Film

Mi az, amit Quentin Tarantino soha nem tenne meg filmkészítés közben?

Mi az, amit Quentin Tarantino soha nem tenne meg filmkészítés közben? – A túlzás és az erőszak a Quentin Tarantino filmek szokásos és visszatérő eleme. Egy interjú során Tarantino elmondta, hogy mi az a pont, amelyet nem lépne át sohasem. Tarantino filmjeire a visszafogottság nem jellemző, abban az esetben, hogy ha sokkolni szeretné a nézőket, megtalálja a módját, hogy megtegye.

A filmrendező elmondta, hogy van egy pont, amit soha nem lépne át. A tényleges állatkínzás szerinte egy olyan dolog, amit soha nem szabad filmre vinni. Ez az a pont, ahol Quentin Tarantino meghúzza a határvonalat.

 
 
 
 

„Az egyetlen dolog, amit valaha is láttam egy filmben, és azt kívántam, bárcsak soha ne láttam volna, az a valódi állathalál vagy a valódi rovarhalál. Ez az a határ, ahol én abszolút, határozottan meghúzom a határt.

És nagyon sok európai és ázsiai film ezt teszi, és egy ideig még Amerikában is ezt tettük. Nem szeretem, ha állatokat gyilkolnak meg a vásznon. A filmek a látszatról szólnak. Nem hiszem, hogy egy filmben helye van a valódi halálnak.” – nyilatkozta a híres filmrendező.

Egy új mozgalom, a Nope elnevezésű mozgalom, lehetőséget ad a filmkészítőknek arra, hogy nyilatkozzanak, hogyan használnak élő állatokat egy filmforgatáson. Nagy előrelépést jelent a témában, hogy nagyon sok forgatás során a CGI átvette az élő állatok helyét, ami több értelemben is előrelépést jelent.
Nagyszerű dolog blogot írni.