltani az évszakokon. A minőség mindig az első helyen áll a gondolkodásban, miközben biztosítják, hogy a megfizethetőséget soha nem áldozzák fel ennek érdekében.

Évente két alkalommal szezonális kollekciót mutatnak be. A lassú divat a gyors divat ellenében született meg, hogy legyen idő arra, hogy fenntartható anyagokból dolgozzanak. Azon darabok gyártása mellett kötelezték el magukat, amelyek tartósak és szezonról szezonra viselhetőek. Tudatában vannak a környezeti hatásoknak és a fenntarthatóság felé közelítenek.

Minden termékük 100%-ban biológiai lebomló termék. Műanyagmentesek és 100%-ban komposztálhatóak, ami azt jelenti, hogy nem hagy maga után mérgező vegyi anyagokat.

 

 

Legjobb divat márkák az Egyesült Királyságból

JW Anderson

A JW Anderson egy brit divatmárka, amelyet Jonathan Anderson alapított, 2008-ban. Anderson fiatalkorában Észak-Írországban tanult. A márka kezdetben a férfi ruházatra összpontosított, 2010-től a női divatra is. A márka együttműködik a TopShop-al és a Versace márkával. Az LVMH 2013-ban kisebbségi részesedést szerzett. A Fashion Awards-on 2015-ben elnyerte az év férfi és női divatmárkája címet. Ezzel a JW Anderson lett az első, aki ugyanabban az évben, mindkét díjat átvette.

 

Martine Rose

 

Brit férfiruha tervező. A hip-hop, a punk szubkultúra tapasztalataiból merít ihletet. Rose arról híres, hogy nem hagyományos tereken mutatja be kollekcióit. Például utcai piacokon, edzőteremben vagy zsákutcában. Figyelmen kívül hagyja a divat szezonális naptárát és elvárásait. Amikor Demna Gvesalia 2015-ben kreatív igazgatóként csatlakozott a Baleniagához, felvette Rose-t tanácsadónak.

Margaret Howell

 

Ünnepelt kortárs brit divattervező, aki öt évtizede férfi és női divatterveket készít. „Mindig is saját ruhát készítettem, így az élvezet, hogy kiválasztottam az anyagot, és a mintát ahhoz igazítottam, amit akartam.” 1970-ben a Vogue bemutatta kézzel készített gyöngyeit, amely során Elizabeth Taylor gyöngyös mellényének elkészítésére kérték fel.

1972-ben kezdett el ingeket tervezni és gyártani. Hamarosan amerikai kiskereskedők lettek az ügyfelei. Klasszikusabb, érdekesebb angol ruhákat kerestek olyan nevek, mint Tommy Perse, Alain Bilzerian vagy Howard Partman. 1976-ban Londonban, a South Molton Streeten nyitotta meg üzletét a Margaret Howell franchise.

1977-ben az Elle úgy írt róla, hogy „Pontos és aprólékos munkamódszereiben Margaret Howell inkább kézműves, mint iparos.”1982-ben Manhattanben nyílt meg első New York-i üzlete.

 

Vivienne Westwood

 
Angol divattervező és üzletasszony. Ő az, aki a modern punk és new wave divatot behozta a mainstreambe. Az 1970-es évek brit punk színterét a ruházat és a zene szintézisének képessége alkotta. Négy üzletet nyitott Londonban. Változatos áruválaszték jellemezte a termékpalettát, amely közül néhány politikai ügyet támogatott.

Kampányolt a nukleáris leszerelésért, az éghajlatváltozás vagy a polgárjogi csoportokért termékein keresztül. A punkra úgy tekintett, mint egy lehetőségre, hogy beszéljen a rendszerről.

Westwood kollekciói azonban függetlenek voltak és saját értékeinek kinyilvánításaként tekintett rájuk. A Kalóz címet viselte első divatkollekciója, amelyet a médiának és a potenciális vásárlóknak mutatott be.

 

Paul Smith

 

1970-ben alapította divatvállalkozását, amely a világ több mint 70 országában önálló üzletekben kínálja termékeit. Smith 1976-ban Párizsba utazott, hogy első férfi kollekcióját bemutassa. Alkalmi és félig formális viselet keverékét tartalmazták egyedi darabjai.

A márka hírneve tovább növekedett, 1979-ben nyitotta meg zászlóshajó üzletét Londonban. 1987-ben nyitotta meg első üzletét New Yorkban, a Fifth Avenue-n. A cégnek jelenleg négy üzlete van az államban, a Greene Street zászlóshajója, valamint a Williamsburg, a Bleecker Street és a Brookfield Place.

 

 

Simone Rocha

 

2010-ben a londoni divathéten mutatta be kollekcióját. 2014-ben a Harper’s Bazaar az év fiatal tervezőjének, a 2016-os év női ruházati tervezőjének választotta a British Fashion Awards-on.
Nagyszerű dolog blogot írni.