Mi az amit megtehetünk a fenntartható divatért?
Divat

Mi az amit megtehetünk a fenntartható divatért?

Amikor a fenntartható divattal kapcsolatban olvasunk egy cikket, akkor nagyon gyakran járhatunk úgy, hogy az olvasott anyaggal elméletben egyetértünk, azonban nagyon riasztó dolognak tartjuk azt, hogy a ruhatárunkat teljesen átszervezzük.

 

A fenntartható divat elveinek megvalósítása során fennáll az a veszély, hogy a megszokott márkáktól a jövőben búcsút kell vennünk. Ha úgy döntünk, hogy fenntartható módon öltözködünk egyből eszünkbe juthat, hogy a jövőben a korlátozzuk a választásainkat.

 

Ezen túl, hogy ha komolyan gondoljuk a váltást, akkor még az is előfordulhat velünk, hogy a fenntartható divatmárkák felkutatása után, végül sokkal több pénzt kell kiadnunk egy adott ruhadarabra, mint korábban.

 
 

 

Mi az amit megtehetünk a fenntartható divatért?

A váltás nehéz…

 

Elképzelhető, hogy nagyon is a szívünkön viseljük a bolygó sorsát. Egyetértünk a környezetszennyezés csökkentésének elvével és a tisztességes megélhetést biztosító fizetésekkel de, sajnos a mindennapjaink során nem olyan könnyű ezt a világnézetet megvalósítani.
…de nem annyira, mint első látásra tűnik

 

Ha a fenntartható divatot szeretnénk éltetni, oly módon, hogy a saját ruhaszekrényünk megfeleljen a fenntarthatóság elképzeléseinek az első, amit meg kell tennünk az, hogy tájékozódunk.

 

Szerencsénkre az információk gyűjtése, most sokkal könnyebb, mint bármikor máskor. Az internet segítségével meg tudjuk szerezni azokat az információkat, amelyekre szükségünk van.
Milyen információkra van szükségünk?

 

Ismerkedjünk meg a fenntartható divatmárkákkal. Ismerjük meg a történetüket, azt, hogy milyen értékeket vallanak és azokat, hogyan valósítják meg a mindennapi gyártás során.

 

A fenntartható divat nem arról szól, hogy egyes márkákat elhagyunk, más márkákat felemelünk. Ennél sokkal többről van szó. Az információ gyűjtés során, fontos, hogy megtalálja a ruhaklinikákat, ahol megjavíttathatja sérült ruháit.

 

A szabóságok és az egyéni ügyfeleket fogadni képes varrodák szintén fontosak, ezeket a lehetőségeket is össze kell gyűjteni. Ezeknek az információknak a birtokában nem csak azt fogja tudni, hogy egy-egy ruha sérülését, hol lehet megjavíttatani, de ha egy teljesen egyedi ruhát képzel el magának, már az sem lesz annyira elérhetetlen.

 

Használtruha és Vintage vásárlásával, továbbá a Preloved ruhák vásárlásával sokat tud tenni egy-egy ruhadarab életének a meghosszabbításáért. Manapság az úgynevezett turkálók a reneszánszukat élik.

 

Térképezze fel, hogy hol és milyen módon működnek az önhöz legközelebbi használtruha kereskedések. Járjon utána a Vintage daraboknak és keresse meg, hogy a Preloved mozgalom milyen új elemekkel színesíti a használtruha kereskedést.
Ha szeretne része lenni a fenntartható divat mozgalomnak

 

Ha szeretne része lenni a fenntartható divat mozgalomnak, de nem tudta még rászánni magát arra, hogy a gyakorlatban is lépéseket tegyen, akkor ne élje meg mindezt olyan tragikus módon, mintha fogyókúrázni szeretne, de sohasem sikerül elkezdeni.

 

Vagy mintha elhatározná, hogy sportolni szeretne, de nem sikerül elindulni és rendszeresíteni az életében a testmozgást és csak annyi marad az egész tervből, hogy bűntudata van, esetleg lelkiismeretfurdalása, hogy nem sikerül megvalósítania a terveit.

 

A fenntartható divat, sokkal inkább információvadászat. Ne a fenntartható ruhadarabok megvásárlását tűzze ki célul, sokkal inkább azt, hogy információkat kezd gyűjteni a fenti kérdésekkel kapcsolatban.

 

Amikor aztán rendelkezik egy jó nagy adag információval, egy teleírt füzettel, amelyben az szerepel, hogyan tud fenntartható gardróbot berendezni saját magával, akkor majd ráér megtenni a szükséges lépéseket.

 

Sokkal inkább egyszerűnek és sokkal természetesebbnek fog tűnni az átállás, ha előbb információ gyűjtésbe kezd és hagy magának elég időt a gyakorlati megvalósításra.

 
 

 

 

Mi az amit megtehetünk a fenntartható divatért? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.