Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot
Divat

Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot?

Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot?

Megvalósítja a Prada a fenntartható divatot? Az olasz luxus divatház a Prada első alkalommal merészkedik a finom ékszerek piacára. A 100%-ban újrahasznosított arany ékszerkollekció frissnek és modernnek tűnik. Mi az, ami eszünkbe jut a „finom ékszerek” kifejezés hallattán?

 

Leginkább egy olyan nagy gyémántokkal ékesített aranylánc, amelyet hatalmas bársonypárnán őriznek egy hatalmas széfben, erős biztonsági rendszerek és őrök felügyelete alatt? A Prada első ékszerkollekciója bizonyítja, hogy a modern élet sokkal többet is jelenthet.

Az Eternal Gold néven bejelentett 100 százalékban újrahasznosított kollekció a Prada márkához hűen feszegeti az addig ismert határokat. Szíveket, kagylókat és láncokat tartalmazó kollekció sima és minimalista formával rendelkezik.
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

A kollekcióban a fent említett formákon túl megtalálható a Prada híres logója is, amelyet egy túlméretezett fülbevalóként viselhetünk. Az ékszerkollekció kampányában Amanda Gorman költő, Maya Hawke színész és Joen Somi zenész dolgozott együtt. Ők olyan művészek, akik a húszas éveik elején járnak, feltörekvő sztárok és tökéletesen képviselik a következő generáció optimizmusát.
A kollekció darabjai mind tanúsított újrahasznosított aranyból készülnek, a blokklánc technológiának hála, minden egyes elem teljes mértékben nyomon követhető lesz. Aki vásárol magának egy darabot a Prada ékszerkollekciójából bejelentkezhet egy online felületre, amelyen nyomon követhetik vásárlásuk minden vonatkozásának eredetét.

Ez az Aura Blockchain Consortium, amelyet az LVMH, a Prada és a Cartier közösen alapított. Azzal a céllal jött létre, hogy a luxusszektor átláthatóságát növelje. Az igazi különlegesség, hogy ha a megvásárolt ékszert ötven év elteltével egyik unokánknak ajándékozzuk, akkor ő a platform segítségével ugyanúgy tudja majd ellenőrizni az ékszer eredetét.
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)
A Prada úgy fogalmazott, hogy a finom ékszerek számára a származás, a beszerzés és a gyártási láncok radikális átláthatósága modern tudatosságot kölcsönöz és a társadalmi változás jegyében elhagyja az elavult iparági szabványokat.

A Prada arra is törekszik, hogy az összes nejlont, újrahasznosított nejlonra cseréljék a kollekció a luxus ipar előrelátó felelősségteljes megközelítését mutatja, amely minden bizonnyal vonzó lesz a Prada esztétika rajongói számára.Nagyszerű dolog blogot írni.